Hampputapahtumat ympäri maailmaa: tutustu tarkemmin

Erilaiset messut, upeat musiikkifestivaalit ja konferenssit: hampputeemaiset tapahtumat ovat tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista viihde- ja koulutustapahtumista maailmanlaajuisesti. Tässä artikkelissa kutsumme sinut tarkastelemaan lähemmin erilaisia tapahtumia, jotka osoittavat nopeasti kasvavan kiinnostuksen hamppuun, ja ehkä jopa kannustavat sinua osallistumaan johonkin niistä.

Artikkelin sisältö  Espanja: "Spannabis" - maailman suurimmat hamppumessut

  Aloitetaan Euroopasta ja luultavasti suurimmasta hampulle omistetusta festivaalista. Joka kevät kolmipäiväiset Spannabis-messut kokoavat hampunviljelijöitä ja -harrastajia sekä alan merkittävimpiä yritysten edustajia Barcelonaan. Lääkärit, tutkijat ja jopa poliitikot tulevat tänne järjestämään konferensseja, joissa tarkastellaan alan viimeisintä kehitystä ja jotka houkuttelevat erittäin paljon osallistujia. Messuilla järjestettävä Hemp Cup, jossa myönnetään erikoispalkinto viljelijälle, jolla on korkein CBD-määrä hamppua, herättää myös erityistä huomiota joka vuosi.

  Italia: Bologna "Indica Sativa Trade" - erityisenä painopisteenä hampunsiemenet

  Bolognan Indica Sativa Trade -messut, jotka järjestetään lähellä Barcelonaa, mutta Välimeren toisella puolella, korostavat hampunviljelyn merkitystä ja siihen liittyviä sosiaalisia näkökohtia. Hampunviljelijöiden runsaan läsnäolon lisäksi, joihin kiinnitetään täällä huomattavaa huomiota, "Indica Sativa Trade" -näyttely laittaa etusijalle keskustelun hampun poliittisesta, kulttuurisesta ja taloudellisesta näkökulmasta. Hampputeollisuuden ammattilaiset ja hamppuyhdistykset osallistuvat keskusteluun yleisen tietoisuuden lisäämiseksi ja jonain päivänä hampun laillistamiseksi Italiassa.

  Kolumbia: "ExpoMedeWeed"-tapahtuma, joka edustaa koko Latinalaista Amerikkaa

  "ExpoMedeWeed"-näyttely kuvailee itseään lääketieteellisen hampun messuina. Kolumbian Medellinissä järjestettävä hamppufestivaali on maan suurin ja siitä on jo tullut tärkeä tapahtuma koko Etelä-Amerikassa. Vuonna 2019 siellä vieraili yli 10 000 kävijää, joilla oli mahdollisuus tutustua hamppukulttuurille omistettuihin tiedotuspisteisiin, vaihtaa hyödyllistä tietoa ja kokemuksia keskenään sekä osallistua lukuisiin alan kehitykseen liittyviin konferensseihin. "ExpoMedeWeed" on hampputeollisuuden ammattilaisten kokoontumispaikka, jossa he voivat laajentaa suhteitaan, löytää uusia liikekumppaneita, ostaa CBD-tuotteita ja tavata potentiaalisia sijoittajia.

  Jamaika: Stepping High Festival

  Kuka voisi ylpeillä enemmän kuin Jamaika hamppukulttuurillaan ja reggae-musiikillaan? Näitä kahta maan kulttuurikohdetta kunnioitetaan vuosittain Negrilissä, Jamaikan länsirannikolla sijaitsevassa merenrantakohteessa, järjestettävässä Stepping High -festivaalissa. Tämä saattaa tuntua oudolta monille, mutta hamppu on ollut kielletty Jamaikalla vuodesta 1913. - Juuri tästä syystä Stepping High -festivaali oli alun perin underground-tapahtuma, jonka laajuus ja suosio kasvoivat vuonna 2015, kun kannabis laillistettiin. Tästä syystä se on "vanhin hamppumusiikkitapahtuma Karibialta" - juuri näin festivaalin järjestäjät kuvaavat tapahtumaa.


  Israel: CannaTech Festival - hamppu ja teknologia

  Israel on johtava maa hamppualan tutkimuksessa ja kehityksessä. Israelilaiset tiimit onnistuivat eristämään sekä CBD- että THC-molekyylit. Tämä maa oli myös yksi ensimmäisistä, joka laillisti hampun lääketieteellisiin tarkoituksiin jo 1990-luvulla. CannaTech on johtava hampputeollisuus, joka kokoontuu keskustelemaan hampun uusimmista teknologisista ja tieteellisistä edistysaskeleista. Tämä tapahtuma on jo onnistunut tulemaan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, koska sitä on järjestetty Sveitsissä, Australiassa, Hongkongissa, Panamassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Etelä-Afrikassa. Siitä huolimatta se on edelleen laajalti tunnettu Tel Avivissa.

  Nepal: Aasian hampputapahtuma paljastaa näiden markkinoiden potentiaalin

  Nepalin Katmandussa järjestettävä Asia Hemp Lovers -tapahtuma kokoaa yhteen poliitikkoja, sijoittajia, ympäristöjärjestöjä ja hampun harrastajia. Yhdessä he keskustelevat hampputeollisuuden kehitykseen liittyvistä kysymyksistä. Se on kansainvälinen tapahtuma, mutta se korostaa selvästi Aasian markkinoiden potentiaalia. Aasia on maanosa, joka osallistuu vielä hyvin vähän tällä alalla, mutta jolla on erittäin suuret kehitysmahdollisuudet.

  Australia: aktivistit järjestävät MardiGrassin

  Tämä on vuosittainen hamppufestivaali, joka järjestetään Nimbinissä, Australiassa. Ulkoilmassa tapahtuva, kaikkien saatavilla oleva ja täysin ilmainen tapahtuma kokoaa yhteen hampun ystäviä ja aktivisteja tavoitteenaan protestoida, tiedottaa hampusta ja juhlia hamppua kaikissa mahdollisissa muodoissa. Maailmanlaajuinen tapahtuma "MardiGrass" pyrkii edistämään yhteiskunnan muutoksia ilolla ja hyvällä mielellä.

  Kanada: hamppunäyttely Montrealissa

  Kannabis on laillista Kanadassa, joten viime vuosina sille omistetut festivaalit ovat lisääntyneet. Ranskankielisellä puolella Montrealissa tapahtuvat hamppumessut ("Hemp expo Montreal") keskittyvät liiketoiminnan kehittämiseen ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti lääketieteellisille hampunviljelijöille, ja ne ovat ehkä suosituimmat. Tämä tapahtuma ei kuitenkaan ole yhtä mielenkiintoinen tavallisille hampun harrastajille.

  Yhdysvallat: Koska hamppu ei ole vain miesten asia

  On vaikea valita vain yhtä hamppuun liittyvää festivaalia Yhdysvalloissa, koska niitä on niin paljon. Silti Women Grow on tarpeeksi erityinen löytääkseen paikkansa muiden keskusteltujen hampputapahtumien rinnalla. Tapahtuman päätavoitteena on antaa hamppualan naisille mahdollisuus tavata, oppia ja luoda alan tulevaisuutta yhdessä.

  Maailman hamppupäivä (20. huhtikuuta)

  Miten voisimme puhua kaikista maailman hamppufestivaaleista mainitsematta maailman hamppupäivää? Monet juhlapyhiin liittyvät tapahtumat ympäri maailmaa järjestetään juuri 20. huhtikuuta - päivä, joka liittyy suoraan 420:een  - numero, jolla on symbolinen merkitys hampun ja kannabiksen harrastajille. Myönnettäköön, että COVID-19:ään liittyvien turvallisuusrajoitusten vuoksi suurin osa tapahtumista ja amatööri- ja aktivistikokousten kasvava määrä järjestettiin verkossa viime aikoihin asti.

  Kuten voit nähdä, hampputapahtumat tarjoavat alan jäsenille mahdollisuuden tavata muita hamppuyhteisön jäseniä, luoda uusia yhteyksiä ja tavata potentiaalisia sijoittajia, jotka ovat intohimoisia tästä poikkeuksellisesta kasvista. Yhteyksien luomisen lisäksi hamppukonferenssit jakavat myös arvokasta tietoa ja uusinta tietoa. Lopuksi näyttelyt ja muut vastaavat tapahtumat ovat yksinkertaisesti hauskoja, joten toivomme vilpittömästi, että vierailet yhdessä niistä, kun sinulla on mahdollisuus!

  Mikä on hamppukonferenssi?

  Mikä on hamppukonferenssi? Hamppukonferenssi on pohjimmiltaan alan liike-elämän kokoontuminen, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen kannabiksen asiantuntijat, harrastajat ja yritykset. Nämä konferenssit, jotka muodostavat suuren osan eri puolilla maailmaa järjestettävistä hampputapahtumista, tarjoavat kannabiksen harrastajille ainutlaatuisen tilaisuuden oppia, solmia uusia kontakteja ja pysyä ajan tasalla uusimmista suuntauksista ja innovaatioista. Hamppu konferenssit kokoavat yhteen liikemiehiä, jotka haluavat oppia lisää hamppusektorin mahdollisuuksista.

  Hamppualan tapahtumilla on keskeinen rooli tämän nopeasti kehittyvän alan tulevaisuuden muokkaamisessa. Niissä ajatusjohtajat jakavat näkemyksiä, start-up-yritykset esittelevät innovaatioita ja markkinaveteraanit jakavat viisautta. Hampputapahtumiin eri puolilla maailmaa kuuluu myös erityisiä formaatteja, kuten Hemp Expo, joka keskittyy teollisuushamppuun, sen viljelyyn ja käyttöön. Tämä hamppukonferenssien erikoistuminen mahdollistaa syvällisemmän tutustumisen alan kapeisiin alueisiin.

  Toinen tärkeä osa hamppukonferenssia on Cannabis Business Summit -tapahtuma, jossa keskustellaan yleensä kannabiksen oikeudellisista näkökohdista. Se kokoaa yhteen yrittäjiä ja sijoittajia keskustelemaan hamppumarkkinoiden oikeudellisen sääntelyn vivahteista. Yhtä tärkeitä ovat hamppumessut, jotka tarjoavat ensikäden tutustumisen monenlaisiin hampputuotteisiin ja tuotantoprosessiin, mikä tekee osallistumisesta erityisen arvokasta vähittäismyyjille ja tuottajille.

  Kun vastataan kysymykseen siitä, mitä hamppukonferenssi on, on tärkeää huomata, että näissä tapahtumissa yhdistyvät yleensä koulutus, kauppa ja innovaatiot. Hampputapahtumat eri puolilla maailmaa eivät ole vain perinteisiä yhteisön kokoontumisia vaan myös hampputeollisuuden kasvun ja edistyksen katalysaattoreita.

  Miksi osallistua hamppumessuille?

  Miksi osallistua hamppumessuille? Se on vertaansa vailla oleva tilaisuus niille, jotka ovat kiinnostuneita nopeasti kehittyvästä hampputeollisuudesta. Hampputapahtumat eri puolilla maailmaa tarjoavat paitsi mahdollisuuden verkostoitua alan johtajien ja innovaattoreiden kanssa, myös mahdollisuuden oppia alan uusimmista suuntauksista ja kehityksestä. Tärkein syy osallistua hamppumessuille on niiden tarjoama kattava oppimiskokemus. Hamppumessuilla järjestetään usein useita asiantuntijoiden vetämiä istuntoja ja seminaareja, joissa voi tutustua markkinoiden nykyiseen dynamiikkaan ja tulevaisuuden ennusteisiin.

  Lisäksi hamppumessujen hyödyt ovat laajemmat kuin tiedon hankkiminen. Ne ovat liiketoimintaverkostojen solmukohta, jossa osallistujat voivat solmia arvokkaita yhteyksiä toimittajiin, vähittäismyyjiin, sijoittajiin ja muihin markkinoiden harrastajiin. Suora kontakti näiden näyttelyiden edelläkävijöihin ja asiantuntijoihin voi avata oven uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Hamppumessujen toinen tärkeä etu on mahdollisuus tutustua uusimpiin tuotteisiin ja tuotantotekniikoihin omakohtaisesti. Näissä tapahtumissa esitellään usein huippuluokan innovaatioita, jolloin osallistujat pääsevät tutustumaan lähemmin hampputeollisuuden tulevaisuuteen.

  Lisäksi hamppukonferenssien keskeisiin tapahtumiin sisältyy usein keskusteluja näiden markkinoiden oikeudellisesta sääntelystä, ja niissä annetaan tärkeää tietoa oikeudellisesta ympäristöstä, joka on erittäin tärkeää kaikille markkinoilla toimiville ja niillä vasta työskentelyä aloittaville. Osallistuminen hampputapahtumiin eri puolilla maailmaa ei ainoastaan laajenna teoreettista tietämystä, vaan tarjoaa myös käytännön neuvoja, joiden avulla voi paremmin suunnistaa hamppusektorilla. Yhteenvetona voidaan todeta, että hamppumessuille osallistumisen syitä ovat koulutukselliset hyödyt, verkostoitumismahdollisuudet ja kilpailuedun saaminen tällä nopeasti kehittyvällä alalla. Jokaisella tapahtumalla on omat ainutlaatuiset etunsa, ja kaikkien alasta kiinnostuneiden tulisi harkita osallistumista hamppumessuille ainakin kerran elämässään.

  Yhteenveto

  Kuten olet jo huomannut, hampputapahtumat tarjoavat hampputeollisuudelle tilaisuuden tavata muita hamppuyhteisön jäseniä, solmia uusia liikekontakteja ja tavata potentiaalisia sijoittajia, jotka ovat innostuneita tästä merkittävästä kasvista. Hamppukonferensseissa ei ole kyse vain verkostoitumisesta vaan myös arvokkaiden tietojen ja ajantasaisen tiedon jakamisesta. Lopuksi, näyttelyt ja muut vastaavat tapahtumat ovat vain hauskaa, ja toivomme vilpittömästi, että sinäkin voisit osallistua niihin!

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.