Voiko CBD-öljy aiheuttaa allergioita?

Allergioita aiheuttaa yliaktiivinen immuunijärjestelmä, joka hoitaa mahdollisesti neutraaleja aineita uhkana.

Artikkelin sisältö

  Allergian oireita ovat muun muassa kutina, lerputtavat silmät, aivastelu, vuotava nenä, ihottumat jne.

  Ihmiset voivat olla allergisia kasvin siitepölylle (kausittainen allergia) tai tietyille ruoille (ruoka-allergiat) – ja koska CBD-öljy on kasvipohjainen ravintolisä, ihmiset miettivät, voiko se aiheuttaa myös allergisen reaktion.

  CBD-tuotteista tullessa suositumpia ja olennaisempia ei ole harvinaista kuulla tarinoita ihmisistä, jotka kokevat negatiivisia reaktioita CBD:hen. Ei ole varmaa, johtuivatko ne CBD:stä vai huonolaatuisesta tuotteesta, joten tässä artikkelissa selitämme kaiken, mitä sinun pitäisi tietää CBD:stä ja allergioista.

  Käsittelemme kaiken tässä artikkelissa: CBD:n aiheuttamista mahdollisista allergisista reaktioista erityyppisten allergioiden hallintaan CBD-öljyllä.

  Voiko CBD-öljy aiheuttaa allergioita

  Lyhyt yleiskatsaus allergioista

  Allergiat voidaan tunnistaa niiden tutuista oireista, kuten kutinasta, aivastelusta, vuotavasta nenästä ja joskus hengitysongelmista.

  Mutta mikä tarkalleen aiheuttaa allergisia reaktioita?

  Tutkijat ovat päätelleet, että immuunijärjestelmämme on vastuussa allergioista. Normaalisti immuunijärjestelmä voi tunnistaa harmittomat ja haitalliset aineet, suojaten meitä niistä haitallisilta. Joskus se kuitenkin tunnistaa harmittomat yhdisteet mahdollisiksi uhiksi ja tuottaa vasta-aineita tuhoamaan näitä hyökkääjiä. Vasta-aineita vapautetaan aina, kun elimistö kohtaa allergeenin.

  Yleisimmät ruoka-allergiat liittyvät korkeaproteiinisiin ruokiin, kuten soijaan, vehnään ja pähkinöihin. Korkea proteiinipitoisuus tekee hampunsiemenöljystä mahdollisen hamppuallergioiden edistäjän. On kuitenkin tärkeää mainita, että hampunsiemenöljy ei ole yleisimmin käytetty pohjaöljy CBD-uutteissa.

   

  Voiko CBD-öljylle olla allerginen?

  Vaikka se ei ole yleistä, CBD-tuotteet voivat aiheuttaa allergisen reaktion.

  Täyden spektrin CBD-öljy on valmistettu kokonaisista hamppukasveista, joten on se riski, että siitepöly siirtyy CBD-tuotteeseen. Kun näin tapahtuu, henkilö voi altistua allergeenille ja saada allergisen reaktion.

  Vain hedekasvit voivat tuottaa siitepölyä. Vaikka teolliset hampunviljelijät kasvattavat sekä hede- että emikasveja, CBD-öljyt saadaan emikasveista. Tämä johtuu siitä, että emikasvit tuottavat kukkia, jotka sisältävät enemmän kannabinoidia.

  Tarvittaisiin ristipölytys, jotta siitepöly pääsisi CBD-uutteeseen.

  On tärkeää huomioida, että hampun siitepölyn vaikutuksesta CBD:hen tiedetään hyvin vähän. Korkealaatuiset uuttomenetelmät saattavat kuitenkin vähentää sen sisällön nollaan.

  Tutkimukset ovat osoittaneet, että CBD-öljyn sisältämät terpeenit voivat myös aiheuttaa allergisia reaktioita. Tiettyjen terpeenien, kuten limoneenin ja linaloolin, tiedetään aiheuttavan ihottumaa herkille ihmisille. Allergiat terpeeneille ovat kuitenkin erittäin harvinaisia.

  Täyden spektrin CBD-öljy sisältää valikoiman terpeenejä ja siksi jotkut käyttäjät voivat saada allergisen reaktion.


  Hampunsiemenallergia

  Kuten mainitsimme aiemmin, allergioita voivat aktivoida tuotteet, joiden proteiinipitoisuus on korkea. Hampun siemeniä käytetään yleisenä perustana erilaisille CBD-tuotteille, kuten voiteille, seerumeille ja ruoanlaittoöljyille. Hampun siemenet sisältävät myös runsaasti proteiinia ja kun niitä käsitellään eri tavalla (jalostamaton), jotkut ihmiset voivat kokea oireita, kuten ihottumaa ja punoitusta. Käyttäjien, jotka kokevat negatiivisia reaktioita hampunsiemenöljyyn, tulisi etsiä CBD-tuotteita, joissa on käytetty eri pohjaöljyä, kuten MCT- tai oliiviöljyä.

   

  Mitkä ovat CBD-allergian oireet?

  American Academy of Allergy, Asthma and Immunology -järjestön mukaan ihmiset, jotka ovat allergisia CBD:lle, voivat kokea oireita CBD:tä sisältävien tuotteiden hengittämisen, koskettamisen, polttamisen tai syömisen jälkeen.

  Allerginen reaktio tapahtuu, kun immuunijärjestelmä pitää ainetta uhkana. Suojellakseen elimistöä “tunkeilijalta” järjestelmä tuottaa vasta-aineita nimeltään immunoglobuliini E, joka aktivoi allergisen reaktion.

  Nämä reaktiot vaihtelevat henkilökohtaisesti immuunijärjestelmästä ja veren immunoglobuliini E:n määrästä riippuen. Allerginen reaktio ei välttämättä aina ilmene ensimmäisen allergeenille altistumisen aikana; se voi myös muuttua ajan myötä.

  Koska CBD-öljy saadaan hamppukasvista, useimmat allergiset reaktiot CBD:lle ovat samanlaisia ​​kuin sienten ja siitepölyn aiheuttamat. Näiden oireiden pitäisi hävitä, jos lopetat CBD:n käytön. Joitakin yleisiä allergisia reaktioita CBD-öljylle ovat:

  • Vuotava nenä;
  • Aivastelu;
  • Tukkoisuus;
  • Silmien ärsytys;
  • Kurkkukipu.

  Yleisimpiä ihoreaktioita CBD:hen ovat:

  • Kuiva iho;
  • Ihottuma;
  • Punoitus;
  • Ärsytys.

  Keskustelemme joistakin näistä oireista tarkemmin.

   CBD-öljy ja terpeenit

  Voiko CBD-öljy aiheuttaa kutinaa?

  Tämä riippuu siitä, millaisesta kutinasta puhumme. Punaisia ja kutiavia silmiä voi esiintyä, kun henkilö on allerginen CBD-öljylle tai jollekin lisäaineelle, kuten pohjaöljylle, terpeeneille, makuaineille jne. Mitä vähemmän CBD-öljyssä on ainesosia, sitä parempi. Pohjan tulisi sisältää vain kannabidiolia (CBD-öljy) ja MCT-öljyä. On korostettava, että allergiset reaktiot korkealaatuisille CBD-tuotteille ovat erittäin harvinaisia.

  CBD-öljy voi aiheuttaa kutinaa, kun sitä levitetään iholle, mutta kutina ei välttämättä suoraan liity CBD:hen. Lue ainesosaluettelo huolellisesti varmistaaksesi, ettei tuote sisällä ihoärsykkeitä tai mahdollisia allergeeneja.

  Britannian lääke- ja tuotevalvontaviraston vuoden 2019 raportissa todettiin, että CBD-öljyn käytön jälkeen oli ainakin kaksi tapausta ihon kutinaa (221 koehenkilöstä). Yksi potilas otti suun kautta otettavaa tuotetta ja sai urtikarian. Toinen henkilö käytti CBD:tä sekä suun kautta että paikallisesti ja hänellä oli myös kutiava iho.


  Voiko CBD-öljy aiheuttaa ihottumaa?

  Vaikka täyden spektrin CBD:n käyttäjät harvoin raportoivat allergisia reaktioita, jotkut CBD:n muodot voivat aiheuttaa ihottumaa tietyillä henkilöillä. Tämä sivuvaikutus voi olla yleisempi Epidiolexilla, CBD:tä sisältävällä lääkkeellä, jonka Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on hyväksynyt.

  Koska Epidiolexia on testattu kliinisesti sekä mahdollisten hyötyjen että sivuvaikutusten osalta, reseptinmääräystiedoissa luetellaan ihottumat yhtenä yleisimmistä sivuvaikutuksista. Siinä mainitaan myös maksaongelmat ja kutina.

  Jokaisen, joka kokee näitä haittavaikutuksia Epidiolexin tai CBD-öljyn ottamisen jälkeen, tulee hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon.


  Voinko reagoida huonosti CBD-öljyyn?

  CBD:tä pidetään yleisesti hyvin turvallisena yhdisteenä.

  Kannabidiolin turvallisuutta ja sivuvaikutuksia koskevan tuoreen tarkistuksen mukaan ihmiskeho sietää CBD:tä hyvin. Katsauksessa tarkasteltiin CBD-annoksia, jotka olivat 300 – 1 500 mg päivässä. Tutkimus kesti useita viikkoja, eikä siinä löydetty vakavia tai hengenvaarallisia sivuvaikutuksia.

  Korkeat CBD-öljyannokset voivat kuitenkin aiheuttaa lieviä allergisia reaktioita, kuten:

  • Kuiva suu;
  • Huimaus;
  • Ruokahalun vaihtelu;
  • Ripuli.

  CBD-öljy voi myös vuorovaikuttaa eri lääkevalmisteiden kanssa. Jos käytät reseptilääkkeitä ja haluat lisätä CBD:tä päivittäiseen rutiiniisi, ota yhteyttä lääkäriisi välttääksesi mahdollisia negatiivisia vuorovaikutuksia. Pyydä neuvoa holistisilta harjoittajilta, joilla on kokemusta CBD:stä.

   

  Voiko CBD-öljy auttaa allergioiden kanssa?

  CBD-öljy tukee endokannabinoidijärjestelmää (ECS), elimistön tärkeintä neurokemiallista säätelyverkostoa. ECS pitää kaikki järjestelmäsi ja elimet homeostaasitilassa tuottamalla omia kannabinoidimolekyylejä (endokannabinoideja).

  CBD-öljy stimuloi elimistöä tuottamaan enemmän omia kannabinoideja ECS-signaalien kautta. Lisäksi se auttaa ylläpitämään optimaalisia tasoja kehossa olennaisten toimintojen, mukaan lukien immuunivasteen, asianmukaiseen säätelemiseksi.  Näin CBD-öljy voi auttaa allergioiden kanssa:

  CBD-öljy voi tehostaa immuunijärjestelmääsi. Allergiat eivät ilmesty vain tyhjästä. Niitä aiheuttaa yliaktiivinen immuunijärjestelmä, joka tunnistaa harmittomia molekyylejä mahdollisiksi uhiksi. Kun CBD:tä käytetään allergioihin, se vuorovaikuttaa immuunijärjestelmän CB2-kannabinoidireseptorien kanssa, mikä parantaa viestintää sen solujen välillä ja kehottaa terveen immuunivasteen. Lisätietoja saat lukemalla artikkelin ”CBD-öljy immuunijärjestelmän tehostamiseksi”.

  CBD:llä on merkittäviä anti-inflammatorisia vaikutuksia. CBD:n mahdollinen positiivinen vaikutus allergioihin on pääasiassa sen anti-inflammatoristen vaikutusten ansiosta. Endokannabinoidin signaali sallii CBD:n pysäyttää tulehduksellisia yhdisteitä sytokiineja. Tulehdusten vähentäminen voi vähentää allergisiin reaktioihin liittyvää epämukavuutta.

  CBD:llä on antimikrobiallisia ominaisuuksia. Allergioilla on tapana tehdä sinusta alttiimpi tartunnoille. Täyden spektrin CBD-öljyn CBD:llä ja terpeeneillä on antimikrobiallisia ominaisuuksia, jotka vähentävät allergioiden sivuvaikutuksia. Se voidaan saavuttaa CBD:n vuorovaikutuksella kehon kanssa, mikä auttaa sitä torjumaan todellista infektiota sen sijaan, että se yrittäisi hävittää väärin tunnistetut "hyökkääjät".

  CBD-öljy parantaa stressireaktiota. Allergiat voivat olla stressaavia sekä fyysisesti että henkisesti. Lisääntyneet stressitasot voivat pahentaa oireita, koska krooninen stressi heikentää immuunijärjestelmää. CBD-öljyn säännöllinen käyttö voi auttaa aivastelussa, vuotavassa nenässä, yskässä ja kutinassa.

  Lue lisää artikkelista “CBD-öljy ahdistukseen ja stressiin”.

  Alla vilkaisemme tarkemmin, miten CBD-öljy voi auttaa lievittämään erityyppisiä allergioita.

   

  CBD-öljy ruoka-allergioihin

  Ruoka-allergioita voidaan helposti välttää olemalla syömättä allergisen reaktion aktivoivaa ruokaa. Yleisimpiä ruoka-allergian oireita ovat kihelmöinti suussa, huulien turpoaminen ja ihottumat. Samanlaisia oireita esiintyy hyönteisten pureman jälkeen; tämä voi myös aiheuttaa turvotusta kutinakohdassa ja hengenahdistusta. Ruoka-allergia esiintyy yleensä näiden oireiden yhdistelmänä.

  On myös olemassa anafylaktisen shokin riski, joka on hengenvaarallinen tilanne, jonka vakava allerginen reaktio aiheuttaa. Anafylaktisen shokin aikana CBD-öljy ei auta, koska se ei ole lääke.

  CBD-öljy voi kuitenkin lievittää yleisten allergioiden oireita, kuten kutinaa, turvotusta ja tulehdusta.

  CBD-öljy heinänuhaan

  CBD:n antibakteerinen vaikutus voi auttaa lieventämään kausittaisten allergioiden sivuvaikutuksia. Voimakas (esim. 30 %) täyden spektrin CBD-öljy voi avata poskionteloita ja vähentää hengitysteiden painetta, mikä ehkäisee nenän tukkoisuutta. Kausittaiset allergiat voivat aiheuttaa tulehdusta ja lisääntynyttä histamiinin tuotantoa, mikä vaikeuttaa hengittämistä, syömistä, juomista ja puhumista ilman kihelmöivää tunnetta kurkussasi. Nykyiset tutkimukset näyttävät, että CBD-öljy voi vähentää näitä oireita ja kausittaisten allergioiden aiheuttamaa epämukavuutta.

  CBD-öljyn edut allergioihin

  Vaikka tieteilijät eivät vielä olleet tehneet tutkimuksia CBD-öljyn suorasta vaikutuksesta allergioihin, useat CBD-käyttäjien raportit sekä niihin liittyvät tutkimukset viittaavat siihen, että CBD-öljy voi tarjota helpotusta monenlaisiin allergioihin.

  CBD-öljy voi:

  Edistää anti-inflammatorista vastetta (lähde);

  Lievittää allergisten reaktioiden oireita (lähde);

  Estää histamiinin vapautumista (lähde).

  Kuten vuonna 2005 tehty tutkimus ilmaisi, CBD-öljy voi estää histamiinien vapautumista käyttämällä samankaltaista mekanismia kuin antihistamiinit. Histamiini aiheuttaa monia allergisia reaktioita, kuten hengityksen vinkumista, aivastelua, yskää ja silmien punaisuutta.

  Lisääntynyt histamiinipitoisuus elimistössä aiheuttaa tulehdusta. Mahdollisen histamiinin vapautumista estävän mekanisminsa lisäksi CBD-öljy voi myös edistää anti-inflammatorista vastetta estämällä tulehdusta edistävien sytokiinien vapautumisen. Tämä puolestaan johtaa vähentyneeseen turvotukseen ja ärsytykseen, joita ihmiset kokevat allergisen reaktion aikana.

  Nämä terveysedut johtuvat CBD:n vuorovaikutuksesta endokannabinoidijärjestelmän kanssa. CBD-öljy voi tehostaa immuunijärjestelmää endokannabinoidin signaalien kautta, mikä tekee siitä hyödyllisen allergioiden ehkäisyssä.

   

  CBD-annostelu allergioihin

  On luonnollista odottaa jonkin sorttista annostelujärjestelmää CBD-öljylle, mutta todellisuudessa yksi annos ei sovi kaikille.

  Kaikki me olemme erilaisia ja siksi reaktiomme CBD:lle ovat myös erilaiset. Tekijät, kuten paino, sukupuoli, ikä, ruoansulatus, oireiden vakavuus ja kellonaika voivat vaikuttaa annosteluväliin.

  Päivittäisessä käytössä immuunijärjestelmän vahvistamiseksi useimmat ihmiset käyttävät 20-50 mg CBD:tä päivässä. Tilanteestasi riippuen saatat tarvita enemmän tai vähemmän CBD:tä.

  Asiantuntijat suosittelevat aloittelijoita käyttämään aluksi 1-6 mg CBD:tä 10 kg kohden. Älä anna periksi, jos et tunne välittömiä vaikutuksia. Joskus CBD-öljy vaatii hieman enemmän aikaa tasatakseen kannabinoidien puutteita ja auttaakseen elimistöäsi palauttamaan homeostaasin.

  Lue lisää artikkelista “Milloin on paras aika käyttää CBD-öljyä?”

   

  CBD-öljy ja allergiat: lopputulos

  Ruoka- ja kausiallergiat vaikuttavat miljooniin ihmisiin ympäri maailman. Vaikka allergiset reaktiot CBD-öljylle ovat erittäin harvinaisia, on ollut useita kliinisiä tapauksia siitepölyallergian tyypillisistä oireista, kuten kutinasta, ihottumasta, aivastelusta ja yskästä.

  Saat reaktion todennäköisemmin tuotteisiin, jotka sisältävät muita ainesosia, kuten terpeenejä, kasvipohjaisia uutteita tai muita ainesosia, joille saatat olla herkkä.

  Jos CBD-öljyysi on uutettu hampunsiemenöljyä, saatat saada ruoka-aineallergian, varsinkin jos olet allerginen muille proteiinipitoisille kasvisruoille, kuten soijalle, vehnälle tai pähkinöille. Onneksi useimmissa ensiluokkaisissa CBD-öljyissä on käytetty pohjaöljynä MCT-öljyä.

  Toisaalta jotkut tutkimukset ovat ylistäneet CBD:n immunomoduloivia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Sen lisäksi, että CBD-öljy voi vähentää tulehdusta, se voi myös estää histamiinien vapautusta, mikä lievittää allergian yleisiä oireita.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.