Eikö CBD-öljy toimi? Selvitä siihen kuusi syytä

Ostitko CBD-öljyä, mutta et saa haluamiasi tuloksia? Tämä on hyvin todellinen tilanne – joskus et välttämättä näe toivomiasi tuloksia. Näissä tapauksissa on tärkeää ymmärtää, miksi CBD-öljy ei välttämättä toimi ja mitä voit muuttaa saadaksesi haluamasi tulokset. Kokeillaan selvittää, miksi näin tapahtuu.

Artikkelin sisältö

  Syy 1: käytät CBD:n väärää annosta

  Mitä tulee CBD:hen, käyttämäsi annos on erittäin tärkeä. Joskus ihmiset käyttävät samaa CBD-annosta kuin heidän ystävänsä tai perheenjäsenensä, jotka ovat kannabidiolin käyttäjiä. Ensi silmäyksellä tämä saattaa vaikuttaa turvalliselta strategialta. Mutta ongelmana on, että jokaisen elimistö on erilainen, joten jokainen ihminen tai eläin metaboloi luonnollisia tuotteita eri tavalla, olipa kyseessä kofeiini tai hamppu-uute.

  CBD-öljy toimii vuorovaikutuksessa endokannabinoidijärjestelmän (ECS) kanssa, joka on elimistön biologinen järjestelmä. Se auttaa säätelemään ja tasapainottamaan useimpia fysiologisia prosesseja, mukaan lukien ruoansulatusta, mielialaa ja hermostoa.

  CBD-öljy voi tukea endokannabinoidijärjestelmää ja sen toimintoja, mutta jokainen ihminen tarvitsee usein eri määriä kannabinoidia. Siksi saatat joutua muuttamaan annosmäärää saadaksesi haluamasi tulokset.


  Syy 2: valitsit väärän CBD-öljyn muodon

  Eri CBD-tuotteet räätälöidään erilaisiin tarpeisiin. Suomessa voit valita seuraavista kannabidioliöljyn tyypeistä.

  CBD-isolaatti on tiiviste, joka sisältää vain puhdasta kannabidiolia muiden hampusta löytyvien kannabinoidien ja hyödyllisten komponenttien lisäksi. Muihin öljytyyppeihin verrattuna CBD-isolaatin vaikutukset ovat lievimmät, mutta myös heikoimmat.

  Täyden spektrin CBD-öljy on tuote, joka sisältää kaikki hamppukasvissa luonnollisesti esiintyvät kannabinoidit ja yhdisteet. Lisäksi täyden spektrin öljyssä on pieni määrä THC:tä (Suomessa sallitaan vain tuotteet, joiden THC-pitoisuus ei ylitä 0,2 %).

  Laajan spektrin CBD-öljy. Tähän kategoriaan kuuluvat CBD-öljyt, jotka sisältävät käytännössä kaikkia hyödyllisiä kannabinoideja (CBC, CBN, CBG jne.), terpeenejä ja flavonoideja, mutta eivät THC:tä. Se on keskitie täyden spektrin öljyn ja isolaatin välillä.

  Saatat käyttää tarpeisiisi sopimatonta CBD:n muotoa. Tässä tapauksessa et ehkä saa toivottuja etuja. Saatat käyttää esimerkiksi CBD-isolaattia täyden tai laajan spektrin CBD-öljyn sijaan.

  CBD-isolaatit ovat ihanteellinen ratkaisu niille, jotka haluavat saada CBD:n hyödyt murehtimatta täyden spektrin uutteen pienestä THC-määrästä. Monet kuitenkin väittävät, ettei isolaatti tarjoa toivottua vaikutusta. Voit saavuttaa tämän käyttämällä laajan spektrin kannabidioliuutetta.

  Ihannetapauksessa kannattaa käyttää täyden spektrin hamppu-uutetta, joka sisältää kaikki hyödylliset kannabinoidit niin sanotun entourage-vaikutuksen aikaansaamiseksi.  Entourage-vaikutus on ilmiö, jossa CBD-öljyn kannabinoidit ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja tehostavat kannabidiolin positiivisia vaikutuksia elimistössä. Se johtaa parempiin, vahvempiin ja pitkäkestoisempiin tuloksiin kuin CBD-öljy yksinään ilman lisäaineita. Lue lisää artikkelista ”Täyden spektrin CBD-öljy ja entourage-vaikutus”.

  Eikö CBD-öljy toimi

  Syy 3: epärealistiset odotukset

  Monella on korkeat odotukset aloittaessaan CBD:n käytön. Yksi yleisimmistä virheistä on ajatella, että se alkaa toimia heti ja seuraavana päivänä nautit hyvistä tuloksista: vähentynyt kipu, parantunut mieliala, parempi uni, säteilevä iho jne.

  Jotkut ihmiset tuntevat halutun tuloksen hyvin nopeasti. Tämä on kuitenkin pikemminkin poikkeus säännöstä. Useimmat ihmiset tarvitsevat hieman enemmän aikaa tunteakseen CBD:n vaikutuksen.

  Älä siis ylläty tai lannistu, jos et koe haluamiasi tuloksia kannabidioliöljyn käytön ensimmäisellä viikolla. Vaikutukset näkyvät yleensä 10–15 päivän kuluessa käytön aloittamisesta.


  Syy 4: CBD:n epäjohdonmukainen käyttö

  Kannabidioliöljyn käytössä säännöllisyys ja johdonmukaisuus ovat erittäin tärkeitä näkökohtia terapeuttisen vaikutuksen saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kuten kaikki muutkin tuotteet, kannabidioli alkaa vaikuttaa täysin vain, kun sitä otetaan johdonmukaisesti samaan aikaan joka päivä.

  Monet asiantuntijat suosittelevat CBD:n käyttämistä kahdesti päivässä – kerran aamulla ja kerran ennen nukkumaanmenoa. Voit seurata tuloksiasi päiväkirjalla tai älypuhelimella.


  Syy 5: kannabidiolin vuorovaikutus muiden tuotteiden kanssa

  Jos käytät reseptilääkkeitä, antibiootteja tai muita paikallisesti käytettäviä tuotteita, kannattaa jättää aikaväli CBD-öljyn ja näiden tuotteiden välille. Asiantuntijat varoittavat, että kannabidiolin vuorovaikutus tiettyjen tuotteiden tai lääkkeiden kanssa voi muuttaa tai vähentää CBD:n hyötyjä tai jopa aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Lääkärisi voi auttaa määrittämään, aiheuttaako se mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkkeidesi kanssa.


  Syy 6: huono öljyn laatu = huonot tulokset

  Vaikka fyysisten ja verkkokauppojen hyllyt ovat täynnä CBD-öljyjä, kannabidiolituotteet ovat ominaisuuksiltaan ja laadultaan hyvin erilaisia. Ennen kuin ostat öljyä, sinun tulee tutustua kaikkiin tuotteen ainesosiin. Joskus jopa tunnettujen ja laajalti mainostettujen brändien tuotteissa on hyvin pieni määrä todellista CBD:tä, jolloin et saa toivottua tulosta.

  Varmistaaksesi, että tuote sisältää sen, mitä etiketissä lukee, selvitä, onko tuote testattu akkreditoidussa laboratoriossa, jolloin voit varmistaa, että tuote-etiketissä olevat tiedot ovat oikein ja täyttävät kaikki laatustandardit. Analyysi vahvistaa myös, että tuote ei sisällä haitallisia vaarallisia aineita, kuten hometta, tuholaismyrkkyjä tai raskasmetalleja.

   

  Miten taata parempi CBD:n imeytyminen?

  CBD:tä suositellaan käytettäväksi terveellisten rasvojen kanssa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että CBD-öljy imeytyy elimistöön paremmin, kun sitä otetaan kyseisten rasvojen kanssa.

  Siksi monet tuotemerkit sekoittavat CBD:tä MCT-öljyyn – MCT:n spesifinen molekyylikoostumus parantaa ja nopeuttaa kannabidiolin imeytymistä!

  Toivomme, että onnistuimme vastaamaan kysymykseen ”Miksi CBD-öljy ei toimi?”, ja olet välttänyt kuvatut virheet ja nautit pian kannabidiolin positiivisista vaikutuksista!

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.