Matkustaminen CBD:n kanssa: kaikki tiedettävä

Kokemus on osoittanut, että CBD-öljy voi olla suuri apu matkustettaessa. Kannabinoidi CBD-öljy, joka tunnetaan myös kannabidiolina, uutetaan hampusta. Se on yksi tehokkaimmista tuotteista, joita voit käyttää jokapäiväisessä elämässä: levossa, treeneissä tai matkalla ulkomaille. Lue lisää CBD:n eduista matkustettaessa ja muusta tästä artikkelista.

Artikkelin sisältö


  CBD:n 4 pääetua matkustajille

  1. Lievittää ahdistuneisuutta

  Vaikka joutuisit lentämään säännöllisesti, voit saada lentämiseen liittyvää ahdistusta, kuten pelko lennolta myöhästymisestä tai huoli siitä, mikä sinua odottaa saapuessasi ulkomaille. Asiantuntijat huomauttavat kuitenkin, että suuri osa lentämiseen liittyvästä ahdistuksesta johtuu pelosta, mitä lentokoneelle voi tapahtua ilmassa.

  Jotkut lääkärit määräävät rauhoittavia lääkkeitä, kuten bentsodiatsepiinejä, tämän ahdistuneisuuden lievittämiseksi. Useimmat näistä yleisistä ahdistuslääkkeistä ovat kuitenkin todistautuneet tehottomiksi. Niillä voi myös olla erittäin epämukavia sivuvaikutuksia: uneliaisuus, ruokahalun puute, päänsäryt ja häiriintynyt lihaskoordinaatio. Lisäksi jos lopetat rauhoittavan lääkkeen käytön äkillisesti, oireet, jotka ovat vaivanneet sinua aiemmin, voivat palata voimakkaammin.

  Jos etsit luonnollista vaihtoehtoa lennon aiheuttamalle ahdistukselle, kokeile CBD-öljyä. Tämä tuote torjuu ahdistusta tehokkaasti. Päästyään elimistöösi se stimuloi niin kutsutun onnellisuushormonin (serotoniinin) vapautusta. Serotoniini on aivojen välittäjäaine, jolla on tärkeä tehtävä ihmisten ja useiden eläinten mielenterveyden säätelyssä. Matalat serotoniinitasot liittyvät ahdistukseen ja masennukseen, ja lisääntyneet tasot saavat sinut tuntemaan olosi positiivisemmaksi ja itsevarmemmaksi.

  Matkustaminen CBDn kanssa

  1. Lievittää kipua

  Matkustaminen on täynnä jännitystä, mutta useat asiat voivat mennä pieleen sen aikana. Yksi tuskallisimmista matkustamiseen liittyvistä huolenaiheista on akuutti kipu raajoissa, selässä, päässä tai muissa kehon osissa. Se johtuu siitä, että usein joudut olemaan samassa asennossa matkan aikana, mikä johtaa jäykkiin lihaksiin, niveliin ja jänteisiin. Tilanne pahenee entisestään, jos matkustaja kärsii tietyistä kroonisista sairauksista, joita pahentaa pitkäaikainen toimettomuus ja staattinen kehon asento.

  Siksi CBD-öljy voi olla hengenpelastaja matkoilla: kannabidiolilla on analgeettisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joista voi olla hyötyä matkailijoille. CBD-öljy tehostaa kehossa olevien endogeenisten kannabinoidien toimintaa.

  Syynä tähän on CBD:n vuorovaikutus elimistön endokannabinoidijärjestelmän (ECS) kanssa. ECS säätelee erilaisia elintärkeitä toimintoja, mukaan lukien homeostaasia. On suhteellisen tärkeää kuvittaa, miten tämä järjestelmä toimii. Jos esimerkiksi tunnet selkäkipua istuttuasi samassa asennossa pitkän aikaa, endokannabinoidijärjestelmän pitäisi reagoida välittömästi vapauttamalla tiettyjä hormoneja ja lievittää kipua. ECS ei kuitenkaan aina tehokkaasti palauta normaalia homeostaasia ja tarvitsee lisätehostusta.

  Suoraan ECS:n kautta toimiva CBD-öljy on täydellinen tähän. Se parantaa endokannabinoidijärjestelmän toimintaa vaikuttamalla tiettyihin reseptoreihin ja välittäjäaineisiin.  1. Vähentää elimistön nestehukkaa

  Nestehukka on toinen vakava haaste, jota useimmat matkustajat kohtaavat. Lentokoneen ilma on usein niin kuivaa, että iho kamppailee: se kuivuu, alkaa hilseillä ja talirauhasten toiminta häiriintyy, mikä aiheuttaa aknen ilmaantumista.

  Suositeltu ihon kosteustaso on 40–70 %. Useimmissa lentokoneissa kosteus on kuitenkin yleensä vain 20 % tai vähemmän (korkeudesta riippuen), joten kehosi ja ihosi voivat kuivua vakavasti. Vaikka kauneus- ja ihonhoitoteollisuus tarjoaa laajan valikoiman kosteusvoiteita, nämä tuotteet sisältävät usein huokosia tukkivia ja ihoa ärsyttäviä ainesosia, jotka voivat olla haitallisia herkemmälle iholle, varsinkin jos käytät tuotetta ensimmäistä kertaa.

  Pullo CBD-öljyä tarjoaa enemmän etuja ja vähentää tehokkaasti kuivumisen haitallisia vaikutuksia. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä CBD:tä säännöllisesti ja tiputa haluamasi määrä tippoja valitsemallesi alueelle useita kertoja päivässä, aamuin illoin.

  1. Palauttaa energiaa

  Olet luultavasti huomannut, että pitkät matkat ja lennot kuluttavat energiavarastojasi merkittävästi. Tälle on useita syitä. Ensinnäkin kun lepäät paljon lentäessäsi tai ajaessasi, aineenvaihduntasi hidastuu. Tämän seurauksena kehosi ei pysty tuottamaan niin paljon energiaa. Toinen ongelma on, että ilmanpaine laskee korkeuden myötä lennon aikana. Kehosi saa vähemmän happea ympäristöstä, mikä vaikeuttaa asiaa entisestään ja heikentää yleistä hyvinvointiasi. Loppujen lopuksi tällaisen staattisen matkan lopussa ei ole harvinaista, että henkilö tuntee olonsa väsyneeksi, huimaavaksi ja sekavaksi.

  Yksi CBD-öljyn merkittävimmistä ominaisuuksista matkustettaessa on sen elvyttävä vaikutus. Tämä positiivinen vaikutus on vielä nopeampi, jos käytät täyden spektrin CBD-öljyä, joka sisältää kannabidiolia ja muita terveydelle ja hyvinvoinnille hyödyllisiä kannabinoideja (kuten CBG, CBN, CBC jne.), mutta joka ei sisällä THC:tä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa ei-toivottua päihtymystä tai hallusinogeenisiä vaikutuksia.

  Vaikka CBD-öljy on laillista lähes kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa (mukaan lukien Suomessa), ole tietoinen siitä, että tämän kannabinoidin laillisuus vaihtelee maittain.


  Kansainvälinen matkustaminen CBD:n kanssa: onko se todella laillista?

  Vaikka CBD-öljy on laillista lähes kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa (mukaan lukien Suomessa), ole tietoinen siitä, että tämän kannabinoidin laillisuus vaihtelee maittain. Koska CBD-öljy on hamppukasvin uute, sitä pidetään edelleen laittomana joissakin osissa maailmaa. Tämän tuotteen oikeudellinen määritelmä sisältää monia erilaisia lakeja ja määräyksiä. Se tarkoittaa, että kaikki eivät voi kasvattaa, tuottaa tai ostaa CBD-tuotteita, ja joissakin tapauksissa kannabidiolien tuominen maahan voi johtaa sakkoihin, karkotukseen tai muihin oikeudellisiin seurauksiin. Ennen kuin matkustat mihinkään Euroopan maahan tai muuhun maanosaan, sinun tulee siis tutustua sen CBD-politiikkaan erikseen.

  Hyvä uutinen on, että monet tutkimukset tukevat CBD:n ja muiden hampputuotteiden terveyshyötyjä. Tämä on saanut yhä useammat maat hyväksymään lakeja, jotka sallivat CBD-tuotteiden tuotannon, myynnin ja kulutuksen.

  Yksi asia on selvä: jos aiot ottaa kannabidiolituotteita mukaasi matkalle, muista ottaa yhteyttä lentoyhtiöön/kyseisen maan edustustoon ja selvitä, kohtaatko ongelmia ylittää raja CBD-tuotteiden kanssa. Näiden tietojen avulla voit levätä rauhassa ja nauttia kaikista CBD:n tarjoamista eduista matkustaessasi.

  U.K.K

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.