CBD-öljy immuunijärjestelmän parantamiseen

CBD-öljy immuunijärjestelmän vahvistamiseksi. Vahva immuunijärjestelmä on yksi tärkeimmistä tekijöistä erinomaisen terveyden ja pidemmän ja mukavamman elämän nauttimiseksi. Immuunijärjestelmä suojaa elimistöä sairauksia ja infektioita aiheuttavilta bakteereilta, viruksilta ja muilta mikro-organismeilta. Valitettavasti kun immuunijärjestelmä on heikko, elimistöä ei enää suojata ja eri sairauksien riski kasvaa. Jatka lukemista ja ota selvää, miten CBD-öljy voi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmääsi.

Artikkelin sisältö

  CBD-öljy immuunijärjestelmän parantamiseen

  Lääkärit huomauttavat, että vain pieni osa ihmisistä pitää hyvää huolta immuunijärjestelmästään, vaikka hyvän terveyden ylläpitäminen ei ole niin vaikeaa. Lukuisat tutkimukset ja käytännön kokemus ovat osoittaneet, että hamppukasveista löytyvällä komponentilla - kannabidiolilla (tai CBD:llä) - on positiivinen vaikutus immuunijärjestelmään ja se auttaa vahvistamaan sitä.

  Mikä vaikutus CBD:llä on kehoomme ja miten sitä voidaan käyttää immuunijärjestelmän vahvistamiseen? Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi!

   

  Olennaisia faktoja immuunijärjestelmästä

  Immuunijärjestelmä on erittäin tärkeä osa elimistöä. Se koostuu monista soluista, kudoksista ja elimistä, jotka toimivat yhdessä suojaten sinua erilaisilta infektioilta ja sairauksilta. Immuunijärjestelmän tärkein tehtävä on tunnistaa ja tuhota kehoon pyrkivät vierasesineet, kuten bakteerit, virukset, sienet tai loiset. Se voi myös tunnistaa ja poistaa vaurioituneita tai muuttuneita soluja.

  Immuunijärjestelmä toimii yhdessä hermoston kanssa. Se auttaa keräämään ja käsittelemään tietoa tehokkaammin ja reagoimaan ärsykkeisiin.


  Luonnollisia tapoja vahvistaa immuunijärjestelmää

  Jotta ymmärrettäisiin CBD:n hyödyt immuunijärjestelmälle paremmin, on muistettava jokapäiväiset perustoimet, jotka tukevat immuunijärjestelmää:

  Terveellinen unirytmi. Uni on välttämätöntä hyvinvoinnille ja elimistön vastustuskyvylle. Unen aikana tapahtuu solujen uusiutumisprosesseja sekä kehosi latautuu positiivisella energialla, mikä on tarpeen mahdollisten sairauksia aiheuttavien mikrobien torjumiseksi. Tilastot osoittavat, että riittämätön uni lisää tartuntatautien tarttumisriskiä monenkertaisesti, joten on hyvä ylläpitää säännöllistä unirytmiä ja yrittää nukkua 7-9 tuntia päivässä;

  Säännöllinen liikunta. Se, mikä on hyväksi sydämellesi, on hyväksi myös immuunijärjestelmällesi, joten harjoittelua suositellaan useita kertoja viikossa. Harjoittelu voi sisältää juoksua, patikointia, pyöräilyä tai tunnin kuntosalia;

  Tasapainoinen ruokavalio. Huono ruokavalio, josta puuttuu yksi tai useampi ravintoaine, voi häiritä immuunisolujen ja vasta-aineiden tuotantoa ja toimintaa, mikä johtaa sairauksiin. Varmista, ettei ruokavaliostasi ei puutu hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaisia proteiineja ja viljatuotteita sekä talvella että kesällä. Vältä voimakkaasti käsiteltyjä, rasvassa paistettuja, paahdettuja, uppopaistettuja ja puolivalmisteita;

  Veden juominen. Vesi auttaa kuljettamaan happea elimistön eri soluihin. Se myös poistaa myrkkyjä, mikä tarjoaa kattavan hyödyn terveydellesi. Se on ratkaisevan tärkeää sairauden aikana, kun kehosi taistelee taudinaiheuttajaa vastaan. Varmista siis, että juot tarpeeksi nesteitä päivittäin. Veden lisäksi sinun tulee juoda säännöllisesti teetä, kuten matcha- vihreää teetä, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja muita arvokkaita immuunijärjestelmää vahvistavia aineita;

  Hygienia. Bakteerit voivat levitä nopeasti, kun kosketat likaisia pintoja etkä noudata tärkeitä hygieniasääntöjä. Muista siis pestä kädet ennen syömistä, wc:ssä käymisen tai lemmikkisi silittämisen jälkeen.

   

  Miten CBD-öljy voi tehostaa immuunijärjestelmääsi?

  Hampusta uutettu CBD-öljy eroaa monista muista hamppukasvista löytyvistä kannabinoideista. Sillä on seuraavat edut:

  • Ei ole psykotrooppinen. Toisin kuin THC, joka on toinen tunnettu kannabinoidi, CBD:llä ei ole hallusinogeenisiä vaikutuksia, joten se ei vaikuta mielenterveyteesi millään tavalla eikä aiheuta päihtyvyyden tunnetta.
  • Ei aiheuta riippuvuutta. CBD-öljy ei ole huumausaine, joka voi aiheuttaa riippuvuutta, joten voit käyttää CBD-öljyä, kapseleita tai muita tuotteita ilman pelkoa.
  • Käytännössä ei ollenkaan sivuvaikutuksia. CBD-öljy on erittäin hyvin siedetty ja turvallinen suurimmalle osalle käyttäjistä. Haittavaikutukset ovat erittäin harvinaisia eivätkä missään nimessä vakavia. Näitä voivat olla oireet, kuten suun kuivuminen, pyörrytys tai lyhytaikainen ruoansulatushäiriö.

   

  Miten CBD-öljy voi tehostaa immuunijärjestelmääsi

  Mitkä ovat CBD:n erityiset hyödyt immuunijärjestelmällesi? Lue viidestä!

  1. Parempi uni. CBD-öljyn on osoitettu parantavan unta huomattavasti. Parantamalla unisykliäsi CBD-öljy vahvistaa immuunijärjestelmääsi varmistaen, että käyt läpi kaikki kolme unen vaihetta: REM (nopeat silmänliikkeet), kevyt uni ja syvä uni. Vuonna 2019 yhdysvaltalaisten tieteilijöiden tekemä tutkimus osoitti, että jopa 66,7 % CBD-öljyä ja muita CBD-tuotteita käyttäneistä vastaajista nukkui huomattavasti paremmin.
  1. Anti-inflammatoriset ominaisuudet. CBD:llä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Tämä on erittäin tärkeää immuunijärjestelmän optimaalisen toiminnan kannalta: kroonisen tulehduksen tai infektion yhteydessä immuunijärjestelmän aktiivisuus heikkenee, mikä lisää taudinaiheuttajien läpäisevyyttä. CBD-öljy torjuu erilaisia tulehduksia ja estää uusien tautipesäkkeiden puhkeamisen kehossa.
  1. Antioksidanttinen vaikutus. CBD:llä on antioksidanttisia ominaisuuksia ja se voi auttaa oksidatiivisen stressin käsittelemisessä. Tämä on tila, jonka aiheuttaa vapaiden radikaalien ylimäärä. Oksidatiivinen stressi heikentää immuunijärjestelmää ja vähentää solujen vastustuskykyä mikro-organismeja, viruksia ja bakteereja vastaan. CBD:llä on antioksidanttisia ominaisuuksia ja se suojaa vapaiden radikaalien kielteisiltä vaikutuksilta.
  1. Parempi ruoansulatus. CBD-öljy parantaa suoliston toimintaa, auttaa ruoansulatushäiriöissä ja säätelee ruokahalua. Oikein toimiva ruoansulatusjärjestelmä edistää vahvaa immuunijärjestelmää.
  1. Vähentynyt stressi ja ahdistus. Immuunijärjestelmäsi liittyy hyvin läheisesti hermostoon. Jos koet ahdistusta ja stressiä, kannabidiolituotteet voivat vähentää merkittävästi jännitystä ja ahdistusta parantaen samalla emotionaalista ja fyysistä hyvinvointiasi. Tämä vain todistaa, että CBD-öljy on loistava tapa vahvistaa immuunijärjestelmääsi.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.