Raskasmetallit CBD-tuotteissa – ole varovainen!

CBD-öljy on nopeasti kasvava ”terveystrendi” maailmanlaajuisesti. Se on luultavasti yksi markkinoiden hyödyllisimmistä luonnontuotteista niille, jotka kärsivät useista ongelmista liittyen heikkoon endokannabinoidijärjestelmään ja siihen liittyviin sairauksiin. Suomessa tämä yhdiste ja sen tunnustus ovat edelleen saamassa vauhtia, mutta Yhdysvalloissa, jossa CBD:tä on käytetty vuodesta 2018 alkaen, tämän alan ennustetaan olevan jopa 22 miljardin dollarin arvoinen vuoteen 2023 mennessä! CBD:n laillistaminen on johtanut kymmeniin uusiin yrityksiin, jotka ovat alkaneet tarjota CBD-tuotteitaan markkinoille, mutta jotkut niistä eivät välttämättä ole niin "puhtaita" ja puhtaita kuin ne väittävät olevansa.

Artikkelin sisältö

  Kaikki CBD-tuotteet eivät ole samanlaisia – jotkut niistä voivat sisältää haitallisia aineita, jotka vaikuttavat terveyteesi ja estävät CBD:n toimivuuden. CBD:llä on maine luonnollisena ja kokonaisvaltaisena ("kaikki on samaa") tuotteena, joten ihmiset usein olettavat, että kaikki tuotteet ovat 100 % luonnollisia, puhtaita ja että hamppua kasvatetaan samalla tavalla. Siksi on tärkeää lukea etiketit, tietää mitä etsiä, varmistaa, että CBD-tuote on testattu kolmannen osapuolen laboratoriossa ja että nämä tiedot ovat saatavilla myyjän verkkosivuilla.

   

  Mitä mahdollisia kontaminantteja CBD:ssä voi olla?

  Tuholaismyrkyt tai synteettiset kannabinoidit

  Yksi vaarallisimmista CBD-tuotteista löytyvistä aineista on tuholaismyrkyt – näitä kemikaaleja käytetään tappamaan hyönteisiä tai organismeja, jotka häiritsevät hampun kasvua. Jos hamppukasvissa on tuholaismyrkkyjäämiä, niitä voi päätyä lopulliseen CBD-öljyyn. Tuholaismyrkkyjä tai synteettisiä kannabinoideja voidaan myös tarkoituksellisesti lisätä CBD-öljyyn tuoton, painon tai potenssin lisäämiseksi. Tuholaismyrkyt voivat aiheuttaa akuutteja ja kroonisia terveysvaikutuksia joutuessaan kosketuksiin ihon tai vartalon kanssa pitkiä aikoja.

  Liuotinjäämät

  Liuottimia käytetään tuotantoprosessin aikana aktiivisten ainesosien, kuten kannabinoidien ja terpeenien uuttamiseen ja eristämiseen hamppukasvista. Tietyt liuottimet, kuten hiilidioksidi ja etanoli, ovat turvallisia, kun taas toiset, kuten maaöljy, heksaani tai bentseeni, ovat myrkyllisiä. Jos asianmukaisia menetelmiä ei noudateta uuttamisen jälkeen, CBD-uutteeseen voi jäädä liuotinjäämiä ja ne voivat myöhemmin imeytyä elimistöön. Toistuvalla altistumisella näille myrkyllisille liuottimille voi olla haitallisia vaikutuksia hermostoon, mikä aiheuttaa väsymystä, ahdistusta, huimausta, pahoinvointia, päänsärkyä ja lihasheikkoutta.

  Raskasmetallit CBD-tuotteissa

  Raskasmetallit

  Hamppukasvit imevät helposti kaikki kemikaalit, joiden kanssa ne joutuvat kosketuksiin maaperän, veden tai jopa ilman kautta, mikä tarkoittaa, että epähygieeniset olosuhteet tuotannon, varastoinnin ja jakelun eri vaiheissa voivat lisätä tuotteeseen ei-haluttuja epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja. Raskasmetallit ovat luonnossa esiintyviä alkuaineita, ja vaikka jotkut (kuten sinkki ja rauta) ovat välttämättömiä ravintoaineita, toiset (kuten elohopea, arseeni ja lyijy) ovat haitallisia ja jopa myrkyllisiä, kun ne imeytyvät tietyissä määrissä.

  Mikrobiologiset saasteet

  Mikrobiologinen kontaminaatio on mikrobien, kuten bakteerien, homeiden, hiivojen tai sienien, tahaton joutuminen aineeseen. Riippuen siitä, miten hamppua korjataan, jalostetaan ja säilötään, nämä mikro-organismit voivat päätyä lopputuotteeseen ja aiheuttaa mahdollisen terveysuhan, kuten taudin tai infektion.

  Ei-toivottujen kontaminanttien lisäksi on myös tärkeää varmistaa, että CBD-tuote sisältää alle 0,2% aktiivista THC:tä, hampun tärkeintä psykoaktiivista yhdistettä. Yli 0,2 % THC:tä sisältävää tuotetta ei saa käyttää tai myydä.

  Nauttiaksesi CBD:n kaikista terveyshyödyistä etsi tuotteita, joissa hamppua on kasvatettu rikkaassa ja hedelmällisessä maassa, öljy on tuotettu elintarvikelaatuisessa tehtaassa sekä testattu luotettavassa kolmannen osapuolen laboratoriossa. Hempon tuotteet valmistetaan hampusta, joka on kasvatettu Pohjois-Italiassa, jossa ilmasto on täydellinen kasvun kannalta: alueella on paljon auringonvaloa ja keskimääräinen vuotuinen kosteustaso on 70 %. Näiden olosuhteiden ansiosta kasvit vapauttavat paljon hyödyllisiä kannabinoideja eikä kasvattamisessa tarvitse käyttää kemikaaleja, tuholaismyrkkyjä tai keinotekoisia lannoitteita.  Missiomme on tarjota laadukkaita tuotteita, jotta yhteisömme voisi nauttia paremmasta elämänlaadusta. Kaikki tuotteemme on kasvatettu orgaanisesti ja testattu kolmannen osapuolen laboratoriossa. Tarjoamme laajan valikoiman CBD-kosmetiikkatuotteita, CBD-öljyä ja CBD-kapseleita. Lisäämme valikoimaamme pian myös paikallisesti käytettävän geelin. Tuotteidemme avulla voit ratkaista monia ihoon, kynsiin ja hiuksiin liittyviä ongelmia turvallisesti ja tehokkaasti.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.