CBD-kipulaastari – tehokas vaihtoehto kivunlievitykseen?

CBD-kipulaastari on innovatiivinen väline torjumaan kipua useissa kehon osissa. Nämä laastarit sisältävät kannabinoidia CBD-öljy (kannabidioli). Se on luonnosta saatu hamppukuitu-uute, jolla on terveysetuja.

Artikkelin sisältö

  Kehon kivuliaalle alueelle asetetut CBD-laastarit vapauttavat kannabidiolia hitaasti, läpäisten ihon suojan ja siirtyen verenkiertoon, mikä rauhoittaa hermosolujen toimintaa.

  Jatka lukemista oppiaksesi lisää CBD-laastareista, mukaan lukien niiden toiminnasta ja mahdollisista haittavaikutuksista.

  CBD-kipulaastari

  Miten CBD-laastarit toimivat?

  Transdermaalinen CBD-laastari kiinnitetään suoraan iholle, mikä imeytyy ja sallii kannabidiolin pääsevän verenkiertoon. Laastareissa käytetty tekniikka parantaa kannabidiolin biosaatavuutta.

  CBD-laastarit tarjoavat pitkäkestoisempia ja yhdenmukaisempia tuloksia kuin muut paikalliset tavat, kuten CBD-voiteet, geelit ja hierontaöljyt. Tämä johtuu siitä, että kun iho imee mainitut tavat, niiden vaikutus heikkenee. Siksi ihmisten, jotka käyttävät voiteita ja öljyjä kivunlievitykseen, on levitettävä niitä useita kertoja päivässä.

  Kun CBD-laastari kuitenkin kiinnitetään iholle, se toimittaa kannabidiolia kehoon pidempään. Tämä ainutlaatuinen hoito takaa yhdenmukaista ja pitkäkestoista kivunlievitystä ja apua muihin epämiellyttäviin oireisiin.

  Yksi yleisimmistä kysymyksistä ihmisille, jotka harkitsevat käyttävänsä CBD-laastareita, on se, onko tämän menetelmän vaikutus liian hidas. Imeytyykö kannabidioli todella ihoon täysin?

  Kannabidiolilaastari tarjoaa nopean ja voimakkaan vaikutuksen. CBD:llä on erittäin hienojakoinen jae, joten se imeytyy nopeasti ja helposti ihoon. Maksimaalisen imeytymisen ja parhaan tehokkuuden saavuttamiseksi pese kehon alue, johon kiinnität CBD-laastarin, hyvin ennen käyttöä.  CBD-laastarit eri alkuperiä oleviin kipuihin

  Viimeaikaiset tutkimustulokset ovat osoittaneet, että CBD-laastarit ovat turvallisia, tehokkaita ja auttavat CBD:tä pääsemään kehoon nopeasti. Ne soveltuvat erityisen hyvin lihaskivun lievittämiseen harjoittelun, vamman tai rasituksen jälkeen: ihoon liimatut laastarit rentouttavat lihaksia hitaasti tietyn ajan kuluessa. Tämä vähentää tulehdusta ja vähentää väliaikaisesti hermosolujen aktiivisuutta, jolloin kipu häviää.

  Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että osallistujat sietivät CBD-laastareita hyvin, he kokivat nopeita positiivisia tuloksia kivunlievityksessä eivätkä kokeneet haitallisia haittavaikutuksia. Johtopäätös viittaa siihen, että ajankohtainen CBD-laastari voi olla paras vaihtoehto ihmisille, jotka kokevat haittavaikutuksia muista CBD-muodoista.

  Kannabidioli torjuu tehokkaasti myös muuta alkuperää olevaa kipua, esimerkiksi neurologisissa sairauksissa. European Journal of Pain -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että CBD-laastarit vähensivät merkittävästi kipua potilailla, joilla oli perifeerinen neuropatia, ja torjuivat tehokkaasti tulehdusprosesseja. Tutkijat totesivat, että laastarit tarjoavat kohdennetumman ja tehokkaamman CBD:n imeytymisen verrattuna muihin kannabidiolin muotoihin.

  Tulosten perusteella tutkijat sanovat, että CBD-öljy voi olla tehokas kivunlievittäjä. Sitä suositellaan moniin sairauksiin, mukaan lukien niveltulehduksen ja multippeliskleroosiin (MS), onkologiaan ja muuhun.

  On selvää, että CBD-laastarit ovat turvallinen valinta niille, jotka etsivät tehokasta ratkaisua paikalliseen kivunlievitykseen.

   

  Miten CBD lievittää kipua?

  Kannabidiolin vaikutusmekanismi on ainutlaatuinen. Tämä kannabinoidi taistelee kipua vastaan kahdella eri tavalla.

  Ensinnäkin se vaikuttaa kehon endokannabinoidijärjestelmään. Vuorovaikutuksessa EKS:n kanssa CBD-öljy estää erityyppisiä kipureseptoreita, jopa niitä, joihin on vaikea vaikuttaa muilla keinoilla. Toiseksi kannabidioli tarjoaa keholle anti-inflammatorisen vaikutuksen, joka voi auttaa vähentämään tulehdukseen liittyvää kipua ja auttaa hermosolujen aktiivisuudessa.

  CBD-kipulaastari on transdermaalinen: se tunkeutuu ihon läpi tiettyyn kehon osaan ja tarjoaa paikallisen, mutta voimakkaan vaikutuksen. Tutkimukset ovat osoittaneet CBD-laastareiden edut muihin hoitoihin verrattuna, mukaan lukien:

  • CBD:n pitkäkestoinen vaikutus;
  • Tarjoaa paikallisen anti-inflammatorisen vaikutuksen;
  • CBD-laastareilla ei käytännössä ole haittavaikutuksia;
  • Nopea ja tehokas kivunlievitys on taattu.

   

  CBD-laastareiden eri tyypit

  Jos olet kiinnostunut tästä hyvinvointimarkkinoiden innovaatiosta, on tärkeää tutustua eri tyyppeihin:

  • Kipulaastarit, jotka sisältävät CBD-isolaattia (isolaatti). Tämäntyyppisille laastareille on tunnusomaista, etteivät ne sisällä allergeeneja, koska ainoa vaikuttava aine on kannabidioli (CBD), joten niitä on täysin turvallisia käyttää. Samasta syystä näiden laastareiden vaikutus on kuitenkin melko alhainen verrattuna muuntyyppisiin CBD-kipulaastareihin.
  • Kipulaastarit, jotka sisältävät laajan spektrin kannabidiolia. Niille on ominaista korkea hyötysuhde, koska niissä on runsaasti aktiivisia kannabinoideja (CBD, CBG, CBC, CBN jne.), Nämä aineet toimivat synergistisesti kipulaastareiden tehokkuuden parantamiseksi. Lisäksi tämäntyyppinen laastari ei sisällä tetrahydrokannabinolia (THC), se ei myöskään aiheuta allergisia reaktioita, kuten ihottumaa tai punoitusta, joten sitä pidetään parhaana valintana CBD-laastareiden joukossa.
  • Kipulaastarit, jotka sisältävät täyden spektrin kannabidiolia. Ne ovat yhtä tehokkaita kuin laajan spektrin CBD-laastarit, mutta ne sisältävät tetrahydrokannabinolia (THC), joten tämäntyyppinen laastari, vaikka se onkin harvinaista, voi aiheuttaa allergisen reaktion. Journal of Dermatological Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan "täyden spektrin CBD-laastarit voivat aiheuttaa ihoärsytystä säännöllisessä käytössä".

  CBD-kipulaastareita valittaessa etsi etikettiä, joka kuvaa laastareissa käytetyn kannabidiolin tyypin, jotta tiedät, mitä tuloksia voit odottaa.


  Ovatko laastarit parempi vaihtoehto muille CBD-tuotteille?

  Asiantuntijoiden mukaan laastarit ovat loistava vaihtoehto muille CBD:n muodoille. Lisäksi transdermaalinen laastari on joskus sopivampi terveysongelmiin. Paikallinen kivunlievitys tietyllä kehon alueella on loistava esimerkki tästä.

  CBD-laastarit sisältävät kannabidiolia ja muita vaikuttavia aineita. Ne toimivat samankaltaisella periaatteella kuin nikotiinilaastarit: ne vapauttavat nopeasti kipua lievittäviä aineita laastarin ympärille. Sieltä kannabidioli menee suoraan verenkiertoon. Kun CBD:tä otetaan suun kautta, aktiivisten ainesosien on ensin kuljettava ruoansulatuskanavan läpi. Tämän prosessin aikana osa tuhoutuu mahahapon vaikutuksesta, joten keho imee vain osan hyödyllisistä aineista.

  On kuitenkin totta, että CBD-laastarit ovat vähemmän tehokkaita koko kehon kivunlievitykseen. Niitä tulisi käyttää kivunlievitykseen vain tietyllä alueella.

   

  Vinkit CBD-laastarin valitsemiseen

  Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on hyvä valita sertifioituja ja laadukkaita tuotteita. Etsi CBD-laastareita, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:

  • CBD-laastarin tulisi sisältää vähintään 15 mg CBD:tä.
  • Valitse 24 tuntia vaikuttavia laastareita.
  • Tuote sisältää alle 0,2 % THC:tä.
  • Tuotekuvauksen on ilmaistava selvästi kaikki ainesosat.
  • Laastareiden on oltava hypoallergenisia.
  • Valitse vedenkestävät laastarit.

   

  Vinkit CBD-kipulaastareiden käyttöön

  Harkitsetko CBD-laastareiden kokeilemista kipuun? Muutamia vinkkejä siihen, miten saat niistä kaiken irti: Ensinnäkin on tärkeää, että ihoalueelle ei jää voiteita - näin varmistat CBD:n maksimaalisen imeytymisen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi puhdista haluttu ihoalue alkoholilla ennen laastarin kiinnittämistä, mikä parantaa laastareiden tarttuvuutta ja aktiivisten ainesosien imeytymistä. Kiinnitä laastari tiukasti ja tasoita mahdolliset rypyt. Muista, että kehon lämpö aktivoi CBD:tä, joten vältä paikkoja, kuten ranteita, polvia tai kyynärpäitä. Älä kiinnitä kipulaastareita vaurioituneelle tai ärtyneelle iholle, koska se voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kokeile lopuksi vaihtaa kohtaa ihoärsytyksen välttämiseksi. Seuraa näitä vinkkejä saadaksesi kaiken irti CBD-kipulaastaristasi.


  Turvallisuus ja haittavaikutukset

  Toinen herkkä aihe, joka nousee esiin CBD-tuotteita valittaessa, on mahdolliset haittavaikutukset. CBD-laastareita, kuten CBD-öljyäkin, pidetään turvallisena tuotteena. Niiden haittavaikutuksia esiintyy erittäin harvinaisissa tapauksissa ja ne ovat merkityksettömiä.

  On totta, että jotkut ihmiset voivat olla allergisia laastareissa oleville liimoille ja kemikaaleille. Jos sinulla on herkkä iho, valitse CBD-laastareita, joissa käytetään silikonipohjaista liimaa, kuten Hempon CBD-laastari. Älä käytä CBD-laastareita vaurioituneella iholla.

   

  Yhteenveto

  CBD-laastarit voivat olla tehokkaita lievittämään kipua, jota esiintyy yhdellä tai useammalla kehon alueella. Nämä voivat olla niveltulehdukseen liittyviä kipuja polvinivelissä, lihaskouristuksia, tulehduksellista alkuperää olevaa kipua selän alueella jne.

  Kun ostat kannabidiolilaastarin, on tärkeää varmistaa, että se on laadukas ja sertifioitu tuote, jonka kolmannen osapuolen laboratorio on testannut.

  Noudattamalla näitä suosituksia voit olla varma, että CBD-kipulaastari on todella tehokas tapa torjua kipua ja fyysistä epämukavuutta - se on luonnollinen lääke, jolla on tieteellisesti todistettuja terapeuttisia vaikutuksia!

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.