Miten CBD-öljyä valmistetaan? Tuotantoprosessi – lähempi vilkaisu

Oletko koskaan miettinyt, miten CBD-öljyä valmistetaan? Miten yksinkertainen hampunsiemenen kasvin kaltainen kasvi muuttuu parantavaksi öljyksi? Koko prosessin ymmärtäminen auttaa sinua arvostamaan, miten paljon huolta, tarkkuutta ja tieteellistä tuntemusta laadukkaan CBD-tuotteen tuottamiseen tarvitaan. Hempo ottaa tämän prosessin vakavasti. Kasvatamme geneettisesti erityistä hamppua Sveitsissä ja käytämme edistyneimpiä uuttotekniikoita laadukkaimpien tuotteiden tuottamiseksi. Lue lisää siitä, miten sen teemme.

Artikkelin sisältö

  Miten CBD-öljyä valmistetaan

  Kannabiksen viljely

  CBD-öljyn tuotannon tuntemisen tulee alkaa ensimmäiseltä tasolta – itse hampun siemenestä. Käytetyllä hampun tyypillä on erityisen vahva vaikutus lopullisen CBD-tuotteen laatuun. Toisin kuin useat valmistajat, jotka käyttävät yksinkertaista kuituhamppua, joka tuottaa keskilaatuista kannabidiolia (CBD), Hempo suosii hamppulajikkeita, joilla on erityinen geneettinen profiili ja joka tuottaa eniten erilaisia kannabinoideja, kuten CBN:ää, CBG:tä ja CBC:tä, joten CBD-tuote on paljon tehokkaampi.

  Hempon hamppua kasvatetaan erityisesti mukautetussa ympäristössä Sveitsissä korkeimpien laatustandardien mukaisesti. Vaikka jotkut viljelijät suosivat mekanisoidun korjaamisen mukavuutta, me uskomme, ettei mikään voita ihmiskäsiä. Kukin kasvi korjataan käsin taitavien työntekijöidemme toimesta sen takaamiseksi, että vain korkeimman laatuinen kannabis pääsee uuttotasolle asti.

  Kaksivaiheinen uuttamisprosessi

  Kun hamppu on korjattu, CBD-uuttoprosessi alkaa. On useita tapoja uuttaa CBD-öljyä hampusta, ja jokaisella niistä on omat etunsa ja haittapuolensa. Yksi yleisimmistä tavoista on liuottimen uutto, jossa käytetään aineita, kuten etanolia tai butaania kannabinoidien uuttamiseksi. Tämä menetelmä voi kuitenkin jättää jälkeensä liuotinjäännöksiä, jotka voivat vaikuttaa CBD-öljyn puhtauteen.

  Vastataksemme kysymykseen siitä, miten CBD-öljyä valmistetaan, Hempo ottaa hienovaraisemman lähestymistavan. Käytämme kaksivaiheista CO2-uuttoprosessia, joka alkaa alikriittisestä uutoksesta. Tässä vaiheessa hamppua altistetaan matalalle lämpötilalle ja paineelle, mikä uuttaa herkkiä terpeenejä vaurioittamatta niiden rakennetta. Niille, jotka eivät vielä tiedä, selitämme, että terpeenit ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka antavat kannabikselle ominaisen tuoksun ja edistävät CBD-tuotteiden luomaa ”Entourage-vaikutusta”.

  Toinen uuttoprosessin vaihe käyttää ylikriittistä CO2-uuttoa. Tämä menetelmä käyttää korkeaa lämpötilaa ja painetta uuttamaan jäljelle jääneet yhdisteet hampusta, mukaan lukien haluttu CBD. Tämä prosessi on erittäin tehokas eikä jätä liuosjäännöstä, mikä tekee siitä alan kultastandardin.

  Jotta ymmärtäisit täysin, miten CBD-öljyä tuotetaan, on tärkeää tutustua uuton jälkeisiin toimenpiteisiin. Uuton jälkeen raaka CBD-öljy dekarboksyloidaan (lämmitysprosessi, joka aktivoi kannabinoideja). Öljy suodatetaan sitten jäljelle jäävän kasviaineen poistamiseksi, mikä johtaa puhtaaseen ja laadukkaaseen CBD-tuotteeseen, joka on käyttövalmis tai joka voidaan sekoittaa useisiin eri tuotteisiin.

  Hempo ylpeilee tällä huolellisella prosessilla, mikä takaa, että jokainen CBD-öljyn tippa tarjoaa maksimaalisen edun. Tämä sitoutuneisuus laatuun auttaa meitä tuottamaan ensiluokkaisia CBD-tuotteita, jotka erottuvat joukosta kilpailullisilla markkinoilla.  Emme tietenkään voi olla ajattelematta kustannuksia. On totta, että Hempon korkeat standardit ja huolelliset prosessit heijastuvat CBD-öljyn hinnassa. Laadulla on hintansa, ja kehittyneet kaksivaiheiset CO2 -uuttomenetelmät, geneettisesti erityinen hamppu, huolellinen käsinpoiminta Sveitsissä ja tiukat uuton jälkeiset menettelyt vaikuttavat hintaan. Varmasti voit löytää halvempia CBD-öljyjä, mutta muista, että niiden vaikutukset voivat olla heikompia. Edullisemmat öljyt valmistetaan usein halvemmilla uuttomenetelmillä tai huonolaatuisesta tai keskivertoisesta hampusta, mikä voi vaarantaa CBD-öljyn puhtauden ja tehon. Ostamalla Hempon korkealaatuisia CBD-tuotteita investoit hyvinvointiisi ja varmistat, että saat CBD:n maksimaalisen hyödyn. Laatu on korvaamatonta ja se on Hempon takuu.

  Ylikriittinen CO2-uuttomenetelmä

  Kun otetaan huomioon, miten CBD-öljyä valmistetaan, on tärkeää huomata, että ylikriittistä CO2-uuttomenetelmää pidetään yhtenä edistyneimmistä ja sitä käytetään laajalti useilla teollisuudenaloilla, erityisesti korkealaatuisen CBD-öljyn tuotannossa. Ylikriittinen CO2-uuttomenetelmä tunnetaan tehokkuudestaan ja sitä arvostetaan ympäristöystävällisyydestään, koska hiilidioksidia varastoidaan prosessin aikana korkeissa paine- ja lämpötilaolosuhteissa. Tämä prosessi tasapainottaa hiilidioksidin tilan nestemäisen ja kaasumaisen välillä, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan liuottimen hyödyllisten yhdisteiden uuttamiseen.

  Kun mietit, miten CBD-öljyä valmistetaan, on tärkeää ottaa huomioon, että ylikriittinen CO2-uuttomenetelmä tunnetaan sen kyvystä säilyttää uutetun CBD:n puhtaus ja laatu. Ylikriittinen CO2-uuttomenetelmä, joka tunnetaan myös nimellä korkeapaineinen CO2-uutto, ehkäisee haitalliset kemikaalit ja raskasmetallit CBD-tuotteissa, mikä varmistaa luonnollisen lopputuotteen. Ylikriittisellä CO2-uuttomenetelmällä on korkea hyötysuhde, koska se mahdollistaa edullisempien yhdisteiden uuttamisen lyhyemmässä ajassa verrattuna muihin CBD-uuttomenetelmiin.

  Jotta ymmärtäisit, miten CBD-öljyä valmistetaan, on myös tärkeää pitää mielessä täyden spektrin CBD-öljyn ylikriittinen CO2-uutto - tämä CBD-uuttomenetelmä tuottaa laajan spektrin kannabinoideja, terpeenejä ja muita hyödyllisiä yhdisteitä, mikä johtaa tehokkaampaan täyden spektrin CBD-öljyyn. Ylikriittinen CO2-uuttomenetelmä on osoitus teknologisesta kehityksestä, joka mahdollistaa laadukkaiden CBD-uutteiden kestävän ja turvallisen uuttamisen.

  Alkoholiuuttaminen

  Kun pohditaan, miten CBD-öljyä valmistetaan, kannattaa myös tarkastella alkoholiuuttoa. Alkoholiuuttaminen on laajalti käytetty menetelmä luonnollisten yhdisteiden uuttamiseksi, ja sitä käytetään joskus CBD-öljyn valmistuksessa. Alkoholiuuttamista, johon liittyy usein etanolin käyttö, arvostetaan sen tehokkuudesta ja yksinkertaisuudesta. Kun syvennytään siihen, miten CBD-öljyä valmistetaan, on tärkeää huomata, että etanoliuutto tunnetaan sen kyvystä uuttaa monenlaisia kannabinoideja ja terpeenejä, jotka vaikuttavat CBD-tuotteiden tehokkuuteen. Tähän mennessä on keskusteltu siitä, kumpi CBD-uuttomenetelmä on tehokkaampi, alkoholi- vai CO2-uutto, mutta on tärkeää huomata, että molemmilla menetelmillä on etunsa ja haittansa. CO2-uutto tunnetaan sen tarkkuudesta ja turvallisuudesta, kun taas alkoholiuutto tunnetaan sen kustannustehokkuudesta ja skaalautuvuudesta, mikä on erityisen tärkeää CBD-tuottajille, kun CBD:tä valmistetaan suurina määrinä.

  Alkoholiuutolla voidaan myös tuottaa täyden spektrin CBD-öljyä, jolla on poikkeuksellinen kannabinoidipitoisuus, ja tämän menetelmän tehokkuutta parantaa entisestään CBD:n kylmäetanoliuutto. Lämpötilan alentaminen alkoholiuutolla johtaa CBD-tuotteiden puhtaampaan koostumukseen, koska se vähentää myös todennäköisyyttä uuttaa ei-toivottuja yhdisteitä, kuten klorofylliä, mikä johtaa puhtaampaan CBD-tuotteeseen.

  Yhteenvetona alkoholiuutto ja erityisesti etanoliuutto on ratkaisevan tärkeää sen ymmärtämiseksi, miten CBD-öljyä valmistetaan. Tämä menetelmä löytää tasapainon CBD-tuotteiden tehokkuuden, puhtauden ja tuotannon helppouden välillä. Teollisuuden kehittyessä CBD-uuttomenetelmien, kuten alkoholiuuton, jatkuva kehitys parantaa CBD-tuotteiden laatua ja tehokkuutta.

  CBD:n testaus

  CBD:n testaus on erittäin tärkeä prosessi CBD-öljyn laadun ja turvallisuuden varmistamiseksi. Sen ymmärtämiseksi, miten CBD-öljyä valmistetaan, on ensin ymmärrettävä, miten CBD-öljyä valmistetaan. CBD-tuotantoon kuuluu ensin hamppukasvin kannabinoidien uuttaminen, jotka sitten sekoitetaan pohjaöljyyn - yleensä MCT-kookosöljyyn. CBD-tuotteiden puhtauden varmistamiseksi on kuitenkin noudatettava tiukkoja CBD-testausprotokollia.

  CBD:n kolmannen osapuolen laboratoriotestauksella on tärkeä rooli CBD-markkinoilla, koska se mahdollistaa näiden tuotteiden koostumuksen puolueettoman todentamisen. Nämä riippumattomat laboratoriot analysoivat CBD-tuotteiden kannabinoidipitoisuutta varmistaakseen, että valmistajan tuotteen etiketeissä ilmoittama koostumus on se, mitä kussakin tuotteessa on. Kun syvennymme siihen, miten CBD-öljyä valmistetaan, on tärkeää ymmärtää, että CBD-testaus on elintärkeää sekä kuluttajien turvallisuuden että teollisuuden luotettavuuden kannalta.

  Toinen tärkeä näkökohta CBD-testauksessa on CBD-tehotesti, joka määrittää tuotteen CBD:n ja muiden kannabinoidien tarkan pitoisuuden. Tämä testi on erittäin tärkeää käyttäjille, jotka etsivät CBD-tuotteita, jotka voivat tarjota terapeuttisia vaikutuksia, sekä haluavat varmistaa tarkan CBD-annostuksen.

  Kannabinoidianalyysi, joka voidaan suorittaa myös CBD-testauksen aikana, on syvempi testi - tämä kattava analyysi tutkii tuotteessa olevien kannabinoidien koko spektriä. Tämä määrittää CBD-tuotteessa olevan CBD:n tarkan määrän sekä tunnistaa myös muut kannabinoidit, terpeenit tai mahdolliset epäpuhtaudet.

  On tärkeää ymmärtää, että CBD-testi liittyy suoraan näiden tuotteiden laadunvalvontaan, mikä takaa lopputuotteen korkeat laatustandardit. CBD-tuotteita valvotaan myös sen varmistamiseksi, että ne eivät sisällä haitallisia aineita, kuten raskasmetalleja, torjunta-aineita ja liuottimia, ja että CBD-tuotteiden THC-pitoisuus ei ylitä laillisia rajoja.

  Yhteenvetona CBD-testi, joka sisältää kolmannen osapuolen laboratoriotestit, CBD-tuotteiden tehotestin, kannabinoidianalyysin ja laadunvalvonnan, on välttämätöntä CBD-öljyn tuotannon ymmärtämiseksi. CBD-testi varmistaa kuluttajien turvallisuuden, CBD-tuotteiden tehokkuuden ja niiden koostumuksen vaatimustenmukaisuuden ja on siksi olennainen osa CBD-toimialaa.

  Mikä on CBD-öljy

  Miten CBD-isolaatti valmistetaan?

  CBD-isolaatti on kannabidiolin puhdas muoto, jota uutetaan huolellisella prosessilla. Kun syvennytään siihen, miten CBD-isolaattia tuotetaan, on tärkeää huomata, että kaikki alkaa CBD:n uuttamisesta hamppukasvista, yleensä käyttämällä CO2-uuttomenetelmää CBD-isolaatin puhtauden ja tehon varmistamiseksi. Tämä alkuprosessi johtaa yleensä täyden spektrin CBD-öljyyn, joka sisältää kaikki hamppukasvissa olevat kannabinoidit ja terpeenit.

  Seuraavat vaiheet paljastavat erot CBD-isolaatin ja muiden CBD-tyyppien tuotannon välillä. Puhtaan CBD-isolaatin tuotannossa uutettua öljyä jalostetaan edelleen kaikkien muiden yhdisteiden poistamiseksi, jättäen jäljelle vain CBD:n (kannabidiolin). Tämä prosessi sisältää useita suodatus- ja liuotinpesuvaiheita. Tuloksena on CBD-kiteet tai jauhe, jonka puhtaus on yli 99 %.

  Kun tarkastellaan, miten CBD-öljyä valmistetaan ja verrataan CBD-isolaattia ja täyden spektrin CBD-öljyä, tärkeimmät erot ovat näiden yhdisteiden koostumuksessa. Vaikka täyden spektrin tuotteet sisältävät erilaisia kannabinoideja (esim. CBD, CBN, CBG, CBC) ja terpeenejä, CBD-isolaatti on puhdasta CBD:tä, joka ei sisällä THC:tä. CBD-isolaatti voi olla ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat välttää THC:tä kokonaan tai jotka ovat herkkiä muille kannabinoideille.

  CBD-isolaatin etuja ovat sen puhtaus ja monipuolisuus. Koska CBD on hajutonta ja mautonta, sitä on melko helppo lisätä laajaan tuotevalikoimaan muuttamatta niiden makua ja aromia.

  Yhteenvetona siitä, miten CBD-isolaattia valmistetaan, CBD-isolaatin tuotantoon kuuluu CBD-öljyn uuttaminen hamppukasvista ja sen puhdistaminen kaikkien muiden kannabinoidien poistamiseksi CBD-öljyn koostumuksesta. On huomattava, että CBD-isolaatilla ei ole "entourage-vaikutusta", koska se sisältää vain CBD:tä, ja ihmiset suosivat yleisesti muita CBD:n muotoja, kuten täyden tai laajan spektrin CBD-tuotteita.

  Miten THC-vapaata hamppu-uutetta valmistetaan?

  THC-vapaan hamppu-uutteen valmistusprosessi alkaa sellaisen hamppukannan valitsemisesta, joka sisältää luonnollisesti vähemmän THC:tä, mikä varmistaa hampun THC-vähimmäispitoisuuden uutteessa. Tämä on ratkaiseva askel paitsi THC-vapaan hamppu-uutteen myös CBD-öljyn tuotannossa.

  THC-vapaan hamppu-uutteen tuotannon ymmärtämiseksi on ymmärrettävä CBD-uuton eri menetelmät - useimmiten valitaan ylikriittinen CO2- tai etanoliuutto, joka eristää kannabinoidit tehokkaasti ja vähentää samalla THC-pitoisuutta. Nämä menetelmät ovat erottamattomia THC-vapaasta hamppu-uutteesta, koska ne perustuvat hyödyllisten kannabinoidien säilyttämiseen ja THC:n poistamiseen.

  THC-vapaan hamppu-uutteen valmistukseen liittyy useita muita menetelmiä, kuten tislaus, joka poistaa kaikki ei-toivotut yhdisteet CBD-uutteesta säilyttäen samalla välttämättömät kannabinoidit ja terpeenit.

  Muita prosesseja, kuten kromatografiaa, voidaan käyttää THC:n poistamiseen täysin itse hampusta. Tämä edistyksellinen kannabinoidien erotusprosessi erottaa THC:n perusteellisesti hamppu-uutteesta, varmistaen lopputuotteen, jossa ei ole lainkaan THC:tä.

  Yhteenvetona THC-vapaan hamppu-uutteen valmistukseen kuuluu itse kasvin eli hamppukasvin huolellinen valinta, sopivat uuttomenetelmät ja perusteelliset jalostusprosessit, mukaan lukien kehittyneet kannabinoidien erotustekniikat. Nämä prosessit auttavat varmistamaan korkealaatuisten THC-vapaiden hampputuotteiden tuotannon.

  Yhteenveto

  Nyt kun olemme vastanneet kysymykseen siitä, miten CBD-öljyä valmistetaan, voit arvostaa tiedettä, huolellisuutta ja asiantuntemusta, joka suosikkituotteidesi valmistaminen vaatii. Hempon sitoutuminen laatuun kattaa kaikki tuotantovaiheet: Sveitsissä käsin poimitusta geneettisesti erityisestä hampusta kaksivaiheiseen CO2 -uuttoprosessiin. Kun valitset Hempon, valitset CBD-tuotteen, joka on huolellisesti suunniteltu luontoa ja hyvinvointiasi ajatellen.

  Kun seuraavan kerran käytät jotakin CBD-tuotteistamme, mieti hetki, miten CBD-öljy valmistetaan, ja nauti vertaansa vailla olevasta laadusta, jonka Hempo tuo hyvinvointimatkallesi. CBD ei ole vain tärkeä, vaan niin on myös sen luomisen taide ja tiede. Tämä on Hempon erottuva piirre.

  F.A.Q.

  Miten valita oikea CBD-öljyn vahvuus?

  Riippumatta valitsemastasi CBD-öljyn vahvuudesta kiinnitä huomiota CBD-pitoisuuteen milligrammoissa. Esimerkiksi aloittelijoiden tulisi käyttää noin 30 mg CBD:tä kaksi kertaa päivässä. Tippojen määrä riippuu pitoisuudesta:

  - 5 % CBD-öljyä sisältää 2,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 15 % CBD-öljyä sisältää 7,5 mg CBD:tä tippaa kohden;
  - 30 % CBD-öljyä sisältää 15 mg CBD:tä tippaa kohden.

  Lyhyesti sanottuna haluttu vaikutus saadaan minkä tahansa vahvuisella CBD-öljyllä – vain tippojen määrä vaihtelee.

  Mikä on CBD-öljy?

  CBD-öljy (tai kannabidioli) on yksi vahvimmista hamppukasvista löytyvistä kannabinoidimolekyyleistä. Monet tieteelliset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet tämän aktiivisen ainesosan edut elimistössä, joista voit lukea täällä.

  Kannabidioli löydettiin vuonna 1940 suositun tieteilijän Roger Adamsin toimesta. Tämän kemikaalin käyttö alkoi kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti, kun yhdysvaltalaiset tieteilijät todistivat sen edut ihmiskeholle. Kannabidiolia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Ulkomaissa kannabidiolia (CBD) käytetään ja voidaan käyttää lääkkeenä, ravintolisänä tai ainesosana ruoassa/juomissa.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vaikka kannabidiolia uutetaan hamppukasvista, sillä ei ole psykoaktiivisia vaikutuksia.

  CBD-öljy on turvallinen tuote ja sitä on laillista käyttää useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.

  Mitä käyttötarkoituksia CBD-uutteella on?

  CBD-uutteella ja sen tuotteilla on laajalti käyttötarkoituksia, esimerkiksi kosmetiikka kuivan ihon, aknen, ikääntymisen merkkien, kynsien ja hiusten hoitoon. Kannabidiolia käytetään ravintolisänä useissa maissa ja se on arvostettu sen rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta: se voi auttaa uniongelmissa (unen laatu), ahdistuksessa ja jopa masennuksessa. Lisäksi useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD:n käytöllä voi olla positiivinen vaikutus eri oireyhtymien tai sairauksien hoidossa. Voit lukea siitä lisää täältä. CBD-uute vuorovaikuttaa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän kanssa, mikä auttaa palauttamaan ja ylläpitämään fyysisten ja psykologisten toimintojen tasapainoa. Lue tämä artikkeli lukeaksesi lisää.

  Onko CBD laillinen Suomessa?

  Kyllä! Muutokset Suomen tasavallan hamppulakiin määrää, että CBD-hamppuöljytuotteiden markkinointi ja käyttö on sallittua, mutta psykoaktiivisen aineen tetrahydrokannabinolin (THC) sisältö näissä tuotteissa ei saa ylittää 0,2 %. Täältä löydät tuotteidemme laboratoriotulokset.

  Miten käyttää CBD:tä?

  Suosittelemme käyttämään CBD:tä säännöllisesti levittämällä tuotekuvauksessa ilmoitetun määrän tippoja halutulle alueelle kahdesti päivässä (aamuin illoin). Ravista ennen käyttöä. Ota huomioon, että CBD-tuotteiden haluttu vaikutus ja toleranssitaso voivat vaihdella, joten suosittelemme aloittamaan pienimmällä suositellulla annoksella ja lisäämällä annosta asteittain tarvittaessa, mutta älä ylitä 200 mg CBD:tä päivässä. Muistathan, että jos käytät CBD:tä ensimmäistä kertaa, et välttämättä tunne vaikutusta heti. Endokannabinoidireseptoriesi on mukauduttava fytokannabinoideihin (CBD), jossa voi kestää useita päiviä.

  Miten pitkään CBD:n vaikutuksen tuntemisessa kestää?

  CBD-öljy alkaa vaikuttaa normaalisti noin 15 minuutissa.

  CBD-kapselit alkavat vaikuttaa noin 40-90 minuutissa.

  CBD-laastari alkaa toimia heti, mutta lihas- tai nivelkipujen lievittämisessä voi kestää 4-8 tuntia.

  Mikä on täyden spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä on laajoin kannabinoidien (CBD, CBG, CBN jne.) koostumus, joka sisältää myös terpeenejä ja flavonoideja. Tämäntyyppistä CBD-uutetta pidetään tehokkaimpana, koska sillä on korkein kannabinoidien “entourage-vaikutus (synerginen vaikutus). Tämä vaikutus tarjoaa korkeamman CBD:n tehokkuuden. Tämä johtuu siitä, että täyden spektrin CBD-öljyssä olevat kannabinoidit toimivat yhdessä ja parantavat CBD:n vaikutusta elimistössä.

  Mikä on laajan spektrin CBD-öljy?

  Tämäntyyppisellä CBD-öljyllä ei ole tiettyä koostumuksen määritelmää, joten se voi tarkoittaa, että uute sisältää vain muutaman kannabinoidin ja/tai terpeenin tai se sisältää laajemman valikoiman kannabiskasvin yhdisteitä sekä kannabinoideja. 

  Laajan spektrin CBD-öljy säilyttää suurimman osan hyödyllisistä kannabinoideista ja terpeeneistä, mutta siitä on poistettu kannabinoidi THC (tetrahydrokannabinoli).

  Voinko käyttää alennuskoodia, jos tuote on jo alennettu?

  Alennukset eivät ole kumulatiivisia, joten jos haluat käyttää alennuskoodia tuotteeseen, jonka hinta on jo alennettu, näet viestin "Alennuskoodi ei ole voimassa".

  Onko CBD-tuotteilla haittavaikutuksia?

  Useat kliiniset tutkimukset ovat näyttäneet, että CBD-tuotteita on turvallista käyttää. Ei kuitenkaan ole salaisuus, että jokaisen keho on erilainen ja vaikka se on hyvin epätodennäköistä, pieniä haittavaikutuksia voi olla, esim. ihon punoittaminen, jolloin sinun tulisi lopettaa tuotteen käyttäminen ja ottaa yhteyttä lääkäriisi ennen CBD:n käyttöä.

  On myös otettava huomioon, että maailman antidopingtoimisto on lisännyt kannabidiolin (CBD) urheilijoille sallittuihin aineisiin.

  Onko CBD turvallinen raskaana oleville naisille ja lapsille?

  Raskaana oleville naisille: Ota yhteyttä pätevään lääkäriin (dermatologiin) tai muuhun ammattilaiseen ennen CBD-öljyn käyttöä.

  Lapsille: Useat kliiniset tutkimukset osoittavat, että pienen CBD-pitoisuuden omaavat tuotteet ovat turvallisia käyttää yli 3-vuotiaille lapsille.

  Ovatko hamppuöljy ja CBD-öljy sama asia?

  Ei. Hamppuöljy ja CBD-öljy ovat kaksi eri tuotetta. Hamppuöljyä uutetaan hampunsiemenistä ja sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa sekä arvostetaan omega-3- ja omega-6-rasvahapoistaan. Toisaalta CBD-öljyä uutetaan hamppukasvin kukista ja lehdistä ja sitä arvostetaan sen sisältämistä kannabinoideista. Näillä kahdella öljyllä on täysin erilaiset vaikutukset ja käyttötarkoitukset. Voit lukea lisää CBD-öljyn vaikutuksesta tästä artikkelista.