CBD-öljytyypit ja niiden erot

Ostaessasi CBD-öljy (tai kannabidioli)-tuotteita saatat törmätä eri CBD-tyyppeihin. Niillä on omat ainutlaatuiset etunsa ja eronsa, joista monet ihmiset todennäköisesti tietävät hyvin vähän.

Artikkelin sisältö

  Jos et vieläkään tiedä, minkätyyppinen CBD-öljy sopii sinulle parhaiten, on aika oppia lisää CBD-öljystä, sen tyypeistä ja niiden välisistä eroista.

  Vaikka kannabidioli(CBD-öljy)uutteen kolme tyyppiä saattavat aluksi näyttää samanlaisilta, niillä on hyvin erilaiset molekyylirakenteet. Niiden voimakkuus ja jopa tarkoitus voivat myös olla hyvin erilaiset. Tässä artikkelissa selitämme kolmen tyyppisen CBD-uutteen väliset olennaiset erot mahdollisimman selkeästi.

  CBD-öljytyypit ja niiden erot

  Ensinnäkin on tärkeää tietää, että hamppukasveissa on 113 erilaista kannabinoidia (joista yksi on kannabidioli) sekä erilaisia terpeenejä (myrseeni, karyofylleeni, limoneeni, humuleeni jne.) ja flavonoideja (viteksiini, apigeniini, kannflaviini jne.). Kaikki nämä vaikuttavat aineet voivat olla hyödyllisiä elimistölle omalla tavallaan.

  Tutkijoiden mukaan, kun kannabinoidit, terpeenit ja flavonoidit toimivat yhdessä tietyssä väliaineessa, niin kutsuttu "saattuevaikutus" tulee esiin. Tämä tarkoittaa, että kaikki nämä molekyylit toimivat yhdessä vahvistaen toistensa vaikutuksia ja hyötyjä ihmisterveydelle ja hyvinvoinnille.


  CBD-öljyn eri tyypit: miten valita?

  CBD-öljyä valittaessa on helppo nähdä, että CBD:tä on saatavilla täyden spektrin, laajan spektrin ja isolaatin muodossa. Monet ihmiset kohtaavat ongelman: minkä valita? Autamme tässä asiassa: katsotaan erityyppisten CBD-öljyjen ominaisuuksia.

  1. Täyden spektrin CBD-öljy on yksi suosituimmista tuotteista, ja siihen on syy. Sillä on laajin valikoima kannabinoideja (CBD, CBG, CBN jne.), mukaan lukien terpeenit ja flavonoidit. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on kannabinoidien tehokkain ”saattuevaikutus (yhteisvaikutus)”. Tämä vaikutus johtaa CBD:n parempaan tehokkuuteen. Näin tapahtuu, kun täyden spektrin CBD-öljyn rinnakkaiskannabinoidit toimivat yhdessä tehostaakseen CBD:n vaikutuksia.

  Se on luonnollisin CBD:n muoto, koska sen uuttaminen ei vaadi laajaa käsittelyä, mikä säilyttää kaikki hyödylliset kannabinoidit. Koska tämä uute säilyttää hyödyllisten kannabinoidien täydellisen koostumuksen, se voi sisältää myös hyvin pieniä määriä tetrahydrokannabinolia (THC), joka voi aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia (ihon punoitusta) pienelle määrälle ihmisiä. Viimeisimmän teknologian avulla Hempon täyden spektrin CBD-öljyä on turvallista käyttää: tetrahydrokannabinolin (THC) enimmäispitoisuus poistetaan eikä se ylitä 0,2 %, mikä on sallittu taso Suomessa ja monissa muissa maissa.

  Tärkeää! Monia CBD-tuotteita markkinoidaan Suomessa täyden spektrin tuotteina, mutta jos katsot niiden testituloksia, huomaat, että ne sisältävät vain muutamia kannabinoideja, kuten CBD:tä ja CBG:tä. Ennen kuin ostat täyden spektrin CBD-tuotteita, varmista siis, että ne sisältävät kaikki tärkeimmät kannabinoidit (CBD, CBN, CBC ja CBG).  2. Laajan spektrin CBD-öljyllä ei ole erityistä koostumusta, joten uute saattaa sisältää vain muutamia kannabinoideja ja/tai terpeenejä tai laajan valikoiman hamppukasvista löytyviä yhdisteitä ja kannabinoideja, kuten kannabikromeenia (CBC), kannabinolia (CBN) ja terpeenejä (myrseeni, limoneeni tai pineeni).

  Laajan spektrin CBD-tuotteilla ei koskaan ole täyttä hyödyllisten hamppukasviyhdisteiden profiilia kuin täyden spektrin CBD-uutteella. Lyhyesti sanottuna laajan spektrin CBD-öljy on täyden spektrin CBD:n, joka sisältää kaikki hamppukasvista löytyvät hyödylliset yhdisteet (hyvin pienillä määrillä THC:tä) ja CBD-isolaatin, joka ei sisällä muita hyödyllisiä kannabinoideja paitsi kannabidiolia (CBD-öljy), välimaastossa.

  Tästä huolimatta se on edelleen melko tehokas CBD-öljy, jota suositellaan ihmisille, jotka eivät halua tai pysty käyttämään tuotteita, jotka sisältävät edes vähimmäismäärän THC:tä.

  3. CBD-isolaatti on 99 % puhdas kannabidiolituote (CBD-öljy), joka uutetaan poistamalla kaikki muut vaikuttavat aineet (kannabinoidit, terpeenit, flavonoidit ja eteeriset öljyt). Se tarkoittaa, että CBD-isolaattituotteet eivät tarjoa saattovaikutusta (yhteisvaikutusta), minkä lisäksi ne ovat yleensä vähemmän tehokkaita kuin esimerkiksi täyden spektrin CBD-öljy.

  Tämäntyyppinen kannabidioli (isolaatti) ei kuitenkaan sisällä psykoaktiivista THC:tä, joten se on erinomainen valinta ammattiurheilijoille, raskaana oleville naisille ja lemmikeille.

  Yleisesti CBD-isolaatti liukenee veteen eikä sillä ole erillistä hampun makua ja aromia, mikä tekee siitä täydellisen erilaisiin CBD-elintarvikkeisiin, mukaan lukien suklaaseen, viinikumeihin ja kekseihin.

   Erilaiset_CBD-rysat


  CBD-öljyn tyypin lisäksi on tärkeää laatu

  Hyvien tulosten saavuttamiseksi öljyn tyypin lisäksi on tärkeää myös laatu. Yksi tärkeimmistä indikaattoreista, jolla CBD-tuotetta voidaan arvioida, on sen alkuperäpaikka.

  On suositeltavaa valita öljy, joka on valmistettu Euroopassa tai Yhdysvalloissa luonnollisesti kasvatetusta hampusta. Hamppu imee helposti aineita maaperästä, jossa se kasvaa. Nämä voivat olla hyödyllisiä lisäaineita, kuten mineraaleja, vitamiineja ja ravinteita. Jos maaperä on kuitenkin saastunut, aineet, kuten raskasmetallit, öljytuotteet ja muut mahdollisesti myrkylliset epäpuhtaudet, voivat imeytyä hamppuun.

  Siksi suosittelemme ostamaan vain sertifioitua ja turvallista CBD-öljyä, joka on kasvatettu hyvissä olosuhteissa luomutiloilla ja testattu kolmannen osapuolen laboratoriossa. Sen koostumus on ilmoitettava selvästi ja sen tulee sisältää vain luonnollisia ainesosia ilman keinotekoisia lisäaineita. Tällaista öljyä, tyypistä riippumatta, on turvallista käyttää sekä se tarjoaa maksimaalisen hyödyn terveydellesi ja hyvinvoinnillesi.

  Toivottavasti nämä tiedot ovat antaneet lisätietoa erityyppisistä CBD-öljyistä, minkä avulla voit arvioida, mikä niistä voisi olla sinulle sopivin. Etsitkö kenties ajankohtaisempia faktoja CBD:stä? Sitten kutsumme sinut lukemaan artikkelimme tietoa CBD-öljyn eduista.

  U.K.K

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.