Onko CBD:tä turvallista käyttää? 3 yleistä syytä

“Onko CBD:n käyttö turvallista?” on yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita CBD-tuotteita harkitsevat kysyvät ammattilaisilta.

Artikkelin sisältö

  Suora vastaus tähän kysymykseen on ehdottomasti kyllä. Mutta puhutaanpa kaikesta alusta alkaen.

  Hampputuotteet ovat edelleen kauneuden, hyvinvoinnin ja lääketieteen valokeilassa. Siksi ei ole ihme, että yhä useammat lääkärit, tieteilijät ja kuluttajat ovat vakuuttuneita CBD-öljyn eduista. CBD-öljy on luonnollinen komponentti, joka uutetaan kuituisesta hamppukasvista, jota käytetään hyvin laajasti. Kannabidiolin tunnetuimpia etuja ovat:

  • Kivunlievitys;
  • Anti-inflammatorinen vaikutus;
  • Neurologisten sairauksien oireiden lievitys;
  • Stressin, jännityksen, masennuksen ja ahdistuksen vähentäminen;
  • Vaurioituneen ihon korjaaminen;
  • Aknearpien hoito.

   Onko CBDtä turvallista käyttää

  Voiko CBD-öljy vaurioittaa elimistöä?

  Valitettavasti CBD:n eduista ja sen turvallisuudesta huolimatta tämä tuote voi joissakin tapauksissa olla haitallista terveydelle. Olemme luetteloineet joitakin yleisimpiä syitä, miksi näin voi tapahtua.

  • Halvan (huonolaatuisen) CBD-öljyn ostaminen. Ole erittäin varovainen "halpojen" CBD-öljyjen kanssa. Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä kokeneille käyttäjille, mutta koska markkinoilla on nykyään niin monia erilaisia CBD-öljyvaihtoehtoja, joten sopivan tuotteen valitsemisesta voi joskus tulla todellinen haaste, varsinkin jos olet päättänyt kokeilla kannabidiolia ensimmäistä kertaa.

  On tärkeää ottaa huomioon yksi asia - edullinen CBD-öljy on olemassa syystä. Se on todennäköisesti valmistettu huonolaatuisesta hamppukuidusta, tuote voi sisältää vähemmän CBD:tä kuin etiketissä on ilmoitettu tai valmistusprosessissa on voitu käyttää primitiivisiä tekniikoita, jotka ovat halvempia, mutta voivat vahingoittaa kannabinoidien rakennetta. Kaikki nämä tekevät CBD-öljystä vähemmän tehokkaan.

  Laadukkaat, luotettavat ja turvalliset CBD-öljyt ovat kalliimpia yksinkertaisesti siksi, että huomiota on kiinnitetty hamppulajien viljelyyn, joilla on erityinen geneettinen profiili, ja niistä uutetun CBD-öljyn tuotantoprosessi vaatii edistyneintä tekniikkaa ja asianmukaisesti päteviä asiantuntijoita, jotka voivat hallita tuotantoprosesseja asianmukaisesti.  • Käytät öljyä, joka sisältää vaarallisia ainesosia. Jos olet joskus voinut huonosti CBD-öljyn käyttämisen jälkeen, se voi johtua joistakin sen sisältämistä myrkyllisistä ainesosista, kuten raskasmetalleista. Tällainen öljy ei tarjoa etuja ja lisäksi se voi olla vaarallista terveydelle.

  Tämä johtuu huonolaatuisesta hampusta, jota kasvatetaan kemiallisilla lannoitteilla ja keinotekoisilla tuholaismyrkyillä. Valitettavasti monet uudet kannabidiolin käyttäjät eivät kiinnitä huomiota käytetyn hampun tyyppiin ja alkuperämaahan ennen tuotteiden ostamista eivätkä tarkista, onko riippumaton ja akkreditoitu laboratorio testannut CBD-öljyn. Nämä ovat joitain tärkeimmistä näkökohdista CBD-öljyn laatua ja turvallisuutta arvioitaessa.

  Kannabiskasvit imevät erittäin helposti kaiken ympäristöstä ja varastoivat nämä aineet kudoksiinsa. Valitettavasti kaikki nämä elementit eivät ole hyödyllisiä: hamppu imee myös vaarallisia aineita maaperästä. Näitä voivat olla raskasmetallit, kuten arseeni, lyijy ja kadmium. Toinen ongelma on, että joidenkin maiden viljelijät käyttävät viljelyyn vaarallisia tuholaismyrkkyjä ja kemiallisia lannoitteita, jotka myös kasvit imevät helposti. Kun nämä tuotteet pääsevät CBD-öljyyn, ne pääsevät myös elimistöön ja voivat aiheuttaa pitkäaikaisia kielteisiä terveysvaikutuksia. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa ostaa sertifioitua ja orgaanista CBD-öljyä, joka on uutettu orgaanisesta hampusta, jota kasvatetaan ilman kemiallisia lannoitteita ja tuholaismyrkkyjä.

  • Valitset liian voimakkaan CBD-öljyn.

  Hyvien tulosten saavuttamiseksi CBD-öljyn tehokkuus on välttämätöntä. Voimakkaimman vaikutuksen omaava tai väärin annosteltu CBD-öljy voi kuitenkin aiheuttaa haittavaikutuksia. Siksi ennen kuin käytät sitä ensimmäistä kertaa, valitse öljytyyppi ja tarvitsemasi annos vastuullisesti, mieluiten asiantuntijan neuvojen mukaan.

  Intensiteetin ja koostumuksen mukaan Suomessa myytävä kannabidioliöljy voidaan jakaa useisiin tyyppeihin:

  • CBD-isolaatti on tuote, joka sisältää vain puhdasta kannabidiolia ilman epäpuhtauksia. Sillä on lievin vaikutus.
  • Laajan spektrin CBD-öljy - tuote, joka sisältää CBD:n lisäksi lähes kaikkia muita hamppukasveista löytyviä kannabinoideja (paitsi THC:tä) sekä terpeenejä ja flavonoideja. Tarjoaa voimakkaan vaikutuksen ja sopii periaatteessa kaikille, koska se ei sisällä THC:tä.
  • Täyden spektrin CBD-öljy – tämän öljyn koostumuksesta löytyy kaikki hyödylliset kannabinoidit, terpeenit ja flavonoidit. Se sisältää myös pienen määrän THC:tä, mikä tarkoittaa, että se aiheuttaa tieteilijöiden kutsuman "entourage-vaikutuksen", joka parantaa CBD:n tehokkuutta. Tämän tyyppisellä öljyllä on voimakkain vaikutus, mutta se ei välttämättä sovi kaikille.

  Kuten jo mainitsimme, käytön aloittaminen CBD-tuotteiden intensiivisimmällä versiolla ei ole paras vaihtoehto.

  Jos kokeilet CBD:tä ensimmäistä kertaa, elimistösi voi olla hyvin herkkä sen vaikutuksille – et todellakaan tarvitse paljoa CBD-öljyä tunteaksesi eron. Tarvittaessa CBD:n määrää voidaan lisätä vähitellen muutaman päivän välein seuraamalla huolellisesti, milloin saavutat halutun vaikutuksen ja olet varma, ettei ei-toivottuja vaikutuksia (heikkouden tunne tai pahoinvointi) esiinny.

  Ota myös huomioon, että voi CBD:n vaikutuksen tuntemisessa voi kestää muutama päivä. Tämä johtuu siitä, että kannabidioli tarvitsee aikaa heikentyneen endokannabinoidijärjestelmän palauttamiseen. CBD:n määrän äkillinen lisääminen ei nopeuta prosessia: päinvastoin, se voi olla haitallista, joten ole kärsivällinen.

  Vaikka CBD-öljy on yleisesti turvallinen aine, se voi aiheuttaa lieviä annoksesta riippuvia haittavaikutuksia. Seuraavia haittavaikutuksia voi ilmetä, jos käytät liikaa CBD-öljyä:

  • Suun kuivuminen;
  • Ruokahalun menettäminen;
  • Uneliaisuus;
  • Huimaus;
  • Ripuli

  Ei-toivottujen reaktioiden välttämiseksi on suositeltavaa olla valitsematta korkeinta CBD-öljyn pitoisuutta ensimmäistä kertaa: 10 % tai 15 % vahvuus riittää.

  Kannabidioli on turvallinen ja hyödyllinen komponentti elimistölle, mutta jokainen CBD-öljy voi olla erilainen. Siksi ostettaessa on tarpeen selvittää, millaisesta hampun CBD-öljystä on valmistettu, mikä on alkuperämaa, onko tuotteet testattu akkreditoidussa kolmannen osapuolen (riippumattomassa) laboratoriossa. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan etsi tuotearvosteluja internetistä. Tämä auttaa sinua nauttimaan kannabidiolin maksimaalisesta vaikutuksesta ja välttämään epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

  On siis parempi olla kysymättä kysymystä "Onko CBD:tä turvallista käyttää?", vaan oletko valinnut sinulle todella turvallisen ja sopivan CBD-öljyn.

  U.K.K

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.