CBD-öljy ja verenpaine (hypertensio)

Nykyään monet uskovat, että CBD:tä (tai kannabidiolia) voidaan käyttää useiden häiriöiden hoitoon: CBD-öljy ja verenpaine (hypertensio) ovat yksi niistä. Jos sinullakin on tämä terveyttä uhkaava sairaus, on aika selvittää, miten CBD-öljy voi hyödyttää sinua.

Artikkelin sisältö

  Mikä on CBD-öljy ja onko se laillista Suomessa?

  Kannabidioli, jota yleisesti kutsutaan CBD:ksi, on luonnollinen tuote, joka saadaan kuituisesta hamppukasvista. Tällä hetkellä hamppukasvin kaksi komponenttia (kannabinoidit) ovat tunnetuimpia. Nämä ovat kannabidioli ja tetrahydrokannabinoli (jota kutsutaan yleisesti THC:ksi).

  THC on kannabinoidi, joka vaikuttaa mieleen, voi tarjota päihtyneisyyden ja euforian vaikutuksen. Vaikutustensa vuoksi THC on laiton monissa maissa, eikä Suomi ole poikkeus.

  Toisaalta kannabidiolilla ei ole psykoaktiivista vaikutusta eikä se aiheuta päihtyneisyyttä; sen sijaan tällä aineella on monia positiivisia ominaisuuksia. Ihmiset käyttävät CBD:tä kipua lievittävien, anti-inflammatoristen, antioksidanttisten, syöpää ehkäisevien ja hermoja suojaavien ominaisuuksiensa vuoksi. Tämä kannabinoidi tuli lailliseksi Suomessa vuoden 2021 alussa. Nykyään se on laajalti saatavilla verkossa ja fyysisissä myymälöissä, ja yhä useammat ihmiset ovat vakuuttuneita sen eduista.  CBD-öljy ja verenpaine (hypertensio)

  Miten kannabidioli vaikuttaa sydän- ja verisuonitautiin?

  Kannabidioli on tunnettu jo jonkin aikaa siitä, että se auttaa ihmisiä, joilla on esimerkiksi MS-tauti, Parkinsonin tauti, epilepsia tai jopa syöpä. Esikliiniset tutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että tämä kannabinoidi voi hyödyttää myös verenkiertoelimistöä.

  Hypertensio tai korkea verenpaine ilmenee, kun veri lisää jatkuvasti valtimoiden seinämiin kohdistuvaa painetta. Korkea verenpaine voi johtua monista eri asioista, kuten stressistä, huonosta ruokavaliosta, ylipainosta, unen puutteesta, huonoista tavoista, elämäntavoista ja myös iästä: 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat kehittää tämän sairauden.

  On tärkeää huomioida, että korkea verenpaine ei aina ole vaarallista: se voi olla väliaikaista joillekin ihmisille. Jos kyseessä on kuitenkin pitkäaikainen ongelma, korkea verenpaine voidaan diagnosoida. Krooninen korkea verenpaine voi vaurioittaa valtimoita pysyvästi, tehden niistä vähemmän joustavat. Tämä vähentää veren ja hapen virtausta sydämeen ja voi johtaa sydän- ja verisuonitauteihin.

  Suomessa on jo jonkin aikaa kirjattu erittäin suuri määrä tämän alkuperän sairauksien aiheuttamia kuolemia. Jos sinulla tai sukulaisillasi on siis diagnosoitu verenpainetauti, on tämä ongelma on otettava vakavasti ja ryhdyttävä toimenpiteisiin sen hallitsemiseksi.

  Hypertension hoito

  Useimmissa tapauksissa verenpaine liittyy elämäntapaan ja ruokavalioon. Joskus hyviä tuloksia voidaan saavuttaa muuttamalla tiettyjä jokapäiväisiä tekijöitä. Jos sinulla on korkea verenpaine, on hyvä noudattaa seuraavia lääkäreiden suosituksia:

  • Sisällytä ruokavalioon lisää hedelmiä, vihanneksia, hernekasveja ja viljatuotteita.
  • Pyri valitsemaan terveempää, haudutettua tai keitettyä ruokaa.
  • Vältä suolaa, sokeria, rasvaa sekä paistettuja, uppopaistettuja ja öljyssä paistettuja tuotteita.
  • Harjoittele säännöllisesti ja ylläpidä fyysistä toimintaa.
  • Ylläpidä tervettä painoa tai tarvittaessa pudota painoa.
  • Rajoita alkoholin kulutusta.
  • Lopeta tupakoiminen.
  • Ylläpidä hyvää unirytmiä ja nuku 7-9 tuntia yössä.

  Joskus elämäntapamuutokset eivät kuitenkaan riitä korkean verenpaineen hoitoon. Jos nämä asiat eivät auta, lääkäri voi suositella verenpainetta alentavia lääkkeitä.

  Lääkitys ei kuitenkaan ole viimeinen oljenkorsi. Monet ihmiset, jotka käyttävät säännöllisesti CBD:tä tai kannabidiolia, ovat tyytyväisiä tämän tuotteen verenpainetta alentaviin etuihin. Ovatko tällaiset väitteet todella perusteltuja? Annetaan tulosten puhua puolestaan.

  CBD-öljy ja verenpaine (hypertensio): etujen tutkitut todisteet

  Journal of Hypertension kuvaa tieteellistä tutkimusta, jossa tutkittiin kannabidiolin vaikutuksia ihmisissä ja rotissa. Tutkimuksessa tarkasteltiin ihmisen keuhkovaltimoita ja rotan suolilievevaltimoita. On havaittu, että kun CBD-öljy pääsee kehoon, verisuonten aktiivisuus rentoutuu ja jännitys vähenee merkittävästi.

  Tämä voi tarkoittaa, että kannabidioli vähentää tehokkaasti korkeaa verenpainetta eli hypertensiota. Tämä pätee erityisesti ylipainoisiin potilaisiin, joilla on diabetes tai sydän- ja verisuonitauti.

  Toisessa American Society for Clinical Researchin julkaisemassa tutkimuksessa tarkasteltiin myös, alentaako kannabidioli verenpainetta. Miespuolisten vapaaehtoisten ryhmä jaettiin kahteen osaan. Joillekin määrättiin satunnaisesti 75 mg CBD:tä, kun taas toiset saivat lumelääkettä. Molempia ryhmiä seurattiin, jotta nähtiin, vaikuttiko se osallistujien verenkiertojärjestelmään. Tässä tutkimuksessa todettiin, että kannabidioleja saaneilla osallistujilla oli alhaisempi verenpaine.

  Vaikka tutkimus on edelleen alkuvaiheessa, kokeet osoittavat, että CBD-öljy auttaa potilaita, joilla on hypertensio ja korkea verenpaine.

  CBD-öljy ja verenpaine (hypertensio): miten se vaikuttaa kehoon?

  Elimistössä on endokannabinoidijärjestelmä (ECS), joka säätelee unta, ruokahalua, kipua ja immuunijärjestelmää. Tämä on johtanut siihen, että ihmiset käyttävät CBD:tä unettomuuteen, kipuun ja muihin ongelmiin. Endokannabinoidijärjestelmä tuottaa kehossamme endokannabinoideja, jotka ovat aivojen välittäjäaineita. Kannabidioli vaikuttaa endokannabinoidireseptorien aktiivisuuteen, mikä vähentää tulehdusta ja on vuorovaikutuksessa välittäjäaineiden kanssa.

  Yhteenveto

  Tieteilijät tutkivat jatkuvasti, mihin CBD:tä voidaan käyttää, ja joka päivä he löytävät uskomattoman tärkeitä uusia asioita, jotka tukevat tämän tuotteen etuja terveyden ylläpitämisessä ja sairauksien hoidossa. Hypertensio on yksi niistä.

  Tämä on terveydellinen ja jopa hengenvaarallinen sairaus – se on verenpaine, joka ylittää turvalliset rajat. Hypertensiossa verenpainetta säännellään lääkkeillä, mutta on olemassa toinenkin vaihtoehto - kannabidioli.

  Kuten mihin tahansa tieteelliseen löytöön, CBD-öljyyn suhtauduttiin aluksi skeptisesti. Ensimmäiset tutkimukset ja monet potilaat, jotka käyttävät säännöllisesti kannabidiolituotteita, viittaavat kuitenkin siihen, että kannabidioli on tehokas ja turvallinen keino hoitaa kehon ongelmia, mukaan lukien sydän- ja verisuonijärjestelmään liittyviä. Yksi asia on selvä: CBD-öljy ei vaurioita kehoa.

  Tutkimukset ja käytännöt ovat osoittaneet, että CBD-öljy ja verenpaine (hypertensio) voivat olla loistava yhdistelmä, mikä auttaa sinua jättämään hyvästit korkealle verenpaineelle ja elämään terveellisempää elämää.

  U.K.K

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.