Miksi CBD-öljy on niin kallista?

Jos olet viettänyt paljon aikaa etsien CBD:tä, seuraava kysymys on luultavasti käynyt mielessäsi: ”Miksi CBD-öljy on niin kallista?”

Artikkelin sisältö

  Syy siihen, miksi CBD-öljy on niin kallista, on se fakta, että hampun viljelyn, uuttamisen, laadunvalvontamenetelmien ja nykyisten markkinaolosuhteiden vuoksi on käytännössä mahdotonta tuottaa edullista CBD-öljyä ylläpitäen samalla laatua.

  Tässä on paljon avattavaa, mutta koska emme halua vain valittaa hinnoista, annamme sinulle joitakin ehdotuksia siihen, miten voit säästää rahaa ostaessasi laadukkaita CBD-tuotteita.

  Mutta katsotaan ensin nykyisiä haasteita, jotka pitävät CBD:n hinnan niin korkeana.

   Miksi CBD-öljy on niin kallista

  Miksi CBD-öljy on niin kallista?

  CBD-brändien, jotka ovat sitoutuneet luomaan turvallisia ja tehokkaita uutteita, on täytettävä useita laatukriteerejä, jotka johtavat siihen, että ne ovat kalliimpia kuin keskiverto monivitaminipilleri tai kosmetiikkatuote.


  Erikoishamppua on vaikea kasvattaa

  Vaikka hamppu itsessään ei ole vaativa kasvi, sen kasvattaminen luo haasteita, jotka tekevät CBD:stä kalliimpaa kuin muut kasvituotteet.

  Hamppu vaatii paljon manuaalista työtä ja tarkastelua kasvun aikana. Esimerkiksi jotkut kasvit voivat sisältää enemmän THC:tä kuin laillisesti on sallittua, jolloin se on hävitettävä. Tämän välttämiseksi hampunviljelijöiden on jatkuvasti valvottava näitä kasveja.

  Hampun korjaaminen tuo uuden ongelman. Jos maatilalla on ennen tuotettu mansikoita tai tomaatteja, viljelijöillä ei välttämättä ole hampun korjaamiseen tarvittavia koneita – tämä on toinen suuri kulu.

  Viimeiseksi hampun on käytävä läpi kuivausprosessi, joka voi vaatia suuria ja suojattuja tiloja, joissa on riittävä tuuletus.

  Nämä ongelmat vaikuttavat CBD:n korkeaan hintaan.  Uuttolaitteisiin sijoittaminen vaatii paljon resursseja

  Täydellisessä maailmassa CBD:n uutto olisi niin yksinkertaista kuin öljyn puristaminen hamppukukista, mutta todellisuudessa se on paljon monimutkaisempaa.

  Hampun uuttaminen vaatii edistyneitä, kalibroituja ja kalliita koneita. Vaikka etanoliuuttaminen on edullisempaa, se ei ole yhtä tarkkaa kuin CO2-uuttaminen.

  Valmistajien on valittava skaalaamisen ja tasaisen tuotantomäärän välillä, joten kompromissina he nostavat CBD-öljyn hintaa.

  CO2-uuttamiseen tarvittavat koneet voivat maksaa jopa 150 000 € mainitsemattakaan laboratorioteknikkoja ja analyytikkoja, joiden hinnat ovat myös korkeat.

  CBD-öljyn jalostaminen on toinen askel uuttamisen jälkeen, joka voi nostaa CBD-öljyn hintaa. Jotkut välttelevät mitä tahansa THC-pitoisuutta, joten he valitsevat laajan spektrin uutteita täyden spektrin sijaan. Laajan spektrin tuotteen tuottamiseksi öljyä on kuitenkin jalostettava entisestään.

   

  Laadunvalvonta, hyvät valmistusmenetelmät ja kehitys vaativat suuren sijoituksen

  Maineikkaat yritykset eivät vain valmista CBD-tuotteita ja julkaise niitä markkinoille. Hempon tiimi käyttää paljon aikaa ja vaivaa luodakseen tuotteita, jotka täyttävät korkeimmat laadunvalvontastandardit ja että niitä tuotetaan GMP (hyvä valmistustapa)-säännösten mukaisesti.

  Kaikki tämä vaikuttaa CBD:n hintaan.

  Nämä vaiheet vaativat pätevän, kokeneen ja koulutetun laboratoriohenkilöstön, ensiluokkaiset laitteet ja GMP:n mukaisen laboratorion tuotteen laadun ja turvallisuuden takaamiseksi.

  Edullista CBD-öljyä tarjoavat yritykset usein ohittavat yllä mainitut, mikä ei ole hyväksyttävää, jos tuotteen tarkoituksena on saada sinut tuntemaan olosi paremmaksi.

   Yksi tapa varmistaa, että teet oikean päätöksen valitessasi CBD-tuotetta, on etsiä yrityksiä, jotka testaavat tuotteitaan koko valmistusprosessin ajan. Yritysten on aina testattava tuote-erät ja antaa laboratoriotulokset, joka tunnetaan nimellä Analyysitodistus (CoA). Tämä todistus vahvistaa tuotteen sisällön ja takaa, ettei valmistusprosessin aikana käytetty haitallisia kemikaaleja tai lisäaineita.

   CBDn hintatutkimukset

  CBD-öljy on uusi tuote

  Yksi pääsyistä, miksi CBD-öljy on niin kallista, on se fakta, että se on uusi tuote. Kaupallinen hampun tuotanto laillistettiin useissa EU:n maissa vasta vuonna 20, joten kuten minkä tahansa muun uuden tuotteen kohdalla, CBD-öljytuotteet kokevat inflaatiota.

  Viljelijöillä ja tuottajilla voi myös kestää hieman aikaa järkeistää CBD:n tuotanto ja myynti sekä selvittää paras tapa kasvattaa orgaanista hamppua ilman, että se kasvattaa kustannuksia. Tämän prosessin edullistamisessa voi kestää useita vuosia.

  CBD:n markkinointi ja jakelu on estynyttä

  Useat suuret verkkoalustat, kuten Amazon ja eBay, eivät salli CBD-tuotteiden myyntiä.

  Myös jotkut apteekit alkavat myydä CBD-tuotteita hyvin hitaasti, mikä luo saatavuusongelmia.

  Rajallinen saatavuus ja korkea kysyntä edistävät korkeaa hintaa.

  CBD-myyjät myös kamppailevat markkinoinnin kanssa. Suuret hakukoneet (Google), sosiaalisen median jättiläiset (kuten Instagram ja Facebook) ja useat lähetysverkot kieltävät CBD:n ja CBD:hen liittyvien tuotteiden mainonnan, mikä tekee mainonnasta erittäin haastavaa.

  CBD-yritykset kohtaavat rahoitusongelmia

  Vaikka hamppua hyväksytään yhä enemmän Euroopan unionissa ja kaikkialla maailmassa, useat rahoituslaitokset välttelevät tukemasta hamppuyrityksiä; tähän sisältyy tiettyjen palvelujen rajoittaminen kyseisille yrityksille.

  Pankit, rahankeräyssovellukset (PaySera) ja luottokorttien käsittelyyritykset, jotka päättävät tehdä yhteistyötä CBD-yritysten kanssa, voivat veloittaa enemmän palveluistaan riskin kompensoimiseksi, mikä selittää, miksi CBD-öljy on niin kallista.

  Kun rahoituslaitokset edelleen välttelevät hampun kanssa tehtävää yhteistyötä, CBD-tuottajat kääntyvät yksityisten sijoittajien puoleen. Sijoittajat myös yleisesti haluavat nopean tuottoasteen (ROI), joten myös tämä voi nostaa hintoja.

  Kaikkia CBD-tuotteita ei tuoteta samalla tavalla

  On sanomattakin selvää, että orgaanisista tuotteista hyvin valmistettu tuote maksaisi enemmän. Joskus CBD-öljy on niin kallista, koska hampun viljely, uuttomenetelmät ja lisäainesosat ovat huippuluokkaa.

  Jotkut yritykset kuitenkin myyvät huonosti valmistettuja CBD-öljyjä korkealla hinnalla, koska he tietävät, että he voivat käyttää veruketta ”maksamme paljon laadusta” tukematta näitä väitteitä laillisilla laboratorioraporteilla.

  CBD-maailmassa on paljon väärää tietoa, ja jotkut myyjät käyttävät sitä mainostamaan epäaitoja CBD-öljyjä, jotka eivät aina edes sisällä kannabidiolia, tai he väittävät niiden olevan täyden spektrin tuotteita, vaikka kattava laboratoriotestianalyysi näyttää muuta (Artikkeli: CBD-uutetyypit).

  Huijaukset ovat kalliita

  Huijauksia löytyy kaikkialta, eikä CBD-markkina ole poikkeus. Muistatko, kun mainitsimme, ettei CBD-öljyä saa myydä Amazonissa ja eBayssa?

  No, jotkut luovat myyjät käyttävät tätä hyväkseen ja myyvät väärin merkittyjä tuotteita, jotka sisältävät hampunsiemenöljyä CBD-öljyn sijaan, houkutellen kuluttajia erittäin korkeilla millilitrahinnoilla.

  Muista, että kun näet 5 000 mg:n pullon ”hamppuöljyä”, maksat tuotteesta, joka ei sisällä ollenkaan aktiivisia kannabinoideja.

   

  CBD:n korkea kysyntä

  Tuote, jonka kysyntä on korkea, voidaan myös hinnoitella korkeammalle kuin sen vähemmän suositut vastineet. Kun tämä yhdistetään CBD-öljyn upeisiin terveyshyötyihin, ei ole yllätys, miksi jotkut laadukkaat CBD-tuotteet ovat niin kalliita.

   

  Miksi sinun ei tulisi ostaa edullisia CBD-öljytuotteita

  Kun otetaan huomioon, miten kalliita jotkut CBD-öljyt voivat olla, CBD-tuotteen näkeminen alennuksessa pilkkahintaan saa sinut nähdyksi.

  Jos kuitenkin onnistut vastustamaan kiusausta ja otat huomioon kaikki tekijät, jotka määrittävät CBD-öljyn hinnan, huomaat, että se on luultavasti huonolaatuinen tuote.

  Tässä on viisi merkkiä huonolaatuisesta CBD-tuotteesta:

  • Ei verkkokauppaa. Jos yritys myy tuotteitaan vain sosiaalisen median tai mainosportaalien kautta, on hyvä todennäköisyys, että se on huijaus. Sosiaalisen median alustat ovat erittäin tiukkoja, kun tulee hampputuotteiden mainostamiseen. Alustat, kuten Facebook ja Instagram usein kieltävät sponsoroidut julkaisut CBD:stä. On yksi asia mainostaa sosiaalisessa mediassa tai mainosportaaleissa, mutta jos yritys väittää myyvänsä BD-öljyä vain näiden kanavien kautta, sen pitäisi saada hälytyskellot soimaan.
  • Pieni määrä arvosteluja. Luotettavilla CBD-yrityksillä on useita positiivisia arvosteluja kolmannen osapuolen verkkosivustoilla. Lisäksi ne osallistuvat aktiivisestisosiaaliseen maailmaan ja välittävät yhteisöstään. Jos yrityksellä on vain vähän tai ei ollenkaan verkkoläsnäoloa, se on toinen varoitusmerkki.
  • Ei laboratoriotuloksia. Kolmannen osapuolen laboratoriotulokset ovat kultainen standardi CBD-yrityksille ja itsenäisille säädöksille. Ei sertifikaatteja, ei luottamusta – se on niin yksinkertaista;
  • Kauaskantoiset väitteet. Vaikka on hyvä, että CBD-yritykset pysyvät viimeisimmän hamppututkimuksen perässä, sen väittäminen, että tuote on ”ihmelääke” on valhe ja merkki siitä, ettei myyjä ole käyttänyt aikaa ja vaivaa lukemaan edes tutkimuksen otsikkoja.
  • Ilmaistarjoukset. ”Maksa vain lähetyskulut” – huijarit käyttävät tätä lausetta usein hyödyntääkseen menestyvää markkinaa tai varastaakseen henkilötietojasi. Varo ilmaisia tarjouksia, joita löydät verkosta.

  Tee aina tutkimustyötä potentiaalisiin toimittajiisi. Terveytesi on tärkein asia, eikä mikään rahasumma voi ostaa sitä puolestasi.

   Kuinka säästää CBDtä ostaessasi

  Miten säästää ensiluokkaisesta CBD:stä

  Nyt kun tiedämme, miksi CBD-öljy on niin kallista, teemme parhaamme tarjotaksemme yhteisöllemme parhaat tarjoukset laadukkaista CBD-öljyistä. Tavallisten kuponkikoodien lisäksi voit käyttää seuraavia tapoja säästääksesi rahaa seuraavasta tilauksestasi.

  Tilaa Hempo CBD-öljy -uutiskirje

  Ensimmäistä kertaa ostavat ja uutiskirjeemme tilaajat saavat jopa 25 % alennuksen kaikista tuotteista. Uutiskirjeen tilaajat saavat myös säännöllisiä päivityksiä CBD-markkinauutisista, uusista tuotteista ja eksklusiivisista promoista.

  Seuraa Hempoa sosiaalisessa mediassa

  Seuraamalla Hempoa Instagramissa ja Facebookissa, voit saada tietoa erityisalennuksista ja kilpailuista, joista voit ostaa CBD-tuotteitamme ilmaiseksi.

  Osta erässä

  Jos käytät säännöllisesti suuria määriä CBD:tä, erissä ostaminen on hyvä tapa nauttia välittömistä säästöistä. Esimerkiksi yksi Hempon täyden spektrin 15 % CBD-öljypullo maksaa 59 €. Voit ostaa 3 pulloa tätä öljyä ja saada 25 % alennuksen, jolloin maksat 132,75 € (norm. 177 €) ja säästät 44,25 €.

   

  Valitse korkeampia CBD-pitoisuuksia

  Vaikka tuote, jossa on korkeampi CBD-pitoisuus, on kalliimpaa kuin tuote, jossa on matalampi pitoisuus, maksat merkittävästi vähemmän CBD:n milligrammamäärästä, mikä on osoitin tuotteen hinnasta. Öljy, jonka CBD-pitoisuus on korkeampi, kestää myös pidempään, esim. kaksi kuukautta kahden viikon sijaan.

   

  Siksi CBD-öljy on niin kallista

  Ihmisille on normaalia kysyä: ”Miksi CBD-öljy on niin kallista?” Kaiken kaikkiaan näet vain pienen pullon, joka on täynnä viskoosista uutetta – miksi siis maksaisit siitä 90 €?

  Nyt voit nähdä, että korkeaan hintaan vaikuttaa useat tekijät, hampun viljelystä uuttolaitteisiin, päteviin työntekijöihin ja luotettavaan kolmannen osapuolen laboratorioon.

  Joten vaikka laadukkaat CBD-öljyt ovat kalliimpia kuin keskiverrot ravintolisät ja kosmetiikkatuotteet, se on sen arvoista, kun otetaan huomioon, miten monipuolinen tämä tuote on hyvinvoinnin parantamisessa.

  Hyvä uutinen on, että useat CBD-öljyn hintaan vaikuttavista tekijöistä ovat vain tilapäisiä ja markkinan kehittyessä ja täyden laillistamisen lähestyessä hinnat vain laskevat.

  Tällä hetkellä sinulla on useita vaihtoehtoja säästää laadukkaista tuotteista Hempo CBD:n avulla.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.