Hampun edut A:sta Ö:hön: yksi kasvi, useita etuja

Kuituhampun edut ovat monipuolisia. Se on kasvi, joka sopii täydellisesti ihmisille, jotka etsivät luonnollisia ratkaisuja terveytensä parantamiseksi. Hamppukasvit sisältävät erilaisia hyödyllisiä aineita vitamiineista, proteiineista ja hyödyllisistä rasvahapoista aktiivisiin kannabinoideihin, joita on kannabidiolissa tai CBD:ssä: kemikaalissa, joka tarjoaa rauhoittavan vaikutuksen, auttaa tukahduttamaan kipua, torjumaan stressiä ja paljon muuta.

Kuituhamppukasvin eri osilla - kukilla, lehdillä, varrella, siemenillä, juurilla - on omat ainutlaatuiset hyödylliset ominaisuudet.

Jos haluat tietää enemmän hampputuotteista ja niiden eduista, nyt on aika keskustella hamppukasvin eri osista, niiden eduista ja käyttötarkoituksista!

Artikkelin sisältö

  Hampun edut

  Hampun kukat ja lehdet

  Tämä on yksi kannabiskasvin yleisimmin käytetyistä osista. Lehdet ja kukat sisältävät eniten vitamiineja, mineraaleja, kannabinoideja ja muita hyödyllisiä vaikuttavia aineita, kuten terpeenejä ja flavonoideja. Koska hampun lehdet ja kukat sisältävät runsaasti kannabidiolia, niillä on rauhoittavia ominaisuuksia, ne auttavat torjumaan stressiä, parantamaan mielialaa ja rentoutumaan.

  Käyttö: Kannabiksen lehtiä ja kukkia voidaan käyttää monissa muodoissa: niitä voidaan hengittää/polttaa, käyttää öljynä, kapseleina tai teenä. Näitä hampun osia käytetään myös paljon elintarviketuotannossa, vartalonhoitotuotteissa, eläinten rehussa jne.

  Hampun varret

  Vaikka hampun varsilla ei ole suurta vaikuttavien aineiden pitoisuutta tai ravintoarvoa, niitä käytetään laajalti kotitaloustuotteiden ja muiden tuotteiden valmistuksessa. Tämä hamppukasvin osa sisältää kannabidiolia, joten varsia voidaan käyttää CBD-öljyjen ja muiden tuotteiden valmistuksessa. On totta, että hampunvarret sisältävät vähemmän CBD:tä kuin kukat tai lehdet.

  Käyttö: hampunvarsien ainutlaatuisen tekstuurin ja kestävyyden vuoksi tästä hamppukomponentista valmistetaan tekstiilejä, vaatteita ja asusteita. Hampun varsia on pitkään käytetty köysissä. Varret ovat erinomaisia karjan rehuna. Varsia voidaan käyttää myös CBD-öljyn tuotannossa.  Hampun siemenet

  Ravitsemuksellisesti tämä on luultavasti arvokkain osa kuitumaista hamppukasvia. Hampunsiemeniä kutsutaan superruoaksi hyvästä syystä: ne sisältävät runsaasti hivenaineita, kuituja, rasvahappoja (siemenistä löytyy täydellinen tasapaino omega-3- ja omega-6-happoja), rautaa, kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, B-vitamiineja jne.

  Kaikki nämä aineet ovat tärkeitä täydellisen ravinnon varmistamiseksi, kehon hyvän kunnon ja optimaalisen aivotoiminnan ylläpitämiseksi sekä immuniteetin parantamiseksi.

  Käyttö: Hampun siementen käyttö elintarviketarkoituksissa on hyvin laajaa. Öljyä puristetaan siemenistä, niitä voidaan jauhaa, myydä kuorittuina/kuorimattomina. Siemeniä käytetään myös laajalti kosmetiikan ja lääkkeiden tuotannossa sekä puutarhanhoidossa.

  Hampunsiementen edut ja käytöt

  Usein superruoaksi kutsutut hampunsiemenet sisältävät runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita. Nämä hamppukasvin (Cannabis sativa) siemenet eivät sisällä yhtä paljon hyödyllisiä yhdisteitä kuin itse hamppukasvi, mutta ne sisältävät silti runsaasti ravinteita, rasvahappoja ja bioaktiivisia yhdisteitä. Hampun edut: yksi hampun tärkeimmistä eduista on sen korkea proteiinipitoisuus, mikä tekee siitä ihanteellisen vitamiinilähteen kasvissyöjille ja vegaaneille. Hampunsiemenet sisältävät kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, mikä on melko harvinaista!

  Hampunsiementen ravintoarvo ylittää proteiinin. Ne ovat myös erinomainen välttämättömien rasvahappojen, kuten omega-3:n ja omega-6:n lähde. Tämä arvokkaiden ravintoaineiden koostumus tukee sydämen terveyttä ja voi auttaa ylläpitämään terveitä kolesterolitasoja. Lisäksi hampunsiemenet sisältävät runsaasti liukoista ja liukenematonta ravintokuitua, joka auttaa ruoansulatusta ja edistää suoliston tervettä toimintaa.

  Toinen tärkeä hampunsiementen komponentti on niiden sisältämät mineraalit. Hampunsiemenet sisältävät runsaasti magnesiumia, kaliumia, rautaa ja sinkkiä, mikä auttaa parantamaan luuston terveyttä, immuniteettia ja energiatasoa. Hampunsiemenet ovat myös hyvä E-vitamiinin lähde, joka on antioksidantti, joka auttaa torjumaan oksidatiivista stressiä.

  Hampunsiementen sisällyttäminen ruokavalioon on helppoa. Niitä voidaan lisätä smoothieihin tai proteiinipirtelöihin sekä salaatteihin tai muihin suosikkiruokiin ja -juomiin. Niiden mieto pähkinämäinen maku ja monipuolinen rakenne tekevät niistä helpon sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon. Hampunsiementen edut superruokana ylittävät vain ravitsemuksen parantamisen - hampunsiemenillä on myös kattava vaikutus yleiseen hyvinvointiin.

  Hampunsiemenöljy ruoanlaittoon

  Hampunsiemenöljy ruoanlaittoon on kulinaarinen ihme, josta on tulossa yhä suositumpi maailman keittiöissä. Tämä hampunsiemenistä uutettu öljy on tunnettu poikkeuksellisista ravitsemuksellisista ominaisuuksistaan ja terveyshyödyistään. Ruoanlaitossa sillä on rikas pähkinäinen maku, joka antaa erilaisille ruokia niiden ainutlaatuiset ominaisuutensa ja parantaa niiden ravintoarvoa. Hampunsiemenöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, erityisesti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka ovat välttämättömiä sydämen terveydelle ja voivat auttaa vähentämään tulehdusprosesseja kehossa. Näiden rasvahappojen tasapainoinen suhde hampunsiemenöljyssä ylittää useimpien muiden ruokaöljyjen suhteen, koska sillä on sydämelle terveellisiä ominaisuuksia.

  Hampun edut ymmärtävät yhä useammat ihmiset, ja hampunsiemenöljy on todellinen vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti, joka suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä ja auttaa ylläpitämään tervettä ihoa. Se sisältää myös gammalinoleenihappoa, joka tunnetaan anti-inflammatorisista ominaisuuksistaan, mikä voi olla hyödyllistä ihosairauksista (kuten ekseemasta) kärsiville.

  Hampunsiemenöljy kannattaa ehdottomasti sisällyttää ruokavalioon. Sitä voidaan käyttää salaateissa, smoothieissa tai muissa ruoissa ja juomissa. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että hampunsiemenöljy ei sovellu paistamiseen erittäin korkeissa lämpötiloissa. Tästä syystä sitä käytetään parhaiten kylmissä ruoissa ja välipaloissa, jolloin se säilyttää ravitsemukselliset ominaisuutensa ja hyödylliset yhdisteensä.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että hampunsiemenöljy paitsi lisää ainutlaatuista makua ruokaan paitsi tärkeimpien ravintoaineiden, kuten omega-3-rasvahappojen ja vitamiinien, määrää ruoassa, mikä edistää tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota.

  Hamppuöljy hiuksille

  Hamppuöljy voi olla myös tehokas hiustenhoitotuote, jonka rikas ravintoprofiili tarjoaa monia etuja. Hamppuöljyn tärkein etu hiuksille on sen kyky torjua hiustenlähtöä. Hamppuöljy sisältää runsaasti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, joten se ravitsee päänahkaa, vahvistaa karvatuppea ja vähentää haaroittuneita latvoja. Näistä syistä hamppuöljy hiuksille on erinomainen lääke niille, jotka kärsivät hiusten ohenemisesta tai tippumisesta ja haluavat nähdä hampun edut itse.

  Lisäksi hamppuöljyllä on kosteuttavia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen kuivan päänahan hoitoon. Sen luonnollinen kosteuttava vaikutus auttaa vähentämään kuivuutta ja hilsettä terveemmän päänahan saavuttamiseksi. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen ihmisille, jotka kärsivät päänahan sairauksista, kuten ekseemasta tai psoriaasista, koska se lievittää ärsytystä ja edistää kosteuden säilymistä.

  Hamppuöljyä sisältävät shampoot voivat olla erittäin hyödyllisiä hiustenhoidossa. Näissä shampoissa yhdistyvät luonnolliset ainesosat muihin hiuksia ravitseviin ainesosiin, mikä puhdistaa hiukset hellävaraisesti ja tehokkaasti ja auttaa palauttamaan hiusten luonnollisen tasapainon, lisäämään kiiltoa ja parantamaan hiusten yleistä kuntoa.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että hamppuöljy hiuksille on luonnollinen ja tehokas ratkaisu monenlaisiin hiusongelmiin hiustenlähdöstä päänahan kosteutukseen. Sen ravinnerikkaus ja monipuolisuus tekevät hampunsiemenöljystä välttämättömän hiustenhoitotuotteen, jolla on ilmeisiä pitkän aikavälin etuja.

  Hampun juuret

  Asiantuntijoiden mukaan kuituhampun juuret ovat usein hamppukasvin yliarvioitu komponentti, joka piilottaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia.

  Muinaisina aikoina niitä käytettiin parantamistarkoituksiin, tulehdusten, infektioiden ja jopa palovammojen hoitamiseen. Hampun juuren kipua lievittävät ja antibakteeriset ominaisuudet, jotka ovat olleet tiedossa tuhansia vuosia, on myös tieteen vahvistamaa: uskotaan, että juurien vaikuttavilla aineilla on anti-inflammatorinen vaikutus, ne voivat vähentää nivel- ja muita kipuja sekä auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita kehosta.

  Käyttö: teet, tinktuurit, hampun juurista valmistetut keitteet. Niitä voidaan käyttää kuivattuina ja jauhettuina, suun kautta ja ulkoisesti. Juurista valmistetaan öljyjä, infuusioita, geelejä ja voiteita.

  CBD-öljy vaikutus

  Kannabiksen edut: 6 etua hyvinvointiisi

  Katsotaanpa tarkemmin tärkeimpiä syitä kokeilla kuituhampputuotteita:

  1. Tarjoaa rauhoittavan vaikutuksenCBD:llä ja joillakin muilla kannabinoideilla on rauhoittava vaikutus. Ne auttavat rentoutumaan, parantamaan keskittymistä ja vähentämään stressiä, joten ne ovat erittäin hyödyllisiä ihmisille, jotka työskentelevät stressaavassa henkisessä tai fyysisessä työssä.
  2. Parantaa unen laatua - kannabistuotteiden (kuten CBD-öljyn, kapseleiden, hampunkukkateen jne.) säännöllisellä käytöllä voit parantaa unen laatua. Nämä tuotteet ovat erityisen hyödyllisiä, kun kärsit unettomuudesta ja muista unihäiriöistä, mutta ne ovat myös täydellisiä ennaltaehkäisevään käyttöön: ne voivat tehdä levostasi vielä paremman.
  3. Auttaa torjumaan emotionaalisia häiriöitä - masennusta, ahdistusta, paniikkikohtauksia, huomiohäiriöitä - emotionaalisten sairauksien spektri on hyvin laaja ja nämä ovat vain muutamia yleisimpiä esimerkkejä. Useimmiten emotionaaliset/psykologiset häiriöt johtuvat biokemiallisesta epätasapainosta ja kehon hormonaalisista häiriöistä. Hampputuotteet auttavat säätelemään hormonien toimintaa ja vakauttamaan biokemiallisia prosesseja. Kannabinoidit, kuten CBD, parantavat mielialaa, rauhallisuutta ja siksi ne voivat parantaa emotionaalista tilaa huomattavasti.
  4. Hyödyllinen niille, jotka harrastavat urheilua - haluatko viettää vapaa-aikaa aktiivisesti vai harrastatko urheilua ammattimaisesti? Olipa vastaus mikä tahansa, hampputuotteet ovat erittäin hyödyllisiä. CBD-öljy lievittää lihasjännitystä ja kouristuksia ja hampunsiemenöljy sisältää monia proteiineja ja rasvahappoja, jotka tukevat luujärjestelmän ja sidekudosten hyvää kuntoa ja tarjoavat enemmän energiaa.
  5. Lievittää kipuja - kannabiksen kemialliset elementit auttavat vähentämään eri alkuperää olevia kehon kipuja: PMS:stä, kuukautiskivuista tai lihaskouristuksista niveltulehdukseen liittyviin nivelkipuihin.
  6. Parantaa onkologisista sairauksista kärsivien ihmisten oloa - syöpää sairastavien potilaiden on tärkeää ylläpitää elimistön hyviä toimintoja, jotta he kestävät saamansa hoitoa mahdollisimman hyvin. Hamppukasvien eri osat tarjoavat keholle hyödyllisiä hivenaineita, vitamiineja, proteiineja, tarjoavat anti-inflammatorisia vaikutuksia, lievittävät kipuja ja parantavat yleistä hyvinvointia. Uskotaan myös, että CBD voi hidastaa syöpäsolujen tuotantoa ja lisätä kemoterapian ja muiden hoitojen tehokkuutta.

  Onko hampun käyttö laillista?

  Vuodesta 2021 alkaen Suomessa kaikkia kuituhamppukasvien osia saa käyttää täysin laillisesti. Tärkeintä on, että ne eivät sisällä hallusinogeenistä ainetta THC:tä (tetrahydrokannabinoli). THC:llä on päihdyttävä vaikutus, se vaikuttaa mieleen ja voi aiheuttaa useita haitallisia terveysvaikutuksia, minkä vuoksi se on laitonta Suomessa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että tietyt kuituhampputuotteet (kuten täyden spektrin CBD-öljy) voivat sisältää minimaalisia määriä THC:tä, joilla ei käytännössä ole vaikutusta. THC:n sallittu määrä Suomessa on 0,2 prosenttia.

  Koe hamppukuidun edut jo tänään: vieraile Hempo-kaupassa ja kokeile CBD-tuotteitamme jo tänään!

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.