CBD-kapselit: edut, jotka ylittävät kaikki odotukset

CBD-kapselit ovat ravintolisä ja kosmetiikkatuote, joka saa hurjasti lisää suosiota maailmalla ja sitä rakastavat monet, urheilijoista äiteihin. Nämä hampputuotteet raivaavat tietään myös Suomeen levittyään laajalle lännessä. Jos et ole vielä vaikuttunut CBD-kapselien eduista, kannustamme sinut oppimaan lisää tästä ravintolisästä ja kosmetiikkatuotteesta. Miten ne toimivat ja miksi ne ovat niin tehokkaita?

Artikkelin sisältö

   

  CBD-yhdiste – ei hallusinogeeni

  CBD-kapselit ovat täynnä arvokasta ja tehokasta CBD-uutetta, jota saadaan useista eri hamppukasvin osista, mukaan lukien varresta, kukista ja lehdistä. Uskotaan edelleen, että tällä komponentilla on psykoaktiivisia ominaisuuksia. Tämä on kuitenkin myytti. CBD-öljy eli kannabidioli ei ole virkistys- tai lääketeellinen hallusinogeeni. CBD-kapselit eivät aiheuta pilven tunnetta, mutta tunnet olosi varmasti paremmaksi.

  CBD-kapselit

  Miksi CBD-kapselit ovat niin erityisiä?

  CBD-öljy on todellinen terveyseliksiiri. Se on luonnollinen hamppu-uute, jonka etuja tukevat useat Yhdysvalloissa ja muualla toteutetut tieteelliset tutkimukset. Kannabidiolikapseleiden on todistettu auttavan torjumaan useita eri terveysongelmia.

  1. CBD-öljy voi parantaa unenlaatua ja -kestoa.
  2. CBD-kapseleiden säännöllisen käytön on todistettu parantavan keskittymistä ja suorituskykyä.
  3. CBD-öljy auttaa masennus- tai ahdistuneisuushäiriöissä.
  4. Kannabidioli auttaa traumaperäisessä stressireaktiossa.
  5. Se lievittää autoimmuuni-, tulehdus- ja hermoston rappeutumissairauksien (esim. MS-tauti, parkinsonin tauti jne.) oireita.
  6. Se auttaa lievittämään useista vammoista palautumisen kipuja, niveltulehdusta ja muita kroonisia tiloja.
  7. CBD-uute on hyödyllinen onkologisille potilaille. Lisäksi jotkut tieteilijät spekuloivat, että CBD-öljy voi hidastaa tai jopa pysäyttää syöpäsoluja.

  Kannabidiolia sisältävät tuotteet voivat tarjota tiettyjä etuja, vaikka et kärsisikään terveysongelmista. Laadukkaat CBD-kapselit auttavat tasapainottamaan kehon toimintoja, parantamaan ruoansulatusta, lisäämään kestävyyttä ja mahdollistamaan nopeamman palautumisen harjoittelun jälkeen, mikä tekee niistä turvalliset käyttää myös ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin. Hauska fakta: myös lemmikit voivat hyötyä CBD:stä. Eläimissä tämä komponentti toimii samankaltaisesti: kannabidioli voi auttaa kissaa tai koiraasi tuntemaan olonsa rauhallisemmaksi, rentoutumaan stressaavassa tilanteessa, vähentämään kipua ja inflammatorisia prosesseja.  CBD-kapselit kauneutta varten

  Kuten mainitsimme, hamppuravintolisät ovat tehokkaita niiden anti-inflammatoristen ominaisuuksien ansiosta. Tämä liittyy estetiikkaan, esim. kun kärsit erilaisista inflammatorisista/tarttuvista ihotaudeista, kuten ekseemasta, aknesta tai ihottumista. Kapseleiden sisältämä CBD-öljy rauhoittaa ihoa, vähentää punaisuutta ja ihottumaa.

  CBD-öljy on monipuolinen ainesosa, jolla on laajasti vaikutuksia, mikä tekee siitä hyödyllisen aknessa. Se vähentää ihon tuottamaa talia, mikä on yksi aknen pääsyistä.

  CBD-kapselit auttavat myös torjumaan ikääntymisen merkkejä. Kannabidioli on täynnä tehokkaita antioksidantteja, joten se elvyttää ja ravitsee kasvojen ihoa, parantaa ihon kimmoisuutta ja jopa vähentää juonteita.

  Kapseleiden CBD:llä on ihon lisäksi positiivinen vaikutus myös muualla. Tässä yhdisteessä on useita arvokkaita proteiineja, vitamiineja ja hivenaineita, jotka ovat hyödyllisiä hiuksillesi: se voi stimuloida hiusten kasvua, kosteuttaa ja ravitsee hiuksia, tehden niitä vahvemmat, paksummat ja terveemmät sekä estää hiustenlähtöä.

   

  Mitä muuta sinun tulee tietää CBD-kapseleista?

  Lääkärit ja tieteilijät osoittavat, että hamppuravintolisiä (kapselit ja öljy) tulisi käyttää ruoan kanssa. Se parantaa uutteen tehokkuutta ja imeytyvyyttä verrattuna siihen, kuin jos käyttäisit sitä tyhjään vatsaan.

  On myös hyvä ottaa huomioon, että CBD-kapseleita on useita eri tyyppejä markkinoilla, joilla on eri merkinnät. Jos valitset CBD-isolaattikapselit, käytät yhdentyyppistä kannabinoidia – CBD:tä. Toisaalta ”täyden spektrin” merkinnällä merkityt kapselit sisältävät useita muita hyödyllisiä kannabinoideja, kuten CBC:tä, CBN:ää, CBG:tä ja monia muita, mitkä toimivat yhdessä luodakseen niin sanotun ”entourage-vaikutuksen” ja lisäävät CBD:n tehokkuutta.

  Toinen tärkeä osa – jos haluat kokeilla ravintolisää ensimmäistä kertaa, aloita keskitason vahvuisella CBD-öljyllä (15 %) tai oikean vahvuuksisella CBD-kapselilla (1 500mg).

   

  Pulma: CBD-kapselit vai CBD-öljy

  CBD-kapselit, jotka tehostavat terveyttä ja kauneutta, eivät ole ainoa vaihtoehto hamppukosmetiikan ja ravintolisien osalta. Toinen tehokas vaihtoehto on CBD-öljy. Kokemus näyttää, että useat ihmiset, jotka haluavat kokeilla kannabidiolia ensimmäistä kertaa, kokevat pulman: minkä valitsen – kapselin tai öljyn.

  Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, joten on hyvä verrata molempia näistä tuotteista:

  CBD-kapselit

  CBD-öljy

  Plussat

  Plussat

  Helppo käyttää ja kätevä annostella: sinun ei tarvitse laskea tippoja. Jos lähdet lyhyelle matkalle, voit vain laittaa muutaman kapselin reppuusi.

  Helppo säätää annosta ottamalla yksi tippa kerrallaan.


  Kapselit ovat mauttomia, joten ne on helppo sisällyttää päivittäiseen vitamiini- tai ravintolisärutiiniisi. Voit ottaa niitä vesilasillisen kanssa – ilman epämukavuutta.

  Kätevämpi antaa lemmikille: voit lisätä sitä veteen tai ruokaan.


  Miinukset

  Miinukset

  Vähemmän annostelun joustavuutta: kunkin kapselin CBD-sisältö (mg) on sama.

  Annos on mitattava huolellisesti laskemalla ravintolisän/kosmetiikkatuotteen tipat. Se ei myöskään ole yhtä kätevä matkustettaessa; sinun on kannettava koko pulloa mukanasi.


  Ei suositella lemmikeille, joten niille on parempi valita muita vaihtoehtoja.

  Öljyä levitetään iholle kosmetiikkatuotteena. Joissakin maissa ihmiset käyttävät sitä ravintolisänä lisäämällä sitä kielen alle. Jos olet nirso syöjä, öljyä voi olla vaikeampi sisällyttää ruokavalioosi.

   

  Yksi ratkaisu ei sovi kaikille

  Kaiken kaikkiaan on hyvä muistaa, että CBD-kapselin tai CBD-öljyn valinta tulee tehdä henkilökohtaisten tarpeidesi ja tottumustesi mukaisesti. Molemmilla on plussia ja miinuksia. Ja tärkeintä on, että sekä CBD-kapselit että CBD-öljy tasapainottavat ihosi ja hiustesi kuntoa, mielentilaa ja fyysistä hyvinvointia. Lue blogiartikkelimme oppiaksesi lisää CBD-öljystä.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.