CBD-öljy ja alkoholi: mitä tapahtuu, jos sekoitat nämä komponentit?

CBD-öljy ja alkoholi - yhdistelmä, joka saa ihmettelemään. Näiden kahden komponentin vaikutuksesta toisiinsa ei tiedetä paljon, mutta tutkimustulokset ovat ajatuksia herättäviä.

Artikkelin sisältö

  Mitä sinun tulisi tietää CBD:stä ja alkoholin kulutuksesta, miksi sitä ei suositella ja mitä hyötyä CBD:llä voi olla alkoholismin torjunnassa? Vastaamme näihin ja muihin kysymyksiin!

   

  Mikä CBD-öljy on ja miten se toimii?

  CBD-öljy tai kannabidioli on yksi monista hamppukasvista löytyvistä aktiivisista yhdisteistä (kannabinoideista). Kannabidioli eroaa toisesta suositusta kannabinoidista, tetrahydrokannabinolista (THC), mutta se sekoitetaan usein siihen. THC:llä on psykoaktiivisia ominaisuuksia: se aiheuttaa euforiaa ja vaikuttaa psyykeen.

  CBD-öljyä käyttävät ihmiset eivät koe näitä vaikutuksia, mutta voivat nauttia muista eduista. CBD:n tärkeimpiä hyviä ominaisuuksia voivat olla:

  • Ravitsee kuivaa ihoa;
  • Vahvistaa kynsien ja hiustupen rakennetta;
  • Vähentää ihon rasvaisuutta ja aknea;
  • Vähentää kehon (lihasten, pään, nivelten jne.) kipua;
  • Voi parantaa ruokahalua, joten se auttaa monissa syömishäiriöissä;
  • Parantaa keskittymistä, voi parantaa työkapasiteettia ja tuotteliaisuutta;
  • Sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia;
  • Auttaa säätelemään immuunijärjestelmää, vahvistaa kehon vastetta viruksille ja muille haitallisille organismeille;
  • Parantaa syöpäpotilaiden kuntoa;
  • Parantaa hermojärjestelmän toimintaa ja vähentää ahdistusta;
  • Auttaa torjumaan unettomuutta ja muita unihäiriöitä;
  • Ehkäisee epileptisiä kohtauksia;
  • Vähentää tulehdusta, auttaa elimistöä torjumaan infektioita

  CBD-öljy ja alkoholi

  CBD-öljy ei aiheuta fyysistä riippuvuutta eikä se päihdytä. Se on turvallinen potilaille, jotka kärsivät erilaisista sairauksista, urheilijoille ja monille muille sekä lemmikkieläimille.

  CBD-öljy parantaa endokannabinoidijärjestelmän (ECS) toimintaa. ECS on tärkeä verkosto, joka löytyy ihmisen ja eläinten elimistöstä. Se säätelee monia prosesseja (esimerkiksi ruokahalua, verenpainetta, kivun aistimista, lihasten aktiivisuutta, lisääntymistoimintoja, kehon lämpötilaa, mielialaa, muistia, immuunijärjestelmää jne.). ECS auttaa ylläpitämään kehon tasapainoa näiden tärkeiden biologisten prosessien välillä, joten tämän järjestelmän hyvä kunto on erittäin tärkeää.

  ECS tuottaa yhdisteitä, jotka ovat koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaisia kuin CBD-öljy. Näitä kehon erittämiä yhdisteitä kutsutaan endokannabinoideiksi. Joskus endokannabinoideja erittyy liian vähän. Tässä tapauksessa kehossa esiintyy epätasapainoa, eri prosessien toiminta häiriintyy, mieliala, muisti, unen laatu jne. huonontuu.

  Onneksi tätä epämiellyttävää tilannetta voidaan parantaa käyttämällä korkealaatuista CBD-öljyä.

  Kun CBD-öljy on päässyt elimistöön, se sitoutuu ECS-järjestelmään ja "stimuloi" sitä tuottamaan luonnollisempia endokannabinoideja. Koska oikea määrä näitä aineita pääsee jälleen kiertämään veressä, kehon tasapainoa säädetään ja hyvinvointi paranee huomattavasti.
  Mitä odottaa sekoitettaessa alkoholia ja CBD:tä?

  CBD:n ja alkoholin sekoittamisen väliin jättäminen on yleensä itsestäänselvyys. Mutta mitä tapahtuisi, jos rikkoisimme tämän kirjoittamattoman säännön? Itse asiassa on hyvä syy siihen, miksi asiantuntijat eivät suosittele sitä. Kuten jo mainitsimme, kannabidioli liittyy läheisesti endokannabinoidijärjestelmään ja voi stimuloida luonnollisten endokannabinoidien tuotantoa.

  Valitettavasti CBD:n sekoittaminen alkoholiin tai alkoholin juominen CBD-öljyn äskettäisen käytön jälkeen todennäköisesti pilaa olosi paranemisen ja lisää endokannabinoidien vapautumista kehossasi. Miksi näin on?

  CBD:n sekoittaminen alkoholiin vähentää tai jopa poistaa kannabidiolin terveyshyödyt häiritsemällä endokannabinoidijärjestelmän toimintaa. Tämä voi johtaa endokannabinoidien puutteeseen, mikä aiheuttaa päinvastaisen reaktion.

  Toinen hypoteesi on, että CBD-öljy ja alkoholi voivat tehostaa toistensa vaikutuksia. Eikä tämä ole positiivinen asia. Koska alkoholilla ja CBD:llä on rentouttava vaikutus, näiden kahden sekoittaminen voi tehdä siitä erityisen vahvan ja pitkäkestoisen. Siksi pahoinvointi ja muut epämiellyttävät vaikutukset voi olla paitsi vahvempia myös pitkittyneitä. Vaikka et ottaisi näitä kahta tuotetta yhdessä, CBD-öljy ja alkoholi voivat olla vuorovaikutuksessa, vaikka ne otettaisiin 4-8 tuntia toisistaan.

  Totta, tästä on ristiriitaisia tietoja. Tässä on vuonna 2019 tehty tieteellinen tutkimus CBD:n tehokkuuden analysoimiseksi ahdistuksen vähentämisessä ja unirytmin parantamisessa. Siihen osallistui 75 henkilöä. Tutkimukseen osallistujat, jotka ottivat kannabidiolia 30 päivän ajan (200 mg annoksina), huomasivat positiivisia muutoksia: ahdistuksen tunne väheni, nukahtaminen helpottui ja unenlaatu parani.

  Edellä mainitun ajanjakson jälkeen tutkimuksen olosuhteet muuttuivat: osallistujien oli käytettävä CBD:tä pienellä määrällä alkoholia: 1 ml alkoholia yhtä kiloa kohden, joka kulutettiin 200 mg:n CBD-annoksen kanssa. Tällöin indikaattorit, kuten unen laatu, ahdistuksen väheneminen, paranivat vielä enemmän.

  Tämä tutkimus suoritettiin pienellä näytekoolla ja suuremmalla CBD-annoksella kuin useimmat ihmiset normaalisti kuluttavat, joten havaintoihin ei pidä luottaa sokeasti.

   

  CBD-öljy ja alkoholi: mahdollisuus voittaa riippuvuus?

  Alkoholiriippuvuudella on kielteinen vaikutus paitsi ihmisen fyysiseen myös henkiseen tilaan, ja se voi pilata hänen ja hänen rakkaansa elämän. Alkoholismin hoitoon on monia menetelmiä, ja viimeisimmät Yhdysvalloissa tehdyt tutkimukset osoittavat, että kannabidioli (CBD-öljy) voi auttaa vähentämään alkoholin kulutusta ja sen seurauksia: ehkäisemään maksa- ja muita elinsairauksia, vähentämään masennusta ja parantamaan hermoston tilaa.

  Miten se toimii? Jotkut tutkimukset osoittavat, että CBD-öljy voi vähentää fyysistä tarvetta juoda alkoholia ja suojata liiallisesta alkoholinkäytöstä johtuvilta maksa- ja aivovaurioilta.

  Tieteilijät olettavat myös, että kannabidioli voi vähentää impulsiivista, stressiin liittyvää tai muuta emotionaalista alkoholinkäyttöä ja helpottaa raittiutta. On siis mahdollista, että CBD-öljy voi vähentää alkoholin himoa. Vaikka monet edellä mainituista tutkimuksista ovat vielä alkuvaiheessa, saadut tulokset antavat toivoa, että kannabidiolia voidaan käyttää myös riippuvuuksien hoidossa.

   

  CBD-öljy ja alkoholi: yhteenveto

  CBD-öljy on saamassa suosiota useista syistä. Sitä ei pidetä psykoaktiivisena tuotteena, joten se on turvallinen useimmille.

  Alkoholilla on masentava vaikutus. Ihmiset juovat sitä usein rentoutuakseen ja vähentääkseen stressiä ja jännitystä. Alkoholin mahdolliset lyhytaikaiset hyödyt ovat kuitenkin suuremmat kuin pitkä luettelo sivuvaikutuksia. Alkoholin väärinkäyttö voi vahingoittaa fyysistä ja henkistä terveyttä, aiheuttaa vakavia vahinkoja maksalle, aivoille ja muille sisäelimille, aiheuttaa kroonisia sairauksia, kuten maksakirroosia, onkologisia sairauksia ja paljon muuta.

  CBD-tutkimus siitä, voiko tämä kannabinoidi auttaa alkoholiriippuvuuden hoidossa, on vielä alkuvaiheessa. Havaitut alustavat tulokset antavat kuitenkin toivoa tieteilijöille ja lääkäreille. On kohtuullista odottaa, että CBD-tuotteet sisällytetään alkoholismin ja ehkä jopa muiden riippuvuuksien hoitoon tulevaisuudessa.

  Vaikka CBD:n ja alkoholin välistä vuorovaikutusta on tutkittu vähän, yksi asia on selvä: toistuvaa alkoholinkäyttöä ei yleensä suositella, ja on olemassa muita, turvallisempia tapoja lievittää stressiä.

  U.K.K

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.