CBD-öljy kipuun: mitä ongelmia se ratkaisee?

Kivun hoitoon tarkoitettu CBD-öljy on yksi universaaleimmista tuotteista, jonka hyötyjä todistavat monet Suomessa ja muualla. CBD-öljy, joka tunnetaan myös nimellä kannabidioli, on tehokas hamppukasvista uutettu tuote, mutta sillä ei ole hallusinogeenisiä tai muita sivuvaikutuksia. Tästä syystä CBD-öljy on täydellinen ihmisille, jotka kärsivät eri terveysongelmista.

Artikkelin sisältö

  Miten se toimii ja mitä terveysongelmia se ehkäisee? Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi!

  CBD-öljy kipuun

  Mitä ongelmia CBD:llä ratkaistaan?

  1. Lievittää niveltulehdusta. Monet tieteelliset tutkimukset osoittavat, että CBD-öljy auttaa vähentämään niveltulehdusta, varsinkin kun kipu liittyy nivelrikkoon. Nivelrikon tärkeimmät oireet ovat nivelkipu ja jäykkyys. Tämä tila vaikeuttaa nivelten liikuttamista ja päivittäisten toimintojen suorittamista, kuten auton ajamista tai yksinkertaisia päivittäisiä toimia. Oireet voivat ilmaantua ja lieventyä jaksoissa, mutta nämä tuntemukset voivat olla pysyviä vakavammissa tapauksissa.

  Vuonna 2017 Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että sen lisäksi, että CBD-öljy lievittää kipua, se myös ehkäisee (tai ainakin hidastaa) hermovaurioita. Tämä vaurio liittyy suoraan niveltulehdukseen. CBD:n säännöllisellä käytöllä monet niveltulehduspotilaat kokevat siis huomattavan parannuksen terveydessään.

  1. Vähentää lihaskipua. Yleisimpiä lihaskivun syitä ovat jännitys, stressi, ylikuormitus ja pienet vammat, kuten nyrjähdykset. Aktiivisessa urheilussa voi ilmentyä kuitenkin vakavampia vammoja, kuten lihasrepeämiä, jotka vaativat ammattitaitoista lääketieteellistä apua.

  Lihaskipu on yleensä paikallista ja se vaikuttaa vain muutamaan lihakseen. Alkuperästä riippumatta lihaskipu voi aiheuttaa jatkuvaa epämukavuutta jopa yksinkertaisimpien toimintojen aikana. CBD-tuotteet lievittävät väliaikaisesti lihaskipua ja särkyä. Kuten mainitsimme, kannabidiolilla on anti-inflammatorinen vaikutus, mikä tekee siitä hyödyllisen lihasjännityksistä ja mikrorepeämistä toipuessa.  1. Tukahduttaa tehokkaasti kuukautiskipuja. Hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa kuukautisiin liittyvää kipua lantiossa, vatsassa ja muissa kehon osissa, mutta kuukautiskipujen tarkkaa syytä ei vielä täysin tunneta.

  CBD-öljy tai -kapselit voivat merkittävästi helpottaa kuukautisvaivoja. Vuonna 2019 tehtiin useita tutkimuksia, joissa tutkittiin CBD:n käyttöä PMS-oireiden ja kuukautiskipujen hoidossa. Ne osoittivat, että CBD-öljy oli varsin tehokas lievittämään kroonista ja akuuttia kuukautiskipua. Kannabidioli voi myös lievittää kuukautisiin liittyviä oireita, kuten ripulia, ummetusta ja pahoinvointia.

  CBD kipuun

  1. Auttaa pääsemään eroon päänsärystä. Lähes jokainen kärsii päänsärystä ajoittain, mutta usein se voi aiheuttaa huolta ja häiritä elämänlaatua. Yleinen syy päänsärkyyn on stressi, unen puute, epätasapainoinen ruokavalio ja jännitys. Tilastojen mukaan jännitystyyppiset päänsäryt vaikuttavat yli kolmannekseen miehistä ja yli puoleen naisista kehittyneissä maissa.

  Potilaat ilmoittavat, että kannabidioliöljy (CBD-öljy) voi tarjota nopeaa ja pitkäaikaista helpotusta päänsärkyyn ja jännitykseen. Monet asiantuntijat arvailevat, että CBD:tä voidaan käyttää migreenin hoitoon.

  Vaikka monet CBD:tä käyttävät ihmiset ilmoittavat, että kannabidioli on ollut tehokkaampi kivun lievittämisessä kuin reseptilääkkeet, kliinisiä tutkimuksia, jotka keskittyvät CBD:n vaikutuksiin migreeniin, ei ole vielä tehty. Tästä huolimatta vuoden 2018 tutkimus paljasti, että CBD-öljy sisälsi monia parantavia ominaisuuksia, mukaan lukien migreeniin liittyvät anti-inflammatoriset vaikutukset. On selvää, että kannabidiolilla on paljon potentiaalia migreenien ja muiden päänsärkyjen hoidossa.

  1. CBD:llä on antifungaalisia ja antibakteerisia ominaisuuksia. Jos sinulla on haavoja, jotka paranevat hyvin hitaasti diabeteksen tai muun sairauden vuoksi, CBD-öljy voi nopeuttaa toipumistasi. CBD:llä on antifungaalisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka nopeuttavat paranemista ja jopa suojaavat infektioilta.

  Jos haluat käyttää CBD:tä haavojen tai rakkuloiden hoitoon, voit levittää sitä suoraan kyseiselle alueelle. Se auttaa luomaan suojaavan esteen vaurioituneen ihon ympärille ja varmistaa, että aktiiviset ainesosat pääsevät suoraan sinne, missä niitä eniten tarvitaan.

  1. CBD-öljy voi olla tehokkaampi kuin reseptilääkkeet. Kuten reseptilääkkeet, kannabidiolituotteet toimivat aktivoimalla tiettyjä aivojen reseptoreita, keskushermostoa. Toisin sanoen koettu kipu vähenee huomattavasti tai häviää kokonaan, vaikka vamma tai vaiva on edelleen läsnä.

  CBD-öljy ei kuitenkaan ole vain aivoreseptorien manipulaattori. Se on luonnollinen tuote, joka on hyväksi keholle ja sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Se tarkoittaa, että kun CBD-öljy on päässyt elimistöön, se pyrkii poistamaan oireet suoraan niiden lähteestä sen sijaan, että se vain peittäisi kivun. Kannabidiolin avulla et siis vain tunne fyysistä helpotusta, vaan stimuloit myös kehosi palautumis- ja paranemisprosesseja. Monet kipulääkkeet eivät tarjoa tätä, vaan yksinkertaisesti vain peittävät epämiellyttävät oireet.

  1. CBD-öljy auttaa myös monissa muissa vaivoissa. Onko sinulla nukahtamisvaikeuksia? Koetko stressiä töissä? Kamppailetko selkäkipujen kanssa? Tai ehkä haluat parantaa ihosi kuntoa?

  Oikein valitut ja sertifioidut CBD-tuotteet voivat auttaa kaikissa näissä ja muissa ongelmissa. Voit myös käyttää CBD:tä vähentämään niveltulehduskipua, parantamaan ruokahalua tai nopeuttamaan vammojen paranemista. Se sopii erinomaisesti migreeniin, ruoansulatusongelmiin, immuunijärjestelmään ja yleiseen hyvinvointiin.

  Muista vain, että jos kärsit kroonisista, onkologisista tai tartuntataudeista, keskustele lääkärisi kanssa ennen CBD-öljyn käyttöä.

  1. CBD-tuotteet ovat melko helposti saatavilla kaikkialla Liettuassa ja sen ulkopuolella. Nyt kun monet CBD:n muodot ovat laillisia Suomessa ja monissa muissa maissa, on helppo löytää sopivia CBD-tuotteiden tyyppejä ja yhdisteitä kivun hallintaan. Voit helposti tilata CBD:tä verkosta, ostaa sitä fyysisistä kaupoista tai jopa joistakin apteekeista ilman reseptiä.

  Kokemus osoittaa, että CBD-öljy on paljon edullisempi kuin muut kivunhallintamenetelmät, kuten reseptilääkkeet tai leikkaus. Tämän lisäksi CBD-öljy aiheuttaa paljon vähemmän epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

   

  CBD-öljy kipuun: mikä tuote valita?

  Kannabidiolituotteita voidaan käyttää monissa eri muodoissa, mukaan lukien tinktuurat, öljyt, kapselit ja voiteet. Katsotaanpa niitä lyhyesti.

  • CBD-kapselit. Kapselit täytetään yleensä nestemäisellä CBD-öljyllä. Voit hieroa niiden sisällön halutuille ihoalueille.
  • Öljyt ja tinktuurat. Ihmiset, jotka eivät pidä kapseleista, valitsevat usein öljyjä ja tinktuureja. Tässä tapauksessa riittää, että käytät muutaman tipan tunteaksesi välittömän positiivisen vaikutuksen. Jos käytät CBD:tä kivunlievitykseen, voit levittää öljyä kohtaan, jossa tunnet kipua, polttavaa tunnetta, pistelyä tai tunnottomuutta.
  • Voiteet. CBD-voiteet on tarkoitettu paikalliseen käyttöön hieromalla suoraan ongelma-alueelle. Se mahdollistaa nopean kivunlievityksen ja ihon lisäkosteutuksen.
  • Viinikumit ja muut syötävät tuotteet. Syötäviä CBD-tuotteita ovat karkit, viinikumit, karamelli, suklaa ja muut. Nämä ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät pidä CBD-öljyn koostumuksesta tai mausta. Toinen vaihtoehto on lisätä elintarvikelaatuista CBD-öljyä kakku- tai keksitaikinaan. Ota huomioon, että CBD-öljy luokitellaan tällä hetkellä uudeksi elintarvikkeeksi, joten sitä ei tule käyttää ravintolisänä.

  On myös syytä tarkastella kannabidioliöljyjen laajaa valikoimaa. Tällä hetkellä CBD:n suosituimmat muodot ovat seuraavat.

  CBD-isolaatti. Kuten nimestä voi päätellä, tämä tuote sisältää vain CBD:tä, joten siinä ei ole muita kannabinoideja tai yhdisteitä. Isolaatilla on lievempi vaikutus, se ei ärsytä elimistöä tai aiheuta allergioita, mutta se voi olla vähemmän tehokas kuin muut CBD-muodot kivun lievittämisessä.

  Laajan spektrin CBD-öljy. Tämä tuote on optimaalinen vaihtoehto, joka sopii täydellisesti sekä CBD-tuotteiden ensikertalaisille että pitkäaikaisille käyttäjille. Tämä tuote sisältää muita hyödyllisiä yhdisteitä (kuten terpeenejä ja flavonoideja) ja kannabinoideja, kuten CBD-öljy, CBC, CBG, CBN jne., jotka tehostavat öljyn kipua lievittäviä ja anti-inflammatorisia vaikutuksia. Laajan spektrin CBD-öljy ei kuitenkaan sisällä hallusinogeenejä, kuten THC:tä, joten se ei aiheuta päihtymystä tai muita epämiellyttäviä tuntemuksia.

  Täyden spektrin CBD-öljy. Tämä on tuote, jolla on vahva vaikutus, joka heijastaa hampun luonnollista koostumusta. Täyden spektrin CBD-öljy sisältää käytännössä kaikki kannabinoidit ja muut hampussa olevat yhdisteet. Näiden joukossa on THC, jolla on hallusinogeeninen vaikutus, jos sitä käytetään suurina määrinä. Suomen ja muiden maiden lait sallivat kuitenkin enintään 0,2 %:n THC-pitoisuuden, mikä on täysin turvallista eikä aiheuta ei-toivottuja vaikutuksia.

   

  Mitä ottaa huomioon ennen CBD:n käyttämistä kipuun?

  Kuten olemme maininneet edellä, CBD:n kivunlievityskäytöllä on monia etuja: sen anti-inflammatorisista ominaisuuksista sen laajaan saatavuuteen.

  Ei huolta päihtymisestä. Tätä hampusta uutettua luonnollista yhdistettä on turvallista käyttää eikä se aiheuta sivuvaikutuksia, kuten hallusinaatioita. Suurin syy tähän on se, että CBD:llä ei ole toisen kannabinoidin, tunnetun hallusinogeenitetrahydrokannabinolin (THC), psykotrooppisia vaikutuksia.

  Kerro kuitenkin lääkärillesi, jos haluat käyttää CBD:tä yhdessä reseptilääkkeiden kanssa. CBD-öljy voi häiritä verenkiertoa, jos käytät verenohennuslääkkeitä, kuten aspiriinia, ja se voi myös lisätä joidenkin psykoaktiivisten lääkkeiden tehoa.

  Jos noudatat kaikkia turvallisuusohjeita, kannabidiolituotteet sopivat monille. CBD-öljy voi olla paras kipulääkkeesi!

  U.K.K

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.