CBD-kosmetiikka: ainutlaatuiset edut kauneudellesi

Hamppu-uute (CBD-öljy) on luonnollinen yhdiste, joka saadaan hampusta ja joka on täysin turvallinen ihmiskeholle. Useat tieteelliset tutkimukset todistavat, että CBD-öljyllä on arvokkaita ominaisuuksia kauneudellesi ja hyvinvoinnillesi. Mitä iho-ongelmia hamppu-uutteella rikastettu kosmetiikka voi ratkaista?

Artikkelin sisältö

  CBD-kosmetiikka

  Mitä sinun tulee tietää hamppu-uutteesta (CBD-öljy)?

  CBD-öljy saa nopeasti suosiota maailmassa ja Suomessa, mutta olisi väärin kutsua tätä yhdistettä uudeksi. Se on tunnettu ja hyvin tutkittu yhdiste, joka löydettiin Yhdysvalloissa vuonna 1940.

  Huolimatta siitä, että CBD-öljy on ollut hyvin tunnettu ja käytetty 80 vuoden ajan, kannabidioliin liittyy edelleen paljon väärinkäsityksiä. Esimerkiksi CBD-öljyä pidetään usein psykoaktiiviseen kannabinoidiin tetrahydrokannabinoli (THC). Tämä on myytti. Itse asiassa hamppukasvit sisältävät yli sataa eri kannabinoidia. CBD-öljy on vain yksi niistä. Sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia ja se erottuu joukosta sen hyvillä ominaisuuksillaan, joita käytetään kauneudessa ja joissakin tapauksissa terapeuttisiin tarkoituksiin. CBD-öljyä uutetaan hampusta ja sitä käytetään yhä enemmän kosmetiikkatuotteissa.


  Kannabidioli voi auttaa seuraavissa esteettisissä ongelmissa:

  1. Akne

  Tämä on yleisin, huomattavin ja erittäin epämukava krooninen iho-ongelma, joka vaikuttaa sekä teineihin että vanhempiin ihmisiin. Useat tekijät vaikuttavat aknen kehittymiseen, mukaan lukien vaihtelevat hormonitasot, geenit ja elämäntapavalinnat, kuten huono ruokavalio, häiriintynyt uni ja stressi. Akne ei ole vain esteettinen ongelma. Se aiheuttaa myös fyysistä ja psykologista epämukavuutta. Akne on usein kivulias, se voi tulehtua ja jättää paranemattomia arpia kasvoille. Useat aknesta kärsivät ovat epävarmoja, heillä on huono itsetunto ja huono tunteellinen tila.

  Jos kärsit aknesta, kokeile CBD-öljyjä, joiden etuja on tunnettu pitkän aikaa aknen hoidossa. Yhdysvalloissa vuonna 2014 tehty tieteellinen tutkimus osoitti, että CBD-öljyn säännöllinen käyttö voi parantaa ihon kuntoa merkittävästi. Tämä tuote säätelee talin tuotantoa (öljymäinen aine, jota ihon talirauhaset luonnollisesti tuottavat; liiallinen talin tuotanto voi aiheuttaa aknea). Sillä on myös tärkeitä anti-inflammatorisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, mikä estää aknen kehitystä tehokkaasti.

  Jos haluat parantaa ihosi kuntoa, tutustu Hempon täyden spektrin CBD-öljyyn.  1. Kuiva ja kutiava iho

  Kuiva, herkkä ja kutiava iho on merkki ärsytyksestä. Näin on usein kylmän ja lämpiävän kauden alussa - kuiva ilma vaikuttaa herkkään kasvojen ihoon, siirtää iholta kosteutta ja aiheuttaa sen kuivumista. Toinen yleinen kuivan ja kutisevan ihon syy on ihosairaudet, kuten atooppinen ihottuma, ekseema ja psoriaasi.

  Yhdysvaltalaisten tieteilijöiden vuonna 2019 tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että kosmetiikassa oleva CBD-öljy voi auttaa lievittämään kasvojen ihon oireita , kuten kuivuutta, kutinaa ja yleistä ärsytystä. Tämä vaikutus johtuu CBD-uutteesta, sen anti-inflammatorisista ominaisuuksista ja linolihaposta, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa. CBD-hamppuöljy voi myös auttaa lievittämään ihottuman, ihotulehduksen ja psoriaasin oireita.

  Vaikka et kokisi voimakasta kutinaa tai kuivuutta, nykyajan ympäristön saastuminen ja muut tekijät vaikuttavat kielteisesti kaikkiin ihotyyppeihin. CBD-öljyn rauhoittavien ja ärsytystä ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi sen tuotteiden käyttö kosmetiikassa on erittäin arvokasta ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä erityisesti ihmisille, joilla on luonnostaan herkempi iho.

  1. Ikääntyvän ihon merkit

  Kasvojemme iho väistämättömästi muuttuu vuosien saatossa. Ensimmäiset rypyt ilmestyvät nuorella iällä, jo 20-vuotiaana. Geenit, stressaava elämäntyyli ja huono ruokavalio voivat johtaa ryppyjen ilmenemiseen, ihon pigmentteihin ja väsymyksen merkkeihin.

  Jos huomaat, että ihosi menettää kimmoisuuttaan ja näyttää harmaalta, rikasta sitä antioksidanteilla. Nämä aineet kosteuttavat ihoasi, pysäyttävät ikääntymisprosessia, stimuloivat luonnollisen kollageenin tuotantoa ja vähentävät ikään liittyviä pigmenttiläiskiä. Luonnollisen CBD-öljyn on löydetty sisältävän arvokkaita antioksidantteja. Sen lisäksi, että se lievittää tulehduksia, se ravitsee kasvojen, kaulan ja rinnuksien ihoa, vähentäen ryppyjä huomattavasti. Useat CBD-kosmetiikkaa kokeilleet ihmiset huomaavat, että heidän ihonsa näyttää kimmoisammalta, nuorekkaammalta ja vähemmän väsyneeltä käytettyään sitä.

  1. Hiustenlähtö

  Unelmoitko pidemmistä vyötärölle ulottuvista tai paksummista hiuksista, mutta hiuksesi ovat heikot ja harvenevat? Hiusten heikentymiseen voi vaikuttaa useat eri tekijät: geenit, stressi, unen puute, hormonijärjestelmän epätasapaino ja vääränlainen hoito, mukaan lukien riittämätön hiusten kosteutus ja liiallinen hiusten suoristaminen tai föönaus.

  Jos hiuksesi putoavat, katkeavat ja menettävät kiiltonsa, luonnollinen CBD-öljy voi auttaa. Se stimuloi karvatuppea, parantaa verenkiertoa ja edistää hiusten kasvua. Hiuksesi ovat näkyvästi paksummat, kuohkeammat ja kiiltävämmät. Kuten aiemmin mainittiin, CBD-öljyllä on arvokkaita anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joten se voi auttaa hillitsemään päänahan ongelmia, kuten kuivuutta, hilseilyä ja atooppisen ihottuman oireita.


  Miten käyttää hamppu-uutetta (CBD-öljy)?

  Jos käytät kannabidiolia sisältävää tuotetta, on tärkeää noudattaa etiketissä ja paketissa olevia ohjeita. Kosmetiikassa käytettävä hamppu-uute tulisi levittää suoraan puhdistetulle iholle (hiero öljyä päänahkaan, jos haluat vahvistaa hiuksiasi). Jos käytät CBD:tä sisältäviä tuotteita ensimmäistä kertaa, aloita pienemmällä suositellulla annoksella. Kun olet oppinut, miten ihosi ja kehosi reagoi CBD:hen, voit lisätä annosta asteittain tarvittaessa.

  Otathan huomioon, että CBD-öljyä tulee säilyttää viileässä ja pimeässä paikassa, eikä lämpötila saa ylittää 25 °C. Tehokkaan ja turvallisen tuloksen saamiseksi säilytä näitä tuotteita poissa päivänvalosta tai suorasta auringonvalosta, koska se voi negatiivisesti vaikuttaa CBD:n aktiivisiin ainesosiin.

   

  Vinkit: miten valita oikea CBD-öljy

  Kosmetiikkamarkkina laajenee nopeasti ihonhoitoon tarkoitetuilla CBD-tuotteilla. Löytääksesi todella luonnollisen laadukkaan tuotteen sinun on kuitenkin otettava huomioon useita tärkeitä tekijöitä:

  • Lue ainesosaluettelo huolellisesti. Varmista, että se sisältää kannabidiolia tai CBD:tä. Joskus ainesosaluettelossa nämä nimet korvataan muilla termeillä (esim. hampunsiemenöljy tai hamppu-uute). Nämä eivät ole luonnollisia CBD-kannabinoidin vastaavia ainesosia, joten tuote ei välttämättä anna odotettua tulosta.
  • Varmista, että tuote sisältää täyden spektrin kannabidiolia parhaan tuloksen saamiseksi.
  • Sertifioiduilla CBD-kosmetiikkatuotteilla on tarrat, jossa ilmoitetaan kannabidiolin kokonaissisältö milligrammoissa. Tämä on tärkeä merkki, jonka avulla voit arvioida kannabidiolin määrän kosmetiikkatuotteessa.
  • Jos haluat lukea lisää ennen tuotteen ostamista, ota yhteyttä tietyn tuotemerkin edustajaan. Tarkista, tarjoavatko ne kolmannen osapuolen todisteita tuotteen sisältämän CBD:n puhtaudesta ja tarkasta määrästä. Näin voit olla varma, että saat sitä, mitä etiketissä lukee.

  Hamppu-uutteen edut ovat ilmeiset – se on ympäristö- ja ihmisystävällinen valinta kasvojen, ihon ja hiusten hoitoon. Kannabidioli on turvallinen yhdiste, joka on käynyt läpi useita tieteellisen tutkimuksen ja testaamisen vaiheita ja joka on vaaraton jopa herkälle vartalolle.

  ”Hempo”-tiimimme on sitoutunut auttamaan sinua parantamaan ihoasi ja ratkaisemaan esteettisiä tai muita ongelmia CBD-hamppu-uutteen avulla. Kaikki Hempon tarjoamat CBD-tuotteet ovat peräisin orgaanisesta hampusta, ne eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita ja sopivat vegaaneille. Tunne hamppuöljyn edut itse!

  Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelijaamme verkossa tai etsiä vastauksia UKK-osiosta.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.