Täyden spektrin CBD-öljy ja Entourage-vaikutus

Hamppukasvin tiedetään sisältävän 100 erilaista fytokannabinoidia, jotka ovat kasveista johdettuja luonnollisia kemiallisia yhdisteitä. Kuluneen vuoden aikana monet ovat ehkä kuulleet niiden eduista. Kun nämä yhdisteet pääsevät kehoon, ne vaikuttavat endokannabinoidijärjestelmän (ECS) CB1- ja CB2-reseptoreihin, jotka ylläpitävät eri kehon toimintojen tasapainoa ja optimaalista toimintaa.

Artikkelin sisältö

  Kannabidioli (CBD-öljy) ja tetrahydrokannabinoli (THC) ovat kaksi suosituinta fytokannabinoidia, joita löytyy korkeimpina pitoisuuksina hamppukasvissa. Ne määrittävät hampun psyykkiset ja fyysiset vaikutukset.

  THC:n haittavaikutuksista sen psykoaktiivisessa muodossa keskustellaan usein ympäri maailmaa. Tämän seurauksena monet ovat erittäin varovaisia ​​​​tämän kannabinoidin ja hamppukasvin suhteen. Laaja tutkimus ja kokemus ovat kuitenkin osoittaneet, että täyden spektrin CBD-öljy sisältää pienen mutta sallitun määrän THC:tä (0,02 %) aiheuttamatta psykoaktiivisia vaikutuksia tai riippuvuutta. Sen sijaan se toimii synergiassa ja lisää merkittävästi CBD:n tehokkuutta. Tätä ilmiötä kutsutaan entourage-vaikutukseksi. Tämä on tärkein syy siihen, miksi täyden spektrin CBD-tuotteita pidetään tehokkaampina kuin CBD-isolaattia, joka on kaava, joka ei sisällä kaikkia liittyviä kannabinoideja CBD:tä lukuun ottamatta.

  Tässä on kaikki, mistä sinun täytyy tietää.

  Täyden spektrin CBD-öljy ja Entourage-vaikutus

   

  Mikä on entourage-vaikutus?

  Entourage-vaikutus on se, että CBD-öljyn kannabinoidit (CBC, CBN, CBG, THC jne.) toimivat yhdessä CBD:n tehokkuuden ja vaikutuksen lisäämiseksi, mikä on huomattavasti suurempi kuin ilmiö yksin käytettynä.

  Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että kaikki yllä mainitut kannabinoidit sisältävällä täyden spektrin CBD-öljyllä on huomattavasti paremmat tulokset kuin CBD-isolaatilla.

  Miten se toimii? Entourage-vaikutus on ilmiö, jossa hampun fytokannabinoidit toimivat synergisesti ja säätelevät kasviuutteen kokonaisvaikutusta.

  Entourage-vaikutus ei ole vain THC:n ja CBD:n välillä, koska (kuten aiemmin mainitsimme) hampussa on paljon enemmän erilaisia ​​ainutlaatuisia ominaisuuksia omaavia kannabinoideja. Vaikka CBD-öljy on suosituin kannabinoidi, jolla on monia myönteisiä ominaisuuksia, sen etuja voidaan parantaa käyttämällä muita kannabinoideja.  Esimerkkejä CBD:n entourage-vaikutuksesta

  Nyt kun tunnet entourage-vaikutuksen, katsotaan, mitä tiede sanoo tästä mielenkiintoisesta ilmiöstä.

  Vuoden 2018 meta-analyysissä havaittiin, että 71 % potilaista ilmoitti paremmista tuloksista, kun he käyttivät CBD-uutetta sekoitettuna muihin kannabinoideihin ja terpenoideihin, kun taas vain 46 % ilmoitti CBD:llä olevan samanlaisia ​​vaikutuksia.

  Tutkimus lisää, että yksi tärkeimmistä havainnoista oli ero keskimääräisessä päivittäisessä annoksessa puhtaan CBD:n ja täyden spektrin CBD:n välillä. Tulokset osoittivat, että täyden spektrin CBD:n keskimääräinen päiväannos oli neljä kertaa pienempi kuin puhtaan CBD:n. Tämä tarkoittaa, että muiden kannabinoidien kanssa sekoitettu CBD-uute on neljä kertaa vahvempaa kuin puhdas CBD-öljy.

  British Journal of Pharmacology julkaisi vuonna 2011 katsauksen tutkimuksista, joissa tarkasteltiin terpeenejä – toista kannabiksen fytoterapeuttista ainetta.

  Terpeenit sekä antavat kasveille niiden erottuvan aromin että ne toimivat synergiassa kannabinoidien kanssa ja tehostavat entourage-vaikutusta. Ne voivat lievittää fyysistä epämukavuutta, auttaa voittamaan psyykkisiä ongelmia ja parantamaan yleistä terveyttä.

  Mainitsimme aiemmin, että kannabinoidit voivat myös hillitä toistensa sivuvaikutuksia. Samassa vuoden 2011 katsauksessa todettiin, että CBD-öljy kumosi täysin THC:n sivuvaikutukset, mukaan lukien ahdistuneisuus, huimaus ja nälän tunne. On huomattava, että tässä katsauksessa käytettiin huomattavasti sallittua korkeampaa THC-tasoa, joten jos käytät täyden spektrin CBD-öljyä, jonka sallittu taso on 0,2% THC, yllä olevia sivuvaikutuksia ei esiinny missään tapauksessa.

   

  Terpeenit ja flavonoidit auttavat aivojen toiminnassa ja muussa

  Terpeenien uskotaan myös auttavan lisäämään fytokannabinoidien tehokkuutta. Mutta mitä nämä terpeenit tarkalleen ottaen ovat?

  Terpeenit ovat eteerisiä öljyjä, joilla on ainutlaatuisia tuoksuja, joita löytyy lähes jokaisesta maapallon kasvista. Toisin sanoen terpeenit määrittävät, kuinka haistat kasvin.

  Mitä tulee hamppukasveihin, niiden ominaisuudet määräytyvät usein niiden sisältämien terpeenipitoisuuksien mukaan. Tutkimukset osoittavat, että terpeeneillä on laaja valikoima terveyshyötyjä, mukaan lukien fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

  On myös ryhmä fytoravinteita, joita kutsutaan flavonoideiksi. Niitä löytyy erilaisista hedelmistä, kukista, vihanneksista ja jopa hampusta ja hamppukasveista. Niiden päätarkoitus on toimia solujen lähettiläinä ja tarjota kasveille pigmenttiä. Hampun osalta sen tärkeimpiä flavonoideja kutsutaan kannapoflaviineiksi.

  Vuoden 2011 katsauksessa todettiin, että kiinnostus flavonoiditutkimukseen lisääntyi merkittävästi, koska ne hyödyttävät ihmisten terveyttä, kuten joissakin epidemiologisissa tutkimuksissa on raportoitu. Se ehdottaa myös, että flavonoideilla oli monia hyödyllisiä ominaisuuksia, mukaan lukien anti-inflammatoriset, antioksidantit ja neuroprotektiiviset. Siitä lähtien tutkimukset ovat osoittaneet, että flavonoideilla on monia positiivisia ominaisuuksia ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille.

  Muut tutkimukset viittaavat siihen, että CBD-öljy yhdessä tiettyjen fytokemikaalien, kuten terpeenien ja flavonoidien, kanssa voi hyödyttää aivojen toimintaa. Ne ovat osoittaneet kognitiivisia, neuroprotektiivisia ja anti-inflammatorisia vaikutuksia aivoiskemian ja neurodegeneratiivisten häiriöiden tapauksissa.

   

  Täyden spektrin CBD-öljy vs. CBS-isolaatti: kumpi on parempi?

  Kuten jo tiedät, täyden spektrin CBD-tuotteilla on entourage-vaikutus. Ne sisältävät kaikkia luonnossa esiintyviä kannabinoideja, terpeenejä ja pienen määrän THC:tä (enintään 0,2%).

  CBD-isolaatti on puhdasta CBD:tä, joka on erotettu muista hamppuyhdisteistä, joten sillä ei ole entourage-vaikutusta. Se voi kuitenkin olla paras valinta imettäville äideille tai ammattiurheilijoille, joille lääkärit suosittelevat THC-kannabinoidin välttämistä kokonaan.

  Kun tulee CBD-öljyn terveyshyötyihin, täyden spektrin tuotteet tarjoavat tehokkaampia tuloksia kuin muun tyyppiset uutteet. CBD-isolaatti puolestaan sopii paremmin ihmisille, jotka ovat allergisia tietyille hamppuyhdisteille ja, kuten mainitsimme, imettäville äideille ja ammattiurheilijoille.

  Siitä huolimatta saat edelleen CBD-isolaatin vaikutukset, mutta ne eivät ole yhtä voimakkaita kuin täyden spektrin CBD-öljyn.

  Suomen markkinoilla saatavilla olevat CBD-tuotteet on usein merkitty täyden spektrin tuotteiksi, mutta laboratoriotulosten tarkistamisen jälkeen käy ilmi, että tuotteet sisältävät vain muutamia kannabinoideja, kuten CBD:tä ja CBG:tä. Siksi täyden spektrin CBD-tuotteita valittaessa varmista, että tarkistat niiden laboratoriotulokset ja että ne sisältävät kaikki tärkeimmät kannabinoidit (CBD-öljy, CBN, CBG ja THC:n sallittu pitoisuus).

   

  Lue lisää: ”CBD-öljytyypit ja niiden erot

   

  Lopulliset ajatukset entourage-vaikutuksesta

  Kannabidiolilla (CBD-öljy) on monia terveys- ja hyvinvointihyötyjä, mutta laaja tutkimus on osoittanut, että sen tehokkuus on huomattavasti parempi, kun tuote sisältää täyden valikoiman hyödyllisiä kannabinoideja, mukaan lukien CBC, CBN, CBG ja THC.

  Entourage-vaikutus tarkoittaa myös sitä, että pienempi määrä CBD:tä riittää halutun tuloksen saavuttamiseen, sillä muut hamppuyhdisteet (kannabinoidit), terpeenit ja flavonoidit parantavat sen tehokkuutta.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.